Ухвала
від 09.11.2023 по справі 340/9017/23
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про витребування доказів

09 листопада 2023 року м. Кропивницький Справа № 340/9017/23

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Притула К.М., розглянувши у порядку письмового провадження справу за позовом Головного управління ДПС у Кіровоградській області до товариства з обмеженою відповідальністю «ГАММА ЛОГІСТИК» про стягнення податкового боргу,-

ВСТАНОВИВ:

Головне управління ДПС у Кіровоградській області звернулось до Кіровоградського окружного адміністративного суду з позовом в якому просить стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю «ГАММА ЛОГІСТИК» (код ЄДРПОУ 40552535) на користь державного бюджету України податковий борг з податку на додану вартість із вироблених в Україні товарів (робіт, послуг) в сумі 19326,10 грн. з рахунків у банках, що обслуговують такого платника.

07.11.2023 (вх. № 29609/23) представником відповідача до суду надано відзив на позовну заяву зі змісту якого вбачається, що всі основні зобов`язання які вказані в позовній заяві виконані в повному обсязі, вся сума боргу сплачена (що підтверджується копіями квитанцій).

Ч.4 ст. 9 КАС України визначено обов`язок суду вжити визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Ч.3 ст. 77 КАС України докази суду надають учасники справи. Суд може запропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Відповідно до ч.3, 6, 7 ст. 80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребувані доказів суд постановляє ухвалу.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне витребувати у Головного управління ДПС у Кіровоградській області інформацію щодо наявності боргу у товариства з обмеженою відповідальністю «ГАММА ЛОГІСТИК», для з`ясування всіх обставин у справі.

Керуючись ст.ст.77, 80 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Зобов`язати Головне управління ДПС у Кіровоградській області надати до суду протягом 15 днів з дня отримання ухвали, інформацію щодо наявності станом на 07.11.2023 у товариства з обмеженою відповідальністю «ГАММА ЛОГІСТИК» податкового борг з податку на додану вартість із вироблених в Україні товарів (робіт, послуг) в сумі 19326,10 грн.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

У разі неподання суб`єктом владних повноважень витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами, а у разі неподання доказів позивачем - також залишити позовну заяву без розгляду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду К.М. ПРИТУЛА

Дата ухвалення рішення09.11.2023
Оприлюднено13.11.2023
Номер документу114829451
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення податкового боргу

Судовий реєстр по справі —340/9017/23

Ухвала від 12.12.2023

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. ПРИТУЛА

Ухвала від 09.11.2023

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. ПРИТУЛА

Ухвала від 31.10.2023

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. ПРИТУЛА

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні