Ухвала
від 10.11.2023 по справі 947/35230/23
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ОДЕСИ


Справа № 947/35230/23

Провадження № 2/947/5261/23

УХВАЛА

10.11.2023 року

Суддя Київського районного суду м. Одеси Петренко В.С., розглянувши позовну заяву Комунальної установи «Одеський Академічний Театр Музичної Комедії Ім. М. Водяного» (зареєстрований за адресою: 65012, м. Одеса, Пантелеймонівська, 3) до Одеської міської ради (65026, м. Одеса, пл. Думська, 1), за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Державного нотаріуса Київської державної нотаріальної контори у місті Одеса Лєсогорова Дмитра Олександровича про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,

ВСТАНОВИВ:

06.11.2023 року Комунальна установа «Одеський Академічний Театр Музичної Комедії Ім. М. Водяного» звернулась до Київського районного суду м. Одеси з позовною заявою до Одеської міської ради, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Державного нотаріуса Київської державної нотаріальної контори у місті Одеса Лєсогорова Дмитра Олександровича, в якій, з посиланням на ст.ст. 1222, 1223, 1233, 1235, 1268, 1269, 1270 ЦК України, просить суд визначити додатковий строк для подання заяви про прийняття спадщини.

Відповідно до автоматизованої системи документообігу цивільну справу було розподілено судді Київського районного суду м. Одеси Петренку В.С.

Відповідно до ч. 1ст. 30 ЦПК Українипозови, що виникають із приводу нерухомого майна, пред`являються за місцезнаходженням майна або основної його частини. Якщо пов`язані між собою позовні вимоги пред`явлені одночасно щодо декількох об`єктів нерухомого майна, спір розглядається за місцезнаходженням об`єкта, вартість якого є найвищою.

Приймаючи до уваги, що у даному випадку спір виник з приводу нерухомого майна - дачних та садових будівель, які розташовані за адресою: АДРЕСА_1 що територіально відноситься до Київського району м. Одеси, дана цивільна справа підсудна Київському районному суду м. Одеси.

Суддею встановлено, що цивільний позов відповідає вимогам, встановленими статтями175та177 ЦПК Українита віднесений до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для повернення позовної заяви, відмови у відкриті провадження відсутні.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до ч. 4ст. 274 ЦПК України,і її розгляд слід здійснювати за правилами загального позовного провадження, тому справу слід прийняти до розгляду, відкрити провадження у справі та призначити підготовче засідання.

Разом із пред`явленим позовом до суду представником позивачів також було надано клопотання про витребування доказів, що потребує розгляду без виклику сторін.

У зазначеному клопотанні представник позивача просить суд витребувати з Київської державної нотаріально контори у м. Одеса наступні документи: - належно засвідчену копію спадкової справи №750/2023, відкритої Державним нотаріусом Київської нотаріальної контори у місті Одеса Лєсогоровим Дмитром Валерійовичем 01 вересня 2023 року щодо майна ОСОБА_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 ; - інформацію (інформаційну довідку) зі Спадкового реєстру про наявність (відсутність) заведеної спадкової справи та виданих свідоцтв про право на спадщину щодо майна ОСОБА_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 ; - інформація (інформаційну довідку із Спадкового реєстру про наявність (відсутність) посвідчених заповітів від імені ОСОБА_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Також просить суд витребувати у приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу Демидова Сергія Сергійовича ( АДРЕСА_2 ) належно засвідчену копію заповіту, посвідченого приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Демидовим Сергієм Сергійовичем 07 листопада 2019 року та зареєстрованого у реєстрі за №1173 від імені ОСОБА_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно доч.1та ч.2ст.83ЦПК Українисторони таінші учасникисправи подаютьдокази усправі безпосередньодо суду. Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви.

Відповідно до ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинахдругійтатретійстатті 83 цього Кодексу.

З метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, суд вважає за необхідне клопотання представника позивачів про витребування доказів задовольнити частково.

Керуючись ст. 187 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовнузаяву дорозгляду тавідкрити провадженняпо цивільнійсправі запозовною заявоюКомунальної установи «Одеський Академічний Театр Музичної Комедії Ім. М. Водяного» (зареєстрований за адресою: 65012, м. Одеса, Пантелеймонівська, 3) до Одеської міської ради (65026, м. Одеса, пл. Думська, 1), за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Державного нотаріуса Київської державної нотаріальної контори у місті Одеса Лєсогорова Дмитра Олександровича про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Розгляд справи призначити в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 13 грудня 2023 року о 10 годині 30 хвилин в приміщенні Київського районного суду м. Одеси(м. Одеса, вул. Варненська 3б, каб. 248).

Клопотання представника позивача про витребування доказів задовольнити частково.

Витребувати з Київської державної нотаріально контори у м. Одеса наступні документи:

- належно засвідчену копію спадкової справи №750/2023, відкритої Державним нотаріусом Київської нотаріальної контори у місті Одеса Лєсогоровим Дмитром Валерійовичем 01 вересня 2023 року щодо майна ОСОБА_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- інформацію (інформаційну довідку) зі Спадкового реєстру про наявність (відсутність) заведеної спадкової справи та виданих свідоцтв про право на спадщину щодо майна ОСОБА_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- інформація (інформаційну довідку із Спадкового реєстру про наявність (відсутність) посвідчених заповітів від імені ОСОБА_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувати у приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу Демидова Сергія Сергійовича ( АДРЕСА_2 ) належно засвідчену копію заповіту, посвідченого приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Демидовим Сергієм Сергійовичем 07 листопада 2019 року та зареєстрованого у реєстрі за №1173 від імені ОСОБА_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Оплату послуг Київської державної нотаріально контори у м. Одеса та приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу Демидова Сергія Сергійовича щодо виготовлення копій покласти на позивача Комунальну установу «Одеський Академічний Театр Музичної Комедії Ім. М. Водяного»

Копію ухвали надіслати учасникам справи для відома, Київській державній нотаріальній конторі у місті Одеса, приватному нотаріусу Одеського міського нотаріального округу Демидову Сергію Сергійовичу для виконання. Копію позовної заяви та додані до неї документи надіслати відповідачу.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідачі мають право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідачі зобов`язані надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8ст. 178 ЦПК України).

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частинам третьої - п`ятоїстатті 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечень, яке має відповідати вимогам частинам третьої - п`ятоїстатті 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1ст. 193 ЦПК Українивідповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Повідомити учасників справи про можливість отримання інформації щодо справи на веб-сторінці офіційного веб-порталу судової влади України за адресою: http://court.gov.ua/.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності у встановлений законом строк і порядок, в іншій її частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Петренко В. С.

Дата ухвалення рішення10.11.2023
Оприлюднено13.11.2023
Номер документу114821083
СудочинствоЦивільне
Сутьприйняття спадщини

Судовий реєстр по справі —947/35230/23

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Петренко В. С.

Рішення від 30.01.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Петренко В. С.

Рішення від 30.01.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Петренко В. С.

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Петренко В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні