Ухвала
від 07.11.2023 по справі 756/14523/23
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

07.11.2023 Справа № 756/14523/23

Унікальний № 756/14523/23

Провадження № 2/756/5603/23

У Х В А Л А

07 листопада 2023 року м. Київ

Суддя Оболонського районного суду м. Києва Белоконна І.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Управління житлово-комунального господарства Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації, третя особа Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Прокопенко Леся Володимирівна, про визнання права власності на спадкове майно, -

в с т а н о в и в:

05 листопада 2023 року до Оболонського районного суду м. Києва в системі «Електронний суд» ОСОБА_1 через свого представника Авраменко Олену Валеріївну подав вищевказаний позов до Управління житлово-комунального господарства Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації.

Зазначена позовна заява підписана представником позивача Авраменко Оленою Валеріївною.

Частиною 1 ст. 58 ЦПК України визначено, що сторона, третя особа, а також особа, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь у судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника.

Відповідно до ч. 7 ст. 177 ЦПК України, до позовної заяви, підписаної представником позивача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника позивача.

У відповідності до ч. 4 ст. 62 ЦПК України, повноваження адвоката як представника підтверджуються одним з таких документів: довіреністю; ордером, виданим відповідно до Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність»; дорученням органу (установи), уповноваженого законом на надання безоплатної правничої допомоги, виданим відповідно до Закону України «Про безоплатну правничу допомогу».

Матеріали, додані до позовної заяви, містять, зокрема, копію пустого бланку ордеру № 1485056 про надання правової допомоги на адвоката Авраменко Олену Валеріївну.

У відповідності до п. 4 Положення про ордер на надання правничої (правової) допомоги та порядок ведення реєстру ордерів, затвердженого рішенням Ради адвокатів України № 41 від 12.04.2019, ордер видається адвокатом, адвокатським бюро, адвокатським об`єднанням та повинен містити обов`язкові реквізити, передбачені цим Положенням.

Відповідно до пункту 9 Положення, ордер, що видається адвокатом, який здійснює свою діяльність індивідуально, підписується адвокатом та посвідчується печаткою адвоката (за її наявності).

Підпунктами 12.2-12.4, 12.9-12.10 п. 12 Положення визначено, зокрема, що ордер містить наступні реквізити: Прізвище, ім`я, по батькові або найменування особи, якій надається правова допомога; Посилання на договір про надання правової допомоги/доручення органу (установи), уповноважених законом на надання безоплатної правової допомоги, номер (у випадку наявності) та дату цього документа; Назву органу, у якому надається правова допомога адвокатом із зазначенням, у випадку необхідності, виду адвокатської діяльності відповідно до статті 19 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність»; Дату видачі ордера; Підпис адвоката, який видав ордер, у разі здійснення ним індивідуальної діяльності (у графі «Адвокат»).

Таким чином, наданий адвокатом ордер не містить вказаних вище обов`язкових реквізитів та не може бути прийнятий судом до уваги, як документ, що підтверджує повноваження представника на підписання позовної заяви від імені позивача.

Відповідно до п. 1 ч. 4 ст. 185 ЦПК України, позовна заява повертається у випадках, коли заяву подано особою, яка не має процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

Враховуючи, що позовна заява ОСОБА_1 підписана особою, яка не мала права її підписувати, суд уважає необхідним повернути позов разом з додатками позивачу.

Керуючись ст. 58, 62, 177, 185 ЦПК України, -

у х в а л и в :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Управління житлово-комунального господарства Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації, третя особа Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Прокопенко Леся Володимирівна, про визнання права власності на спадкове майно - повернути позивачу разом з додатками.

Повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на її апеляційне оскарження, якщо апеляційну скаргу було подано протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: І.В. Белоконна

Дата ухвалення рішення07.11.2023
Оприлюднено15.11.2023
Номер документу114871871
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на спадкове майно

Судовий реєстр по справі —756/14523/23

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Белоконна І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні