Ухвала
від 13.11.2023 по справі 226/1986/23
ДИМИТРОВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 226/1986/23

Справа № 226/1986/23

Провадження № 1-кс/226/156/2023

У Х В А Л А

13 листопада 2023 року м.Мирноград

Слідчий суддя Димитровського міського суду Донецької області ОСОБА_1 за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого про тимчасовий доступ до відомостей і документів,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий Відділення поліції № 2 Покровського районного відділу поліції ГУНП України в Донецькій області капітан поліції ОСОБА_3 за погодженням із прокурором звернувся з клопотанням про тимчасовий доступ до відомомстей і документів, в обґрунтування якого вказав, що 09.11.2023 до приймального відділення ІНФОРМАЦІЯ_1 було доставлено ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 , з тілесними ушкодженнями у вигляді закритої черепно-мозкової травми. Відомості за цим фактом 10.11.2023 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12023052490000231 за ч.1 ст.121 КК України. Згідно ізрезультатами МСКТ головногомозку у ОСОБА_4 виявлено:лінійний Vподібний переломтім`яної кісткисправа беззміщення,внутрішньочерепні,лінзоподібні,зливні,оболонкові гематомискроневої ітім`яної ділянок.Задля встановленняступеню тяжкостітілесних ушкоджень,наявних у ОСОБА_4 ,виникла необхідність упроведенні судово-медичноїекспертизи,яка вимагаєнадання експертудля ознайомленнямедичних документівпотерпілого, які мають суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні. Тому слідчий просить надати тимчасовий доступ до оригіналів медичних документів та рентгенологічних знімків з описами до них стосовно ОСОБА_4 , які знаходияться у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » Мирноградської міської ради, з можливістю їх тимчасового вилучення.

Заслухавши слідчого, який підтримав клопотання, вивчивши додані до нього матеріали, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню з таких підстав.

Згідно із витягом з кримінального провадження № 12023052490000231 до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10.11.2023 внесені відомості щодо суспільно небезпечного діяння, в рамках якого подане клопотання, за правовою кваліфікацією за ч.1 ст.121 КК України.

Рапортом чергового відділенняВП № 2 Покровського РУП ГУНП в Донецькій області від 10.11.2023 зафіксовано факт доставлення до приймального відділення ІНФОРМАЦІЯ_4 ОСОБА_4 з травмою голови.

Відповідно до результатів МСКТ головного мозку у ОСОБА_4 виявлено: лінійний V подібний перелом тім`яної кістки справа без зміщення, внутрішньочерепні, лінзоподібні, зливні, оболонкові гематоми скроневої і тім`яної ділянок.

Відповідно до ст.132 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів є заходом забезпечення кримінального провадження, який застосовується на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі та документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та здійснити їх виїмку на підставі ухвали слідчого судді, суду.

За приписами п.2 ч.1 ст.162 КПК України відомості, які можуть становити лікарську таємницю, належать до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах.

Статтею 39-1 «Основ законодавства України про охорону здоров`я» передбачено, що пацієнт має право на таємницю про стан свого здоров`я, факт звернення за медичною допомогою, діагноз, а також про відомості, одержані при його медичному обстеженні.

Зміст лікарської таємниці згідно із ст.40 наведених Основ становлять відомості про хворобу, медичне обстеження, огляд та їх результати, інтимна і сімейна сторони життя громадянина.

Зібрані матеріали провадження вказують на необхідність надання доступу до документів, про які у своєму клопотанні просить слідчий.

З огляду на приведене та те, що проведення судово-медичної експертизи, необхідної для встановлення належної кваліфікації вчиненого діяння, неможливе без відомостей про стан здоров`я потерпілого, які містяться в медичних документах, вважаю за необхідне дозволити до них доступ та їх вилучення на час проведення судово-медичної експертизи.

Керуючись ст.ст.40, 131, 132, 159-164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого про тимчасовий доступ до відомостей і документів задовольнити.

Комунальному некомерційному підприємству « ІНФОРМАЦІЯ_3 » Мирноградської міської ради, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , надати слідчому Відділення поліції № 2 Покровського районного відділу поліції ГУНП в Донецькій області капітану поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ до оригіналів медичних документів та рентгенологічних знімків з описами до них стосовно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , який мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , з їх вилученням для проведення судово-медичної експертизи.

Ця ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання цієї ухвали слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудДимитровський міський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення13.11.2023
Оприлюднено29.04.2024
Номер документу114881734
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —226/1986/23

Ухвала від 24.11.2023

Кримінальне

Димитровський міський суд Донецької області

Редько Ж. Є.

Ухвала від 13.11.2023

Кримінальне

Димитровський міський суд Донецької області

Редько Ж. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні