Ухвала
від 10.11.2023 по справі 751/9830/23
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№751/9830/23

Провадження №1-кс/751/2428/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 листопада 2023 року місто Чернігів

Слідчий суддя Новозаводського районного суду міста Чернігова ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Чернігівської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12023270000000148 від 15.06.2023, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 308 КК України -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий у кримінальному провадженні звернулась до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів, що знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ідентифікаційний код: НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 , з можливістю їх вилучення.

Клопотання обґрунтоване тим, що СУ ГУНП в Чернігівській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження № 12023270000000148 від 15.06.2023, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 308 КК України.

Встановлено, що на території м. Чернігова, через мережу аптек ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » із середини 2022 року почався здійснюватися підозрілий масовий відпуск за рецептами ф.З наркотичного лікарського засобу МЕТАФІН® ІС (діюча речовина - наркотичний засіб МЕТАДОН).

Також встановлено, що підозрілий масовий відпуск за рецептами ф.З наркотичного лікарського засобу МЕТАФІН® ІС здійснюється за рецептами ф.З, які виписані на ім`я: ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та ОСОБА_9 .

У ході подальшого досудового розслідування отримано тимчасові доступи 09.08.2023 та 30.10.2023 до 455 рецептів ф.З, які виписані на ім`я: ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та ОСОБА_9 та перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », відпуск наркотичних лікарських засобів вказаним особам здійснювався з аптеки № НОМЕР_2 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Проведеним оглядом медичної документації, яка була вилучена у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », а саме 455 рецептів ф.З, встановлено, що одним із закладів охорони здоров`я, в якому ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , отримував рецепти ф.З призначень препаратів наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів є ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ідентифікаційний код: НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 .

Таким чином, документи, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а саме медичні картки амбулаторного хворого (із всією додатковою документацію), заведені на громадянина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ до вказаних документів з можливістю вилучення оригіналів.

Слідчий у судове засідання не з`явилась, клопотання просить розглядати у її відсутність.

Представник особи, у володінні якої знаходяться документи, в судове засідання не викликався згідно ч. 2 ст. 163 КПК України.

Суд керуючись ч. 4 ст. 163 КПК України ухвалив судове засідання проводити у відсутності осіб, які не з`явились в судове засідання.

Фіксування судового розгляду клопотання за допомогою технічних засобів, згідно ст. 107 КПК України, не здійснювалось.

У відповідності до ч.1 ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно п.2 ч.1 ст.162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю (ч. 5 ст. 163 КПК України).

Вивчивши матеріали справи, слідчий суддя вважає, що викладені в клопотанні доводи є обґрунтованими та підлягають задоволенню, оскільки є підстави вважати, що документи перебувають у володінні відповідної юридичної особи, в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, слідчий довів можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих документах та неможливість іншими способами довести обставинами, які передбачається довести за допомогою цих документів.

Керуючись ст.ст. 159-164, 166, 309, 376 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання - задовольнити.

Надати слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_10 , заступнику начальника відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_11 , заступнику начальника відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_12 , старшому слідчому в ОВС відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_13 , старшому слідчому. відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_14 , старшому слідчому. відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_15 , старшому слідчому. відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_16 , старшому слідчому в ОВС відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_17 , слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_18 , старшому слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_19 , старшому слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_20 , слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_3 , слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_21 , старшому слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_22 , старшому слідчому в ОВС відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_23 право на тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ідентифікаційний код: НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 , а саме до оригіналів медичних карток амбулаторного хворого (зі всією додатковою документацію), заведених на громадянина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , з можливістю їх вилучення.

Ухвала підлягає виконанню не пізніше одного місяця з дня постановлення ухвали.

Згідно вимог ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала не оскаржується, заперечення можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий cуддя ОСОБА_1

СудНовозаводський районний суд м.Чернігова
Дата ухвалення рішення10.11.2023
Оприлюднено29.04.2024
Номер документу114820464
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —751/9830/23

Ухвала від 10.11.2023

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Яременко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні