Ухвала
від 13.11.2023 по справі 130/1427/23
ЖМЕРИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

2/130/901/2023

130/1427/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13.11.2023 р. м. Жмеринка

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області в складі:

головуючого судді Заярного А.М.,

за участі секретаря судових засідань Мухи Р.П.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «ВЕЛЛС - ІНВЕСТ» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Гранде Лукро», ОСОБА_2 , Департаменту адміністративних послуг Вінницької міської ради в особі державного реєстратора Бурлак Вікторії Василівни, приватного нотаріуса Вінницького міського нотаріального округу Миронюк Нелі Валеріївни, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «Швейна фабрика «Браїлівчанка» про скасування рішення державного реєстратора та припинення права власності,

ВСТАНОВИВ:

07.07.2023 ухвалою судді Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області Шепелем К.А. відкрито провадження у справ. Вирішено справу розглядати в порядку загального позовного провадження.

06.09.2023 ця справа після відводу іншого судді прийнята до провадження суддею Заярним А.М. Продовжено розгляд справи в порядку загального позовного провадження. Визначено, підготовче засідання провести о 13:00 16.10.2023

В підготовче засідання 16.10.2023 учасники справи, окрім представника відповідача ОСОБА_1 - Савчук І.В., яка діє на підставі ордеру на надання правничої допомоги (т. 2 а.с.58), не з`явилися.

Оскільки заяву про розгляд справи за відсутності представника позивача було подано шляхом направлення на електронну пошту суду некомпетентною особою ОСОБА_3 , який діє як фізична особа на підставі довіреності, не надано доказів, що він є адвокатом, чи працівником ТОВ «ВЕЛЛС - ІНВЕСТ» (т. 2 а.с.73), вона не підписана електронним підписом, а тому її не взято судом до уваги. Визнано неявку представник позивача в судове засідання без поважних причин.

Також в цей же день було не допущено до участі у розгляді справи як представника відповідача та третьої особи ОСОБА_4 . Суд відклав підготовче засідання на 15:30 13.11.2023.

Згідно з ч. 2 ст. 60 ЦПК України під час розгляду спорів, що виникають з трудових відносин, а також справ у малозначних спорах (малозначні справи) представником може бути особа, яка досягла вісімнадцяти років, має цивільну процесуальну дієздатність, за винятком осіб, визначених у статті 61 цього Кодексу.

Ця справа не стосується трудових правовідносин та не визнана судом малозначною, оскільки розглядається у загальному позовному провадженні. Тому повноваження представник мають підтверджуватися документам, що визначені ст. 62 ЦПК України довіреністю фізичної особи на адвоката та/або ордером виданим відповідно до Закону України «Про адвокатуру і адвокатську діяльність», довіреністю юридичної особи на працівника чи адвоката та/або ордером виданим відповідно до Закону України «Про адвокатуру і адвокатську діяльність».

13.11.2023 учасники справи в судове засідання не з`явилися.

Від імені позивача ТОВ «ВЕЛЛС - ІНВЕСТ» - директора Юр`євої В.В. (повноваження підтверджені) до суду надійшли додаткові письмові пояснення. Заява про розгляд справи у відсутність представника позивача не надходила, як і пояснення причин неявки.

Від імені відповідача ОСОБА_1 надійшла заява її представника Савчук І.В (повноваження підтверджені) про розгляд справи без участі відповідача.

Від імені відповідача ТОВ «Гранде Лукро» надійшла заява директора Лукашенко О.В. (без підтвердження повноважень) про розгляд справи у її відстійсь, а тому суд не бере її до уваги.

Від відповідача ОСОБА_2 повернувся поштовий конверт з відміткою «адресат відсутній».

Від імені представника відповідача Департаменту адміністративних послуг Вінницької міської ради в особі державного реєстратора Бурлак Вікторії Василівни -Олексюк Т.С. (повноваження підтверджені) надійшла заява про розгляд справи без участі представника відповідача.

Від відповідача приватного нотаріуса Вінницького міського нотаріального округу Миронюк Н.В. надійшла заява про розгляд справи у її відсутність.

Від третьої особи ТОВ «Швейна фабрика «Браїлівчанка» Савчук І.В.(повноваження якої не підтверджені) надійшла заява про розгляд справи у її відсутність, а тоум суд не бере її до уваги.

Згідно з ч. 5 ст. 223 ЦПК України, у разі повторної неявки позивача в судове засідання без поважних причин або неповідомлення ним про причини неявки суд залишає позовну заяву без розгляду, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності, і його нез`явлення не перешкоджає вирішенню спору.

Як встановлено судом, представник позивач, будучи належним чином повідомленим про час та місце судового засідання, 16.10.2023 не з`явився в судове засідання без поважних причин, а 13.11.2023 представник позивача в судове засідання не з`явився повторно без повідомлення причин неявки, а також від нього заява про розгляд справи за його відсутності не надходила, а тому позовну заяву слід залишити без розгляду.

У відповідності до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 223, 257, 260 ЦПК України, Суд

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «ВЕЛЛС - ІНВЕСТ» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Гранде Лукро», ОСОБА_2 , Департаменту адміністративних послуг Вінницької міської ради в особі державного реєстратора Бурлак Вікторії Василівни, приватного нотаріуса Вінницького міського нотаріального округу Миронюк Нелі Валеріївни, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «Швейна фабрика «Браїлівчанка» про скасування рішення державного реєстратора та припинення права власності - залишити без розгляду.

Ухвала суду набирає законної сили в прядку, визначеному ст. 261 ЦПК України.

Ухвала суду може бути оскаржена протягом 15 днів з дня її проголошення до Вінницького апеляційного суду.

Суддя Андрій ЗАЯРНИЙ

СудЖмеринський міськрайонний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення13.11.2023
Оприлюднено16.11.2023
Номер документу114880300
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі)

Судовий реєстр по справі —130/1427/23

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Вернік В. М.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Вернік В. М.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Порощук П. П.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Заярний А. М.

Постанова від 21.12.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Шемета Т. М.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Шемета Т. М.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Шемета Т. М.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Заярний А. М.

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Заярний А. М.

Ухвала від 21.08.2023

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Грушковська Л. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні