Постанова
від 03.08.2010 по справі 4-170/10
КАЛУСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 4-170

2010 рік

П О С Т А Н О В А

м.Калуш „03” серпня 2010 року

Голова Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області Бейко М.А. розглянувши подання слідчого прокуратури Калуського району Тюшка І.І. погодженого прокурором Калуського району В.Ковалюк

про дачу згоди на продовження строку проведення позапланової документальної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності в Івано-Франківському обласному виробничому управлінні по меліорації та водному господарству, суд,

в с т а н о в и в :

що слідчий прокуратури Калуського району за погодженням з прокурором Калуського району Ковалюком В.П. звернувся до суду з поданням про дачу згоди на продовження строку проведення позапланової документальної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Івано-Франківського обласного виробничого управління по меліорації та водному господарству, яке знаходиться в м.Івано-Франківськ, по вул.Сахарова 23-а.

В поданні відображено, що 23 червня 2010 року прокурором Калуського району порушено кримінальну справу по факту розтрати чужого майна шляхом зловживання службовим становищем та вчинення службового підроблення за ознаками злочинів, передбачених ст.ст.191 ч.5, 366 ч.2 України і цього ж дня вказана кримінальна справа прийнята мною до свого провадження.

В ході досудового слідства встановлено, що 24.09.2008 року Івано-Франківське обласне виробниче управління по меліорації та водному господарству в особі начальник ОСОБА_3 уклало з товариством з обмеженою відповідальністю "Дорбудкомплект" (ідентифікаційний код 31907238) , що знаходиться за юридичною адресою в м.Івано-Франківську по вул.Гетьмана Мазепи 15/6, а фактична адреса м.Івано-Франківськ, вул.Гетьмана Мазепи 83/5, в особі директора ОСОБА_4 контракт № 25 на виконання робіт з ліквідації наслідків паводка на р.Сівка в с.Середнє Калуського району на суму 929 980 гривень та контракт № 26 на виконання робіт з ліквідації наслідків паводка на р.Сівка в с.Сівка Войнилівська Калуського району на суму 1 580 200 гривень.

В подальшому ТзОВ "Дорбудкомплект", в порушення п.8.2 вказаних вище контрактів, без згоди Івано-Франківського обласного виробничого управління по меліорації та водному господарству залучило до виконання робіт з ліквідації наслідків паводка на р.Сівка в селах Середнє і Сівка Войнилівська Калуського району, як субпідрядників, приватні підприємства "Андрес" (код ЄДРПОУ 13662978, юридична адреса м.Івано-Франківськ, вул.Пасічна 20/84, поштова адреса м.Івано-Франківськ вул.Галицька 201) і "Будмасервіс" (код ЄДРПОУ 33420377, м.Львів, вул.Мучна 32).

Впродовж вересня-листопада 2008 року вказані організації виконали частину робіт з ліквідації наслідків паводка на р.Сівка у вказаних населених пунктах, але в повному обсязі заплановані роботи виконані не були.

Однак, незважаючи на невиконання генпідрядником (субпідрядниками) всіх передбачених кошторисом робіт з ліквідації паводка на р.Сівка в с.Середнє та в с.Сівка Войнилівська Калуського району, службові особи Івано-Франківського обласного виробничого управління по меліорації та водному господарству спільно зі службовими особами ТзОВ "Дорбудкомплект" склали і підписали фіктивні акт № 1 приймання виконаних підрядних робіт (форма КБ-2в) і довідку про вартість виконаних підрядних робіт (форма № КБ-3) за вересень 2008 року, акт № 2 приймання виконаних підрядних робіт (форма КБ-2в) і довідку про вартість виконаних підрядних робіт (форма № КБ-3) за жовтень 2008 року та акт № 3 приймання виконаних підрядних робіт (форма КБ-2в) і довідку про вартість виконаних підрядних робіт (форма № КБ-3) за листопад 2008 року, в яких завищили вартість виконаних робіт з ліквідації паводка на р.Сівка в с.Середнє Калуського району на суму орієнтовно 379 тисяч гривень, а також фіктивні акт № 1 приймання виконаних підрядних робіт (форма КБ-2в) і довідку про вартість виконаних підрядних робіт (форма № КБ-3) за вересень 2008 року та акт № 2 приймання виконаних підрядних робіт (форма КБ-2в) і довідку про вартість виконаних підрядних робіт (форма № КБ-3) за жовтень 2008 року, в яких завищили вартість виконаних робіт з ліквідації паводка на р.Сівка в с.Сівка Войнилівська Калуського району на суму орієнтовно 598 тисяч гривень.

Всього, на підставі складених у вересні-листопаді 2008 року неправдивих актів приймання виконаних підрядних робіт (форма КБ-2в) і довідок про вартість виконаних підрядних робіт (форма № КБ-3), в яких було завищено вартість виконаних робіт з ліквідації паводка на р.Сівка в селах Середнє і Сівка Войнилівська Калуського району, службові особи Івано-Франківського обласного виробничого управління по меліорації та водному господарству спільно зі службовими особами ТзОВ "Дорбудкомплект" розтратили бюджетні кошти на суму орієнтовно 977 тисяч гривень.

2 липня 2010 року постановою Калуського міськрайонного суду дано дозвіл на проведення позапланової документальної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Івано-Франківського обласного виробничого управління по меліорації та водному господарству та на проведення позапланових зустрічних перевірок на ТзОВ "Дорбудкомплект", ПП "Андрес" і ПП "Будмасервіс" терміном на 15 робочих днів, починаючи з 14.07.2010 р.

Проведення ревізії розпочато 14 липня 2010 року і її термін закінчується 03 серпня 2010 року. Однак закінчити проведення ревізії у встановлений термін не представляється можливим, оскільки до цього часу у зв"язку відсутністю спеціаліста-гідролога, який зайнятий на обстеженні об"єктів у інших районах області, не проведено обстеження виконаних робіт по берегоукріпленню річки Сівка в с.Середнє та в с.Сівка Войнилівська Калуського району, не закінчено проведення позапланової зустрічної перевірки на ТзОВ "Дорбудкомплект", а також не виконано інші дії, направлені на повноту, всебічність та об"єктивність досудового слідства. А тому, у звязку з великим обсягом робіт виникла необхідність в продовженні строку проведення позапланової ревізії з окремих питань фінансово-господарської діяльності Івано-Франківського обласного виробничого управління по меліорації та водному господарству.

Суд, заслухавши прокурора і слідчого, які підтримали дане подання, та перевіривши матеріали кримінальної справи, вважає, що клопотання підставне і належне до задоволення, оскільки без продовження строку проведення документальної ревізії неможливо встановити істину і прийняти законне та обґрунтоване рішення по справі.

А тому, керуючись ст.11 Закону України “Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні” із змінами, внесеними Законом України № 2322 від 12.01.2005 року, та ст.273 КПК України, суд,

п о с т а н о в и в :

1. Подання слідчого прокуратури Калуського району Тюшки І.І. задовольнити й дати дозвіл на продовження строку проведення позапланової документальної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Івано-Франківського обласного виробничого управління по меліорації та водному господарству що в м.Івано-Франківськ, по вул.Академіка Сахарова, 23-а (код ЄДРПОУ 13646270) терміном на 5 робочих днів, починаючи з 04 серпня 2010 року.

2. Про прийняте рішення повідомити всіх зацікавлених осіб.

3. Контроль за виконанням постанови покласти на прокурора Калуського району.

Постанова може бути оскаржена до Івано-Франківського апеляційного суду протягом 3-х діб з часу проголошення.

Головуючий Бейко М.А.

Дата ухвалення рішення03.08.2010
Оприлюднено21.12.2022
Номер документу11488898
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-170/10

Постанова від 11.03.2010

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Подалюка О. Ф.

Постанова від 27.04.2010

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Постанова від 19.10.2010

Кримінальне

Білозерський районний суд Херсонської області

Кравченко І. М.

Постанова від 28.07.2010

Кримінальне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Постанова від 28.10.2010

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Воробйов С. О.

Постанова від 28.10.2010

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Воробйов С. О.

Постанова від 27.09.2010

Кримінальне

Скадовський районний суд Херсонської області

Ведмідська Н. І.

Постанова від 28.12.2010

Кримінальне

Сарненський районний суд Рівненської області

Товстика І.В. І. В.

Постанова від 17.09.2010

Кримінальне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Сілантьєва Е. Є.

Постанова від 17.09.2010

Кримінальне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Сілантьєва Е. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні