Ухвала
від 03.11.2023 по справі 930/2234/23
НЕМИРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 930/2234/23

Провадження №2-о/930/103/23

УХ ВА ЛА

03.11.2023 року м. Немирів

Немирівський районний суд Вінницької області у складі:

головуючої судді Войницької Т.Є.

за участі секретаря судового засідання Вакар Г.І.,

представника заявника адвоката Стаценка Д.Р.,

розглянувши в відкритому судовому засіданні в м. Немирів цивільну справу за заявою представника заявника ОСОБА_1 -адвоката Стаценка Джамала Руслановича,заінтересована особа:Управління соціальногозахисту населення Немирівської міської ради, про встановлення факту,що маєюридичне значення,-

В С Т А Н О В И В:

У провадженні судді Немирівського районного суду Вінницької області Войницької Т.Є., перебуває вищевказана цивільна справа.

Ухвалою від 18.08.2023 заяву прийнято до розгляду та справу призначено до розгляду в порядку спрощеного провадження.

19.10.2023 року до суду від представника заявника ОСОБА_1 -адвоката Стаценка Д.Р. надійшло клопотання про залучення до участі у справі заінтересованої особи Військової частини НОМЕР_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , адреса електронної пошти: ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

У судовому засіданні представник заявника - адвокат Стаценко Д.Р клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Представник заінтересованої особи Управління соціального захисту населення Немирівської міської ради у судове засідання не з`явився, надав суду заяву про проведення судового засідання без його участі, не заперечував проти встановлення факту, що має юридичне значення.

Суд, заслухавши представника заявника, дослідивши клопотання, дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч.3 ст.42ЦПК України у справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

З огляду на те, що порядок залучення заінтересованої особи у ЦПК України не врегульований, а відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, суд при залученні заінтересованої особи керується вимогами статті 53 ЦПК України.

Відповідно до ч.ч. 1, 3 ст.53ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Таким чином, положення зазначеної норми передбачають те, що залучення третіх осіб до участі у розгляді справи можливе за заявою учасників справи, за заявою інших осіб, які ініціювали питання про залучення їх до участі в розгляді в якості третіх осіб, а також за волевиявленням суду.

З метою всебічного, повного та неупередженого розгляду справи, суд дійшов висновку про залучення до участі у справі в якості заінтересованої особи Військової частини НОМЕР_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , адреса електронної пошти: ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Частиною 7 ст.53ЦПК України визначено, що вступ у справу заінтересованої особи не тягне за собою розгляду справи спочатку.

На підставі викладеного, керуючись ст. 53 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника заявника ОСОБА_1 -адвоката Стаценка Джамала Руслановича про залучення до участі у справі заінтересованої особи Військової частини НОМЕР_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , адреса електронної пошти: ІНФОРМАЦІЯ_1 ) задовольнити.

Залучити до участі у цивільній справі №930/2234/23 заінтересовану особу Військову частину НОМЕР_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , адреса електронної пошти: ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Запропонувати заінтересованій особі у п`ятиденний строк з дня отримання цієї ухвали для подання пояснень щодо заяви, копію яких одночасно з поданням до суду повинно бути надіслано іншим учасникам справи.

Роз`яснити заінтересованій особі, що:

- під час розгляду справи вона користується процесуальними правами, передбаченими ст.43ЦПК України ;

- надані по справі пояснення щодо заяви повинні відповідати вимогам встановленим ч. 3-6 ст.178ЦПК України ;

- докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються міркування та аргументація пояснень, повинні бути подані разом з поданням таких пояснень; копія пояснень та доданих до них документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду, у разі неможливості подання доказів та документів до пояснень необхідно зазначити причини їх неподання,

- у разі ненадання письмових пояснень у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Представнику заявника не пізніше п`яти днів з дня проголошення ухвали про залучення заінтересованої особи у справі направити їй копії заяви з додатками, докази такого направлення надати суду до наступного судового засідання.

У зв`язку з залученням заінтересованої особи до участі у розгляді справи, в судовому засіданні оголосити перерву.

Ухвала окремо від рішення суду апеляційному оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її проголошення.

Суддя Т.Є. Войницька

Дата ухвалення рішення03.11.2023
Оприлюднено16.11.2023
Номер документу114880471
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —930/2234/23

Рішення від 12.01.2024

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Войницька Т. Є.

Рішення від 12.01.2024

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Войницька Т. Є.

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Войницька Т. Є.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Войницька Т. Є.

Ухвала від 03.11.2023

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Войницька Т. Є.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Войницька Т. Є.

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Войницька Т. Є.

Ухвала від 14.09.2023

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Войницька Т. Є.

Ухвала від 18.08.2023

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Войницька Т. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні