Ухвала
від 09.11.2023 по справі 204/10916/23
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 204/10916/23

Провадження № 2/0203/1667/2023

КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

09 листопада 2023 року Кіровський районний суд м. Дніпропетровська, в особі судді Колесніченко О.В., розглянувши у провадженні №2/0203/1667/2023 позовну заяву ОСОБА_1 , яка діє в своїх інтересах та інтересах неповнолітніх дітей ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , -

ВСТАНОВИВ:

Позивач вперше через свого представника ОСОБА_4 подала до Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська цю заяву, пред`являючи позов до ОСОБА_5 , на предмет визнання за позивачем та її малолітніми дітьми права користування житловим приміщенням у будинку за адресою: АДРЕСА_1 , а також вселення позивача та малолітніх дітей у цей будинок, оскільки відповідач, будучи власником житлового цього житлового будинку, всіляко перешкоджає позивачу та малолітнім дітям проживати у будинку.

Ухвалою Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська від 25 липня 2023 року зазначену позовну заяву передано за підсудністю до Кіровського районного суду м. Дніпропетровська.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 09 жовтня 2023 року справу передано для розгляду по суті судді Колесніченко О.В.

Ухвалою судді Кіровського районного суду м. Дніпропетровська від 13 жовтня 2023 року зазначена позовна заява залишалася без руху через невідповідність вимогам п. п. 2, 3 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, проте 07 листопада 2023 року представником позивача усунуто виявлені недоліки позовної заяви, зазначивши третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Центральну адміністрацію Дніпровської міської ради.

Позовна заява оформлена відповіднодо вимогч.2ст.175і ст.177ЦПК Українита підписанапредставником позивачаз додаваннямвсіх наявниху позивачадоказів іналежною кількістюкопій позовуз додаткомдо ньогодля відповідача; судовий збір за її подання справлений належним чином, у зв`язку з чим заява є прийнятною та підлягає розглядові з огляду на неможливість досудового врегулювання спору у претензійному порядку.

За такихобставин,беручи доуваги предметпозову, категоріюсправи, обсяг та характер доказів у справі, суд приходить до висновку про доцільність розгляду даної справи у загальному позовному провадженні з призначенням у справі підготовчого засідання.

Керуючись ст. ст. 19, 187, 191, 196, 260-261, 274 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву ОСОБА_1 ,яка дієв своїхінтересах таінтересах неповнолітніхдітей ОСОБА_2 , ОСОБА_3 за правилами загального позовного провадження.

Відкрити провадження у цивільній справі в паперовій формі за позовною заявою ОСОБА_1 , яка діє в своїх інтересах та інтересах неповнолітніх дітей ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до ОСОБА_5 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Центральна адміністрація Дніпровської міської ради про визнання права користування житловим приміщенням та вселення до житлового приміщення.

Призначити підготовче засідання на 28листопада 2023року о10год.00хв. у залі суду в м. Дніпрі вул. Володимира Антоновича, 59, зала судового засідання № 4, яке провести з викликом судовими повістками позивача ОСОБА_1 за адресою: АДРЕСА_1 ; представника позивача ОСОБА_4 за адресою: АДРЕСА_2 ; відповідача ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_3 , представника третьоїособи Центральноїадміністрації ДМРза адресою: просп. Лесі Українки, буд. 65, м. Дніпро.

Надіслати копії цієї ухвали всім учасникам справи, та копію позову з додатками до нього відповідачам, розпочавши дії з підготовки справи до розгляду.

Відповідачам не пізніше 24листопада 2023року включно, але не менше як впродовж п`ятнадцяти днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у цій справі, подати відзив на позовну заяву, ненадання якого у цей строк без поважних причин не перешкоджатиме вирішенню судом спору за наявними матеріалами цієї цивільної справи, а копію відзиву на позовну заяву з доданими документами направити позивачу, докази чого подати суду.

Позивачу надати відповідь на відзив в десятиденний строк з дня отримання відзиву відповідачів та надіслати копію відповіді на відзив та доданих до нього документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Відповідачу надати заперечення на відповідь на відзив позивача в десятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив та надіслати копію заперечень на відповідь на відзив та доданих до нього документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) заперечень на відповідь на відзив до суду.

Третій особі надати свої письмові пояснення щодо предмету позову та його обґрунтування або відзиву відповідача на позов у десятиденний строк з дня вручення їй копії позовної заяви або відзиву на неї, відповідно.

Інформацію щодо цієї цивільної справи невідкладно оприлюднити з наданням учасникам справи можливості доступу до неї в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України з режимом доступу URL:http://kr.dp.court.gov.ua/.

Інформацію щодо цієї цивільної справи невідкладно оприлюднити з наданням учасникам справи можливості доступу до неї в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України з режимом доступу URL: http://kr.dp.court.gov.ua/.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Колесніченко

Дата ухвалення рішення09.11.2023
Оприлюднено13.11.2023
Номер документу114817688
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин

Судовий реєстр по справі —204/10916/23

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 13.10.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 25.07.2023

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Дубіжанська Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні