Ухвала
від 10.11.2023 по справі 751/9784/23
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№751/9784/23

Провадження №1-кс/751/2406/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 листопада 2023 року місто Чернігів

Слідчий суддя Новозаводського районного суду міста Чернігова ОСОБА_1

при секретарі судового засідання ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судового засідання клопотання слідчого відділу СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий відділу СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням, погодженим прокурором відділу Чернігівської обласної прокуратури, ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів, які перебувають володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Клопотання обґрунтовано тим, що у провадженні слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023270000000236 від 01.09.2023, за фактом розтрати бюджетних коштів службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_2 в інтересах ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що мало місце у період 2023 року під час проведення ремонтно-будівельних робіт на території Куликівської громади Чернігівської області, вчинених у великих розмірах та в умовах воєнного стану, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.191 КК України.

Встановлено, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » з метою незаконного збагачення, з відома службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка являється розпорядниками бюджетних коштів, виконують роботи за договором підряду із порушеннями будівельних норм, завищують їх обсяги та вартість, а більшість робіт не виконують взагалі. Після чого вносять до актів виконаних робіт (форми КБ-2В) недостовірні відомості, на підставі яких здійснюють розрахунки, внаслідок чого державі спричинили збитки на суму 1 млн. грн. За своїми якісними характеристиками прокладений шар асфальту на всій ділянці дороги дуже крихкий, місцями відсутній підстилаючий шар.

Враховуючи те, що наявні матеріали кримінального провадження вказують на те, що у розпорядженні ІНФОРМАЦІЯ_4 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) знаходяться документи, які самі по собі або в їх сукупності можуть бути використані у якості доказів у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Учасники кримінального провадження в судове засідання не з`явилися. Слідчий у клопотанні про тимчасовий доступ просить розглянути клопотання без його участі.

Суд керуючись ч. 4 ст. 163 КПК України ухвалив судове засідання проводити у відсутності осіб, які не з`явились в судове засідання.

Фіксування судового засідання технічними засобами фіксування кримінального провадження згідно ч. 4 ст. 107 КПК України не здійснювалося.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до п. 1 ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 7 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Вивчивши матеріали провадження, слідчий суддя вважає, що викладені у клопотанні доводи про необхідність тимчасового доступу до документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_4 , ІНФОРМАЦІЯ_5 є обґрунтованими та підлягають задоволенню, оскільки є підстави вважати, що зазначені у клопотанні документи, в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні .

Керуючись статтями 159-160, 163, 164, 166, 376 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого відділу СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати слідчим відділу слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 тимчасовий доступ до документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

- засновників, директорів, бухгалтерів; податкову звітність з додатками до податкової декларації з податку на додану вартість (в електронному вигляді за період 2023 року); декларації по податку на прибуток товариств (в електронному вигляді за період 2023 року); реєстр податкових накладних (в електронному вигляді за період 2023 року); відкриті та закриті рахунки (за весь період діяльності); акти (довідки) податкових перевірок (за весь період діяльності); форма 1-ДФ; інформацію щодо основних засобів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (Довідка 20-ООП), які використовуються Товариством для здійснення господарської діяльності.

За відсутності документів зазначених у клопотанні, зобов`язати

ІНФОРМАЦІЯ_4 , ІНФОРМАЦІЯ_5 надати документи, що обґрунтовують їх відсутність.

Ухвала підлягає виконанню не пізніше одного місяця з дня постановлення ухвали.

Згідно із вимогами ч. 1 ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу, з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала не оскаржується, заперечення можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий cуддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.11.2023
Оприлюднено29.04.2024
Номер документу114820451
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —751/9784/23

Ухвала від 10.11.2023

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Ченцова С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні