Ухвала
від 14.11.2023 по справі 360/72/22
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

14 листопада 2023 року м. ДніпроСправа № 360/72/22

Луганський окружний адміністративний суд

у складі головуючого судді Захарової О.В.,

за участю

секретаря судового засідання Пономарьової О.І.,

без участі представників сторін,

при розгляді у підготовчому засіданні справи № 360/72/22 за позовом Комунального підприємства «Шляхово - експлуатаційне підприємство» Рубіжанської міської ради до Північно-східного офісу Держаудитслужби про визнання протиправним та скасування висновку,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Луганського окружного адміністративного суду перебуває зазначена адміністративна справа.

Ухвалою від 14 лютого 2022 року відкрито провадження у справі, вирішено розглядати справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Ухвалою від 09 жовтня 2023 року вирішено розглядати справу за правилами загального позовного провадження, призначено підготовче засідання на 14 листопада 2023 року о 09 год. 00 хв. у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду за адресою: м. Дніпро, вул. Академіка Янгеля, буд. 4.

Представники сторін в підготовче засідання не прибули, про дату, час та місце проведення підготовчого засідання повідомлені належним чином.

Відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, позовної заяви та доданих до неї документів, зареєстрованим місцезнаходженням позивача - Комунального підприємства «Шляхово - експлуатаційне підприємство» Рубіжанської міської ради, є: 93010, Луганська область, м. Рубіжне, вул. Миру, буд. 46 А.

Згідно з інформацією, наведеною у позовній заяві, адреса електронної пошти (e-mail адреса) позивача - kpdep@ukr.net.

Позивач під час провадження у справі не повідомляв суд про зміну фактичного місцезнаходження та/або зміну адреси електронної пошти (e-mail адреси), як то передбачено статтею 131 КАС України.

Надіслання судом процесуальних документів позивачу та повісток про виклик до суду в адміністративній справі за його місцезнаходженням рекомендованим листом з повідомленням про вручення на територію Луганської області у суду немає можливості через тимчасову окупацію та ведення на цій території бойових дій.

Суд вважає за необхідне застосувати постанову Верховної Ради України від 25 травня 2015 року № 462-VIII «Про Заяву Верховної Ради України «Про відступ України від окремих зобов`язань, визначених Міжнародним пактом про громадянські і політичні права та Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод», яка, серед іншого, передбачає відступ від зобов`язань України за статтею 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 04 листопада 1950 року № ETS N005 (ратифікована Законом України від 17 липня 1997 року № 475/97-ВР), яка гарантує право на справедливий і публічний розгляд справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом.

Відповідно до підпункту 20 пункту 1 розділу VII «Перехідні положення» КАС України особливості судових викликів та повідомлень, направлення копій судових рішень учасникам справи, у разі якщо адреса їх місця проживання (перебування) чи місцезнаходження знаходиться на тимчасово окупованій території України або в районі проведення антитерористичної операції, визначаються законами України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» та «Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв`язку з проведенням антитерористичної операції».

Згідно з частиною першою статті 12-1 Закону України від 15 квітня 2014 року № 1207-VII «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» якщо остання відома адреса місця проживання (перебування), місцезнаходження чи місця роботи учасників справи знаходиться на тимчасово окупованій території, суд викликає або повідомляє учасників справи, які не мають офіційної електронної адреси, про дату, час і місце першого судового засідання у справі через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за двадцять днів до дати відповідного судового засідання. Суд викликає або повідомляє таких учасників справи про дату, час і місце інших судових засідань чи про вчинення відповідної процесуальної дії через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів до дати відповідного судового засідання або вчинення відповідної процесуальної дії. З опублікуванням такого оголошення відповідач вважається повідомленим про дату, час і місце розгляду справи.

Учасники справи, остання відома адреса місця проживання (перебування) чи місцезнаходження яких знаходиться на тимчасово окупованій території і які не мають офіційної електронної адреси, повідомляються про ухвалення відповідного судового рішення шляхом розміщення інформації на офіційному веб-порталі судової влади з посиланням на веб-адресу такого судового рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень або шляхом розміщення тексту відповідного судового рішення на офіційному веб-порталі судової влади України, з урахуванням вимог, визначених Законом України «Про доступ до судових рішень», у разі обмеження доступу до Єдиного державного реєстру судових рішень. З моменту розміщення такої інформації вважається, що особа отримала судове рішення (частина друга статті 12-1 Закону України від 15 квітня 2014 року № 1207-VII «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України»).

Оголошення про виклик у підготовче засідання на 14 листопада 2023 року о 09 год. 00 хв. розміщене 13 жовтня 2023 року на офіційному вебсайті Луганського окружного адміністративного суду adm.lg.court.gov.ua (розділ «Громадянам», підрозділ «Судові виклики, повідомлення та рішення для учасників справи, з якими відсутній зв`язок (з 24.02.2022)»).

Повістку про виклик до суду в адміністративній справі у підготовче засідання на 14 листопада 2023 року о 09 год. 00 хв. та ухвалу про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження та призначення підготовчого засідання від 09 жовтня 2023 року отримано Комунальним підприємством «Шляхово - експлуатаційне підприємство» Рубіжанської міської ради 09 жовтня 2023 року на адресу його електронної пошти (e-mail адресу) - kpdep@ukr.net, зазначену ним в позовній заяві, про що свідчать реєстраційна картка доставки повідомлення електронною поштою та довідка про доставку процесуального документа в електронній формі.

Таким чином, судом вжито всіх заходів щодо належного повідомлення позивача про розгляд адміністративної справи.

Відповідно до пункту 1 частини другої статті 181 КАС України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, визначених пунктами 1-3, 5 частини другої статті 205 цього Кодексу.

Відповідно до статті 205 КАС України суд відкладає розгляд справи в межах, встановленого цим Кодексом строку (частини друга), про що постановляється ухвала (частина восьма).

Керуючись положеннями статті 181, 205 КАС України, суд вважає за необхідне відкласти підготовче засідання у справі та повторити виклик сторін у підготовче засідання.

Керуючись статтями 9, 77, 181, 205, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Відкласти підготовче засідання у справі.

Наступне підготовче засідання призначити на 21 грудня 2023 року о 08 год. 40 хв. у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду за адресою: м. Дніпро, вул. Академіка Янгеля, буд. 4.

Запропонувати учасникам справи надати до суду в електронній формі заяви про розгляд справи за їх відсутності в порядку письмового провадження.

Повідомити учасників справи, що заяви по суті справи, заяви з процесуальних питань, клопотання, пояснення, додаткові письмові докази, висновки експертів, можуть бути ними подані в електронному вигляді на офіційну електрону адресу суду або через особистий кабінет в системі «Електронний суд» з використанням власного електронного підпису.

Ухвала суду набирає законної сили негайно з моменту її проголошення та не може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

СуддяО.В. Захарова

Дата ухвалення рішення14.11.2023
Оприлюднено16.11.2023
Номер документу114900575
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування висновку

Судовий реєстр по справі —360/72/22

Ухвала від 21.12.2023

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Захарова

Ухвала від 14.11.2023

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Захарова

Ухвала від 09.10.2023

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Захарова

Ухвала від 29.09.2022

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Захарова

Ухвала від 30.06.2022

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Захарова

Ухвала від 14.02.2022

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Захарова

Ухвала від 13.01.2022

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Захарова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні