Ухвала
від 14.11.2023 по справі 561/831/21
ЗАРІЧНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 561/831/21

УХВАЛА

14 листопада 2023 року смт Зарічне

Зарічненський районний суд Рівненської області в складі:

головуючого судді Зейкан Н. М.

з участю секретаря судових засідань Левчук І. О.

представника ВДВС Полюхович Г. М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Зарічненського відділу державної виконавчої служби у Вараському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про зміну способу та порядку виконання судового рішення, -

У С Т А Н О В И В:

16 жовтня 2023 року начальник Зарічненського відділу ДВС у Вараському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Т. Захожа звернулася до суду із заявою про зміну способу та порядку виконання ухвали Зарічненського районного суду Рівненської області від 15 червня 2023 року в частині конфіскації трактора зеленого кольору без реєстраційних знаків, на базі двигуна №ВТЗ-1002015 1-2. Просила ухвалити рішення про знищення вказаного транспортного засобу, у зв`язку з неможливістю виконання рішення про його конфіскацію.

В заяві вказувала, що 23.06.2023 року державним виконавцем винесено постанову про відкриття виконавчого провадження, а 28.06.2023 року винесено постанову про опис та арешт майна.

Проте, виконати судове рішення в частині конфіскації зазначеного транспортного засобу неможливо, оскільки вилучений трактор не зареєстрований у встановленому законом порядку, не має відповідних реєстраційних номерів та належним чином не оформлено документації. А тому, реалізувати зазначене майно шляхом проведення електронних торгів через онлайн платформу «СЕТАМ» неможливо.

У судовому засіданні представник Зарічненського відділу ВДВС Полюхович Г. М. заяву підтримала та покликаючись на викладені в ній обставини, просила задовольнити.

Судом встановлено, що згідно ухвали Зарічненського районного суду Рівненської області від 15 червня 2023 року, трактор зеленого кольору без реєстраційних знаків, на базі двигуна №ВТЗ-1002015 1-2, конфіскований.

Відповідно до положень ч. 2ст. 534 КПК України,судове рішення, яке набрало законної сили або яке належить виконати негайно, підлягає безумовному виконанню.

23.06.2023 року державним виконавцем винесено постанову про відкриття виконавчого провадження, а 28.06.2023 року винесено постанову про опис та арешт майна.

Згідно до ч. 1ст. 18 Закону України «Про виконавче провадження»виконавець зобов`язаний вживати передбачених цим Законом заходів щодо примусового виконання рішень, неупереджено, ефективно, своєчасно і в повному обсязі вчиняти виконавчі дії.

За змістомстатті 62 Закону України «Про виконавче провадження»,виконання рішень про конфіскацію майна здійснюється органами державної виконавчої служби в порядку, встановленому цим Законом. Реалізація конфіскованого майна здійснюється в порядку, встановленому цим Законом. Розпорядження конфіскованим майном та майном, яке не підлягає реалізації, здійснюється в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Питання про порядок та процедуру виконання вироку суду в частині конфіскації речового доказу регулюється Порядком розпорядження майном, конфіскованим за рішенням суду і переданим органам державної виконавчої служби, затвердженимпостановою Кабінету Міністрів України від 11 липня 2002 року № 985, Порядком реалізації арештованого майна, затвердженого наказом Міністерства юстиції України 30.09.2016 року за № 1301\29431,Законом України «Про Національну Поліцію»,Законом України «Про виконавче провадження».

Разом з тим встановлено, що державним виконавцем при примусовому виконанні зазначеного судового рішення не вжито всіх передбачених законом заходів для його виконання та не надано достатніх доказів, що свідчать про неможливість виконання ухжвали суду в частині конфіскації трактора.

Таким чином встановлено, що державний виконавець не вжив всіх, передбачених чинним законодавством заходів, для примусового виконання зазначеного ухвали суду в частині конфіскації речових доказів.

У зв`язку з наведеним, суд дійшов висновку про необґрунтованість заявлених вимог та вважає, що у задоволенні заяви про зміну способу і порядку виконання ухвали суду в частині конфіскації транспортного засобу слід відмовити.

На підставі наведеного і керуючись ст.18,62 Закону України «Про виконавче провадження», -

П О С Т А Н О В И В:

У задоволенні заяви Зарічненського відділу державної виконавчої служби у Вараському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про зміну способу та порядку виконання судового рішеннявідмовити.

Ухвала може бути оскаржена до Рівненського апеляційного суду протягом семи днів з дня її оголошення, шляхом подачі апеляційної скарги через Зарічненський районний суд Рівненської області.

Суддя Н. М. Зейкан

Дата ухвалення рішення14.11.2023
Оприлюднено15.11.2023
Номер документу114869772
СудочинствоКримінальне
Сутьзміну способу та порядку виконання судового рішення

Судовий реєстр по справі —561/831/21

Ухвала від 14.11.2023

Кримінальне

Зарічненський районний суд Рівненської області

Зейкан Н.М.

Ухвала від 15.06.2023

Кримінальне

Зарічненський районний суд Рівненської області

Зейкан Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні