Ухвала
від 10.11.2023 по справі 671/1149/23
ВОЛОЧИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 671/1149/23

Провадження № 6/671/30/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 листопада 2023 року м. Волочиськ

Волочиський районний суд Хмельницької області в складі:

суддя Никифоров Є. О.

секретар судового засідання Козак Г. А.

за участю: представника заявника ОСОБА_1 ,

представника стягувача ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Кам`янець-Подільського навчально-реабілітаційного центру Хмельницької обласної ради про заміну стягувача у виконавчому листі, виданому Волочиським районним судом Хмельницької області у справі за позовом органу опіки та піклування Волочиської міської ради до ОСОБА_3 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на неповнолітню дитину,

в с т а н о в и в :

Кам`янець-Подільський навчально-реабілітаційний центр Хмельницької обласної ради звернулося до суду із заявою про заміну стягувача у виконавчому листі, виданому Волочиським районним судом Хмельницької області у справі за позовом органу опіки та піклування Волочиської міської ради до ОСОБА_3 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на неповнолітню дитину.

На обґрунтування заяви вказано, що рішенням Волочиського районного суду Хмельницької області від 27 червня 2023 року по справі № 671/1149/23 було стягнуто аліменти на утримання ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у розмірі 1/4 частки від заробітку (доходу) щомісячно, але не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з 04.05.2023 та до досягнення дитиною повноліття.

Позивачем (стягувачем) у цій справі є орган опіки та піклування Волочиської міської ради.

Рішенням Волочиської міської територіальної громади № 353 від 13.08.2023 дитину, позбавлену батьківського піклування ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , тимчасово влаштовано на цілодобове повне державне утримання у Кам`янець-Подільський навчально-реабілітаційний центр Хмельницької обласної ради у зв`язку із закінченням терміну перебування у КНП «Хмельницький обласний спеціалізований будинок дитини».

Тому, з метою захисту інтересів та права ОСОБА_4 на отримання аліментів, Кам`янець-Подільський навчально-реабілітаційний центр Хмельницької обласної ради звертається до суду щодо зміни стягувача за виконавчим листом , виданим 03.08.2023 Волочиським районним судом Хмельницької області та про видачу нового виконавчого листа у цій справі, а виконавчий лист №671/1149/23 від 27.06.2023 визнати таким, що не підлягає виконанню у зв`язку із зміною стягувача.

Представник Кам`янець-Подільського навчально-реабілітаційного центру Хмельницької обласної ради в судовому засіданні просила задовольнити заяву у повному обсязі.

Представник органуопіки тапіклування Волочиськоїміської радив судовомузасіданні не заперечувала проти задоволення заяви.

Відповідач ОСОБА_3 на розгляд справи не з`явилася, про дату та місце судового засідання повідомлена належним чином, причини неявки не повідомила.

Неявка учасників справи та інших осіб, відповідно до ч. 3ст. 442 ЦПК України, не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Судом встановлено, що рішенням Волочиського районного суду Хмельницької області від 27 червня 2023 року по справі № 671/1149/23 стягнуто аліменти на утримання ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у розмірі 1/4 частки від заробітку (доходу) щомісячно, але не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з 04.05.2023 і до досягнення дитиною повноліття на користь органу опіки та піклування Волочиської міської ради, що підтверджується копією зазначеного рішення.

03.08.2023 Волочиським районним судом Хмельницької області було видано виконавчий лист про стягнення з ОСОБА_3 на користь органу опіки та піклування Волочиської міської ради, аліментів на утримання ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у розмірі 1/4 частки від заробітку (доходу) щомісячно, але не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з 04.05.2023 і до досягнення дитиною повноліття. Вказаний виконавчий документ не пред`явлено до виконання.

Рішенням Волочиської міської територіальної громади, дитину, позбавлену батьківського піклування, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , тимчасово влаштовано на цілодобове повне державне утримання у Кам`янець-Подільський навчально-реабілітаційний центр Хмельницької обласної ради у зв`язку із закінченням терміну перебування у КНП «Хмельницький обласний спеціалізований будинок дитини», що підтверджується копією рішення № 353 від 31.08.2023 та з 26.09.2023 ОСОБА_4 перебуває під опікою Кам`янець-Подільського навчально-реабілітаційного центру Хмельницької обласної ради, підтверджується копією наказу № 55-у від 26.09.2023.

Відповідно до ст. 442 ЦПК України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець. Суд розглядає заяву про заміну сторони її правонаступником у десятиденний строк з дня її надходження до суду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб. Неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження. Ухвала про заміну сторони виконавчого провадження надсилається (надається) учасникам справи, а також державному виконавцю, приватному виконавцю в порядку, передбаченому статтею 272 цього Кодексу. Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Оскільки на даний час правонаступником (фактичним опікуном) є Кам`янець-Подільський навчально-реабілітаційний центр Хмельницької обласної ради, суд вважає за необхідне замінити стягувача у виконавчому листі, а саме орган опікита піклуванняВолочиської міськоїради на Кам`янець-Подільський навчально-реабілітаційний центр Хмельницької обласної ради, отже, вимоги заяви в цій частині є обґрунтованими.

Вимоги про видачу нового виконавчого листа у цій справі, та визнання раніше виданого у справі №671/1149/23 виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню у зв`язку із зміною стягувача, суд вважає необґрунтованими.

Відповідно до ч. 2 ст. 432 ЦПК України, суд визнає виконавчий документ таким, що не підлягає виконанню повністю або частково, якщо його було видано помилково або якщо обов`язок боржника відсутній повністю чи частково у зв`язку з його припиненням, добровільним виконанням боржником чи іншою особою або з інших причин.

Заявником не доведено існування обставин, передбачених ч. 2 ст. 432 ЦПК України, а тому в задоволенні вимог заяви необхідно відмовити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 260, 261, 432, 442 ЦПК України, суд

у х в а л и в :

Заяву Кам`янець-Подільського навчально-реабілітаційного центу Хмельницької обласної ради задовольнити частково.

Замінити стягувача орган опіки та піклування Волочиської міської ради, ЄДРПОУ 04060695, місце знаходження: 31200, м. Волочиськ, вул. Незалежності, 88, Хмельницький р-н, Хмельницька обл., у виконавчому листі, виданому 03.08.2023 Волочиським районним судом Хмельницької області про стягнення з ОСОБА_3 на користь органу опіки та піклування Волочиської міської ради, аліментів на утримання ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у розмірі 1/4 частки від заробітку (доходу) щомісячно, але не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з 04.05.2023 і до досягнення дитиною повноліття, на його правонаступника Кам`янець-Подільський навчально-реабілітаційний центр Хмельницької обласної ради, ЄДРПОУ 23827890, місце знаходження: 32300, Хмельницька обл., Кам`янець-Подільський р-н, м. Кам`янець-Подільський, вул. Скоропадського Павла, 22.

В задоволенні вимог Кам`янець-Подільського навчально-реабілітаційного центу Хмельницької обласної ради про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню, та видачу нового виконавчого листа відмовити.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складення її повного тексту. Учасник справи, якому ухвалу не було вручено в день складення її повного тексту має право на поновлення строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційну скаргу подано протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії повного тексту ухвали. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин.

Суддя Є. О. Никифоров

Повний текст ухвали виготовлено 14.11.2023.

Дата ухвалення рішення10.11.2023
Оприлюднено16.11.2023
Номер документу114885922
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —671/1149/23

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Никифоров Є. О.

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Никифоров Є. О.

Ухвала від 03.11.2023

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Никифоров Є. О.

Рішення від 29.06.2023

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Никифоров Є. О.

Рішення від 27.06.2023

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Никифоров Є. О.

Ухвала від 12.06.2023

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Никифоров Є. О.

Ухвала від 16.05.2023

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Никифоров Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні