Ухвала
від 10.11.2023 по справі 380/19332/23
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа №380/19332/23

провадження №П/380/19486/23

У Х В А Л А

10 листопада 2023 року

Львівський окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Кухар Н.А., розглянувши в порядку письмового провадження клопотання представника Міністерства оборони України про заміну відповідача на належного у справі №380/19332/23 за позовом ОСОБА_1 до Західного територіального управління національної гвардії України МВС України, Міністерства оборони України про визнання протиправною бездіяльності,-

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернулась до суду із адміністративним позовом до Західного територіального управління національної гвардії України МВС України, Міністерства оборони України у якому просить суд:

- визнати бездіяльність відповідачів щодо ненадання жилого приміщення ОСОБА_1 незаконною;

- стягнути судові витрати з відповідача і співвідповідача.

Ухвалою Львівського окружного адміністративного суду від 18 серпня 2023 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито спрощене позовне провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Представник відповідача подав відзив на позовну заяву в якому просить суд замінити первісного співвідповідача - Міністерства оборони України на належного Головне управління Національної гвардії України, оскільки ОСОБА_2 не є військовослужбовцем Збройних Сил України, а є військовослужбовцем спеціального правоохоронного органу Національної гвардії України, яка відноситься за сферою діяльності до Міністерства внутрішніх справ та підпорядкована Міністерству внутрішніх справ України, а не Міністерству оборони України. Також, просить суд залучити до участі у справі як співвідповідача - Військову частину НОМЕР_1 Національної Гвардії України: 3

Враховуючи вище наведене суд приходить до висновку про необхідність замінити неналежного відповідача у цій справі, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 3, 4 ст. 48 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи.

Якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача. У разі відмови у задоволенні позову до такого відповідача понесені позивачем витрати відносяться на рахунок держави.

Як вбачається з матеріалів справи, первісним відповідачем у даній справі позивачем обрано Міністерства оборони України, при цьому, ОСОБА_2 є військовослужбовцем спеціального правоохоронного органу Національної гвардії України, яка відноситься за сферою діяльності до Міністерства внутрішніх справ та підпорядкована Міністерству внутрішніх справ України.

Також, представник відповідача просить залучити до участі у справі як співвідповідача Військову частину НОМЕР_1 Національної Гвардії України в якій чоловік ОСОБА_1 проходить військову службу.

Приймаючи до уваги викладене, суд приходить до висновку про необхідність замінити неналежного відповідача у цій справі Міністерства оборони України на належного відповідача - Головне управління Національної гвардії України та залучити як співвідповідача - Військову частину НОМЕР_1 Національної Гвардії України.

За приписами ч.6 ст.48 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що після заміни сторони, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку.

Керуючись статтями 48, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Замінити первісного відповідача у справі №380/19332/23 з Міністерства оборони України на належного відповідача Головне управління Національної гвардії України (03151, м. Київ, вул. Святослава Хороброго,9-А; код ЄДРПОУ 08803498).

Залучити до участі у справі як співвідповідача - Військову частину НОМЕР_1 Національної Гвардії України ( АДРЕСА_1 ; код ЄДРПОУ НОМЕР_2 )

Відповідачам - Головному управлінню Національної гвардії України та Військовій частині НОМЕР_1 Національної Гвардії України протягом 15 днів з дня отримання цієї ухвали надати суду відзив на позов та докази в обґрунтування відзиву з дотриманням вимог ст.ст. 162, 261 Кодексу адміністративного судочинства України.

Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення й оскарженню не підлягає.

Суддя Кухар Н.А.

Дата ухвалення рішення10.11.2023
Оприлюднено13.11.2023
Номер документу114829764
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо публічної житлової політики

Судовий реєстр по справі —380/19332/23

Рішення від 14.12.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кухар Наталія Андріївна

Ухвала від 10.11.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кухар Наталія Андріївна

Ухвала від 18.08.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кухар Наталія Андріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні