Вирок
від 14.11.2023 по справі 296/5656/23
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 296/5656/23

1-кп/296/749/23

Вирок

Іменем України

14 листопада 2023 року м.Житомир

Корольовський районний суд м. Житомира у складі:

головуючого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

з участю прокурора ОСОБА_3

обвинуваченого ОСОБА_4

захисника ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Житомирі кримінальне провадження по обвинуваченню

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Житомира, українця, громадянина України, не працевлаштованого, з середньою освітою, розлученого, який на утриманні н/л дітей не має, має інвалідність 3-ї групи з дитинства, проживає за адресою: АДРЕСА_1 , раніше неодноразово судимого, останній раз Корольовським районним судом м.Житомира від 03 квітня 2018 року за ст. 185 ч.2, 1286 ч.2, 70 ч.1, 712 ч.1 КК України до 4 років 6 міс. позбавлення волі, звільнений з місць позбавлення волі умовно-достроково на 09 міс. 02 дні -12 лютого 2020 року,

за ст. 185 ч. 4 КК України,

ВСТАНОВИВ:

13.05.2023 року близько 13 год. 10 хв. ОСОБА_4 перебував у приміщенні торгівельної зали магазину «Ринг» ПП «Бролія», що розташований за адресою: м. Житомир, вул. Жуйка, 3.

В цей же день, час, місці та за вказаних обставин у ОСОБА_4 раптово виник умисел, направлений на повторне таємне викрадення чужого майна у період воєнного стану, із вказаного магазину.

Реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на повторне таємне викрадення чужого майна у період воєнного стану, ОСОБА_4 , керуючись корисливим мотивом, пересвідчившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає та вони залишаються непоміченими, шляхом вільного доступу, таємно повторно у період воєнного стану, викрав майно, а саме: одну упаковку кави розчинної торговельної марки «Якобз», вагою 400 грам, вартістю 312 гривень 59 копійок без ПДВ, шампунь проти лупи «Свіжість Ментолу» 400 мл, в кількості 2 штук, вартістю 106 гривень 25 копійок за 1 одиницю без ПДВ, загальною вартістю 210 гривень 25 копійок без ПДВ, яке заховав до кишень куртки в яку був одягнений.

В подальшому, ОСОБА_4 , утримуючи викрадене майно при собі вийшов із приміщення магазину, після чого розпорядився викраденим майном на власний розсуд, чим завдав підприємству майнової шкоди на суму 522 гривні 84 копійки.

Обвинувачений ОСОБА_4 свою вину у вчиненні інкримінованого злочину визнав повністю та в судовому засіданні дав пояснення, які повністю співпадають із фабулою пред`явлених йому обвинувачень.

Суд, відповідно до ст. 349 ч.3 КПК України, визнав недоцільним дослідження доказів по справі щодо тих обставин, які ніким не оспорюються, з`ясувавши, що учасники судового провадження правильно розуміють зміст цих обставин та немає сумнівів у добровільності їх позиції.

Обвинуваченому ОСОБА_4 роз`яснено, що у такому випадку він буде позбавлений права оскаржити ці обставини в апеляційному порядку. Проти недоцільності дослідження доказів щодо тих обставин, які ніким не оспорюються, не заперечували всі учасники судового провадження, погодившись на дослідження лише даних, що характеризують особу обвинуваченого, долі речових доказів та процесуальних витрат.

Оцінивши викладені докази в їх сукупності, суд вважає винуватість обвинуваченого доведеною повністю та кваліфікує його дії:

- за ч. 4 ст. 185 КК України як умисні дії, які виразилися у таємному викраденні чужого майна (крадіжка), вчиненому повторно, у період воєнного стану.

Кримінальне правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 185 КК України, є тяжким злочином.

Обвинувачений раніше до кримінальної відповідальності притягувався, за місцем проживання характеризується посередньо, на даний час не працює.

Обставинами, що пом`якшують покарання обвинуваченому, є: визнання вини, щире каяття, сприяння розкриттю злочину.

Обставини, що обтяжують покарання обвинуваченого по справі, не встановлено.

На підставі викладеного суд вважає, що виправлення та перевиховання обвинуваченого без ізоляції від суспільства можливе, тому призначає йому покарання у виді позбавлення волі з випробуванням.

Керуючись ст. ст. 368, 370, 374 КПК України, -

УХВАЛИВ:

ОСОБА_4 визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України та призначити йому покарання у виді п`яти років позбавлення волі.

На підставі ст.ст. 75, 76 ч.1 КК України, звільнити засудженого від відбування покарання у виді позбавлення волі, термін випробування встановити на один рік шість місяців. Зобов`язати засудженого: періодично з`являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання та роботи.

Речові докази по кримінальному провадженню: DVD-диск - залишити в матеріалах кримінального провадження.

На вирок може бути подана апеляція до Житомирського апеляційного суду через Корольовський районний суд м. Житомира протягом 30 днів з дня його проголошення. Вирок суду не може бути оскаржений в апеляційному порядку з підстав заперечення обставин, які ніким не оспорювались під час судового розгляду і дослідження яких було визнано судом недоцільним відповідно до ч.3 ст. 349 КПК України.

Головуючий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.11.2023
Оприлюднено16.11.2023
Номер документу114876887
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —296/5656/23

Вирок від 14.11.2023

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Покатілов О. Б.

Ухвала від 27.09.2023

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Покатілов О. Б.

Ухвала від 16.06.2023

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Покатілов О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні