Ухвала
від 13.11.2023 по справі 473/6134/23
ВОЗНЕСЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 473/6134/23

Номер провадження 1-кс/473/1294/2023

УХВАЛА

Іменем України

"13" листопада 2023 р. місто Вознесенськ

Слідчий суддя Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області ОСОБА_1 ,

з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора Вознесенської окружної прокуратури Миколаївської області ОСОБА_3 ,

розглянув у відкритому судовому засіданні в залі суду без застосування засобів фіксації на підставі ч.4 ст.107 КПК України подання начальника Державної установи «Вознеснська виправна колонія №72 про можливість передачі заборонених предметів, вилучених під час обходу периметру внутрішньої забороненої зони Державної установи «Вознеснська виправна колонія №72 /надалі Вознесенська ВК №72/ в прибуток держави,

В СТ АН ОВ ИВ :

24 жовтня 2023 року о 11:15 годині в Державній установі «Вознесенська ВК №72» під час обходу оперуповноваженим оперативного відділу периметру внутрішньої забороненої зони на ділянці №5 сектору №3 в районі туалету промислової зони, було виявлено та вилучено пакунок, загорнутий у поліетилен та перемотаний прозорою клейкою стрічкою, всередині якого знаходились заборонені для зберігання та використання засудженими два мобільних телефона:

- модель «VIVO V2027», ІМЕІ невідомий, бувший у використанні

- модель «XIAOMI», ІМЕІ невідомий, бувший у використанні.

Про вилучення мобільних телефонів моделі «VIVO V2027», ІМЕІ невідомий, бувший у використанні, а також моделі «XIAOMI», ІМЕІ невідомий, бувший у використанні, посадовою особою Вознесенської ВК №72 складено відповідні документи, а саме: рапорт та протокол вилучення, вилучені речі передано до каси установи./а.с. 5 6/.

В результаті проведення службової перевірки, проведеної адміністрацією Державної установи ВК №72 встановений канал надходження заборонених предметів, шляхом перекиду їх через основну загорожу Державної установи ВК №72.

Відповідно до вимог додатку третього Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань, затверджених наказом Міністерства юстиції України №2823/5 від 28 серпня 2018 року, засудженим забороняється зберігати і використовувати гроші, мобільні телефони та сім-картки до них.

Відповідно до вимог ч.7 ст.102 КВК України зберігання засудженими при собі речей, а також предметів, які заборонено використовувати в колоніях, не допускається. Виявлені у засуджених речі та предмети, які заборонено використовувати в колоніях, вилучаються, про що посадовою особою колонії складається протокол. За клопотанням установи виконання покарання слідчий суддя розглядає питання про конфіскацію таких речей та предметів, власників яких не встановлено.

Начальником Вознесенської ВК №72 до суду подано подання про можливість передачі заборонених предметів, якими є мобільні телефони моделі «VIVO V2027», ІМЕІ невідомий, бувший у використанні, а також моделі «XIAOMI», ІМЕІ невідомий, бувший у використанні, в прибуток держави.

Розглянувши в судовому засіданні дане подання, слідчий суддя приходить до висновку, що воно підлягає задоволенню.

Відповідно до п.7 ст.102 КВК України за клопотанням начальника установи виконання покарання, слідчий суддя розглядає питання про конфіскацію таких речей та предметів, відповідно до положень розділу VІІІ Кримінального процесуального кодексу України.

Керуючись ч.7 ст.102 КВК України, ч.1 ст.537, ч.2 ст.539 КПК України, слідчий суддя

П О С Т А Н О В И В :

Мобільні телефони моделі «VIVO V2027», ІМЕІ невідомий, бувший у використанні, а також моделі «XIAOMI», ІМЕІ невідомий, бувший у використанні, які передані на зберігання до каси Державної установи «Вознесенська виправна колонія №72» конфіскувати та передати в прибуток держави.

Апеляційну скаргу на ухвалу слідчого судді може бути подано до Миколаївського апеляційного суду прокурором протягом 7 /семи/ днів з моменту її проголошення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.11.2023
Оприлюднено14.11.2023
Номер документу114839027
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —473/6134/23

Ухвала від 13.11.2023

Кримінальне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Дробинський О. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні