Рішення
від 13.11.2023 по справі 404/8612/23
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/8612/23

Номер провадження 2-о/404/229/23

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 листопада 2023 року Кіровський районний суд міста Кіровограда

у складі: головуючого судді Павелко І.Л.

за участі секретаря Ковальової М.О.

розглянувши у судовому засіданні в м. Кропивницькому цивільну справу за заявою ОСОБА_1 заінтересована особа Головне управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області про встановлення факту родинних відносин, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою, в якій просять встановити факт належності ОСОБА_1 , правоустановчих документів:

-трудової книжки, видана на шахті ім. Г.Г.Капустіна промислового об`єднання по видобутку вугілля «Лисичанськвугілля» БТ-11 №0257812 від 29 травня 1989 року, де по батькові записано « ОСОБА_2 » замість вірного ОСОБА_3 ;

-диплом про навчання та закінчення Лисичанськоо ордена Трудового Червоного Прапора гірничого технікуму, НТ № 881938 виданий 14 червня 1990 року, де прізвище вказане « ОСОБА_4 » замість вірного ОСОБА_4 , та по батькові як « ОСОБА_2 » замість вірного ОСОБА_3 . Заявник надав заяву про розгляд справи за його відсутність.

Заінтересована особа до суду не з`явилася про час розгляду справи належно повідомлялася.

Ухвалою судді від 13.10.2023 року відкрито провадження по справі та призначено до розгляду.

Дослідивши матеріали справи суд приходить до висновку про відмову в задоволенні заяви.

Встановлено,що заявник свою трудову діяльність розпочав 29 травня 1989 року учнем

гірночоробочого підземного з повним робочим днем під землею на шахті

ім. Г.Г.Капустіна промислового об`єднання по видобутку вугілля

Лисичанськвугілля при проходженні промислової практики під час

навчання в Лисичанському ордена Трудового Червоного Прапора

гірничого технікуму на денному стаціонарному відділенні з 01 вересня 1986 року по 15 червня 1990 року.

При первинному оформленні на работу ОСОБА_1 була виписана трудова книжка, БТ-11 російській мові. Його прізвище, імя та по батькову було записано - « ОСОБА_5 » , але в свідоцтві про народження та в паспорті по батькові на російській мові було вказано як « ОСОБА_3 » , але до трудової книжки замість дійсного запису по батькові було помилково зроблено інший запис.

Крім цього, в дипломі про закінчення Лисичанського ордена Трудового Червоного Прапора гірничого технікуму серії НТ № 881938 виданого 14 червня 1990 року за реєстраційним номером 15507 на сторінці, що виконана на українській мові моє прізвище вказане як « ОСОБА_4 » замість правильного « ОСОБА_4 » та моє по батькові на російській мові вказано « ОСОБА_2 » замість необхідного « ОСОБА_3 ».

Помилки в заповненні трудової книжки та дипломі не були відразу виявлені та виправлені належним чином. Даними неточностями в трудовій книжці та дипломі заявник не придавав значення, так як вважав їх не суттєвими, а сама трудова книжка знаходилась спочатку за місцем його роботи, а з травня 1998 року він займався підприємницькою діяльністю тому її практично не використовував в своїй діяльності.

В зв`язку з досягненням пенсійного віку та права на пенсію по віку, він звернувся до управління Пенсійного фонду України по місту Кропивницький для нарахування та виплати пенсії. Однак йому було вказано на ті обставини, що в його трудовій книжці та дипломі виявлені факти невідповідності написання його прізвища та по батькові. Вважаю, що його прізвище на українській мові « ОСОБА_4 », а по батькові на російській мові « ОСОБА_3 », як вказано в паспорті громадянина України та в свідоцтві про народження, а непорозуміння, що виникли щодо переміни первоначального прізвища ОСОБА_4 на ОСОБА_4 та по батькові на російській мові « ОСОБА_3 » на « ОСОБА_2 » пов`язані лише з помилкою при написанні його прізвища та по батькові, при оформленні записів до трудової книжки в 1989 році та до диплому про закінчення навчання в Лисичанському гірному технікумі в 1990 році. Таким чином заявнику управлінням Пенсійного фонду України в м Кропивницький було відмовлено в прийнятті документів посилаючись на вказані невідповідності.

Встановлення факту належності ОСОБА_1 трудової книжки від 29 травня 1989 року БТ-11 0257812 виданої на шахті ім. Г.Г.Капустіна промислового об,єднання по видобутку вугілля Лисичанськвугілля та диплому про закінчення Лисичанського ордена Трудового Червоного Прапора гірничого технікуму серії НТ № 881938 виданого 14 червня 1990 року за реєстраційним номером 15507, заявнику необхідно для нарахування пенсії по досягнення пенсійного віку при наявності пільг за роботу під землею.

Факти, викладені в даній заяві підтверджуються доданими до заяви документами , а саме: копією диплому,копією військового квитка,копією паспорту,копією свідоцтва про народження. Відповідно до ч. 1 ст. 293 ЦПК України окреме провадження - це непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються ц справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявної відсутності неоспорюваних прав.

Згідно положення п. 5 ч. 2 ст. 293 ЦПК України суд розглядає в по окремого провадження справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

Відповідно до ст.293 ЦПК України окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Згідно ч.2 ст.315 ЦПК України закріплено, що у судовому порядку можуть бути встановлені також інші факти, від яких залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав фізичних осіб, якщо законом не визначено іншого порядку їх встановлення.

Су находить за можливе задовольнити зазначену заяву.

Судові витрати суд покладає на заявника по фактично понесеним витратам.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 293,294, 315,316,319 ЦПК України,суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 задовольнити.

Встановити факт належності ОСОБА_1 , ,а саме:

-трудової книжки, видана на шахті ім. Г.Г.Капустіна промислового об`єднання по видобутку вугілля «Лисичанськвугілля» БТ-11 №0257812 від 29 травня 1989 року на ім`я ОСОБА_5 , де по батькові записано « ОСОБА_2 » замість вірного ОСОБА_3 ;

-диплом про навчання та закінчення Лисичанського ордена дена Трудового Червоного Прапора гірничого технікуму, НТ № 881938 виданий 14 червня 1990 року ім`я ОСОБА_5 , де прізвище вказане « ОСОБА_4 » замість вірного ОСОБА_4 , та по батькові як « ОСОБА_2 » замість вірного ОСОБА_3 .

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається безпосередньо до Кропивницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Відомості про учасників справи:

заявник: ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 ;

заінтересована особа: Головне управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області місце знаходження: вул. Соборна буд.7а , м. Кропивницький, 25006, код ЄДРПОУ 20632802.

Повний текст рішення складений 13.11.2023 року.

Суддя Кіровського І. Л. Павелко

районного суду

м.Кіровограда

Дата ухвалення рішення13.11.2023
Оприлюднено15.11.2023
Номер документу114851180
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту родинних відносин

Судовий реєстр по справі —404/8612/23

Рішення від 13.11.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Павелко І. Л.

Ухвала від 13.10.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Павелко І. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні