Ухвала
від 30.10.2023 по справі 204/14372/23
КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 204/14372/23

Провадження № 2/204/4192/23 р.

КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

49006, м. Дніпро, проспект Пушкіна 77-б тел. (056) 371 27 02, inbox@kg.dp.court.gov.ua


У Х В А Л А

про передачу справи за підсудністю

30 жовтня 2023 року суддя Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська Самсонова В.В., ознайомившись з позовною заявою Дніпровської міської ради до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Департамент житлового господарства Дніпровської міської ради, виконавчий комітет Дніпровської міської ради, Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «І.МАЗЕПИ-21» про визнання особи, такою що втратила право користування житловим приміщенням та усунення перешкод у користуванні власністю шляхом виселення,-

В С Т А Н О В И В:

20 жовтня 2023 року до суду надійшла позовна заява ОСОБА_4 до ОСОБА_5 про розірвання шлюбу.

Позовна заява передана мені, судді Самсоновій В.В., 23 жовтня 2023 року цивільною канцелярією суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 27 ЦПК України, позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Відповідно до ч. 1 ст. 30 ЦПК України, позови, що виникають із приводу нерухомого майна, пред`являються за місцезнаходженням майна або основної його частини. Якщо пов`язані між собою позовні вимоги пред`явлені одночасно щодо декількох об`єктів нерухомого майна, спір розглядається за місцезнаходженням об`єкта, вартість якого є найвищою.

Оскільки нерухоме майно, з приводу якого виник спір у даній справі, розташоване в Новокодацькому районі міста Дніпра, вважаю, що справа не підсудна Красногвардійському районному суду м. Дніпропетровська.

Відповідно до ч. 9 ст. 187 ЦПК України, якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

Згідно з п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

З огляду на вищевказані положення чинного законодавства, зважаючи на те, що нерухоме майно, з приводу якого виник спір у даній справі є адреса, територія якої відноситься до територіальної юрисдикції Ленінського районного суду м. Дніпропетровська, вважаю необхідним передати цивільну справу за позовною заявою Дніпровської міської ради до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Департамент житлового господарства Дніпровської міської ради, виконавчий комітет Дніпровської міської ради, Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «І.МАЗЕПИ-21» про визнання особи, такою що втратила право користування житловим приміщенням та усунення перешкод у користуванні власністю шляхом виселення - за підсудністю на розгляд Ленінському районному суду м. Дніпропетровська.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 27, 28, 31, 187, 258-261, 352-354 ЦПК України, суддя,-

П О С Т А Н О В И В:

Цивільну справу № 204/14372/23 за позовною заявою Дніпровської міської ради до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Департамент житлового господарства Дніпровської міської ради, виконавчий комітет Дніпровської міської ради, Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «І.МАЗЕПИ-21» про визнання особи, такою що втратила право користування житловим приміщенням та усунення перешкод у користуванні власністю шляхом виселення - передати за підсудністю на розгляд Ленінського районного суду м. Дніпропетровська (49128, м. Дніпро, ж/м Червоний Камінь, вул. Коробова, 6).

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею в порядку ч. 2 ст. 261 ЦПК України.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів. Учасник справи, якому ухвала не була вручена у день складення її повного тексту, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя В.В. Самсонова

Дата ухвалення рішення30.10.2023
Оприлюднено16.11.2023
Номер документу114874755
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —204/14372/23

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Самсонова В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні