Ухвала
від 13.11.2023 по справі 420/30512/23
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/30512/23

У Х В А Л А

13 листопада 2023 рокум. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Хом`якова В.В., дослідивши адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю «СОК ТРЕЙД» до Шевченківського відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про визнання неправомірною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИЛА:

До Одеського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю «СОК ТРЕЙД» до Шевченківського відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), в якому позивач просить:

визнати неправомірною бездіяльність головного державного виконавця Шевченківського відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Савчука Костянтина Петровича в частині невжиття заходів примусового виконання наказу Господарського суду міста Києва від 27.02.2023 у справі № 910/9725/22;

зобов`язати головного державного виконавця Шевченківського відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Савчука Костянтина Петровича:

- здійснити запит щодо наявності у ДП «НАЕК «Енергоатом» (код ЄДРПОУ 24584661) банківських рахунків та винести постанову про арешт коштів, якою накласти арешти на кошти Боржника у національній та іноземній валютах, інші цінності у тому числі на кошти на рахунках боржника у банках та інших фінансових установах;

- одержати інформацію про майно (майнові права) ДП «НАЕК «Енергоатом» (код ЄДРПОУ 24584661) з установ, підприємств, організацій незалежно від форм власності, посадових осіб, тощо, зокрема, але не виключно: з Державної фіскальної служби України, Держгеокадастру України, Держпродспоживслужби України, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку України, Державної служби України з безпеки на транспорті, Міністерства економічного розвитку і торгівлі;

- провести перевірку майнового стану ДП «НАЕК «Енергоатом» (код ЄДРПОУ 24584661) і у разі виявлення майна, що належить Боржнику, описати, накласти арешт, вилучити та в подальшому реалізувати останнє;

- оголосити в розшук транспортні засоби, судна, тощо, що належить на праві власності ДП «НАЕК «Енергоатом» (код ЄДРПОУ 24584661);

- одержати інформацію про дебіторську заборгованість ДП «НАЕК «Енергоатом» (код ЄДРПОУ 24584661) шляхом звернення до останнього та органів доходів і зборів;

стягнути за рахунок бюджетних асигнувань з Шевченківського відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) (01032, м. Київ, вул. Саксаганського, буд.110, код ЄДРПОУ 34967593) на користь ТОВ «Сок Трейд» (65016, м. Одеса, вул. Літературна, буд. 12, приміщення № 206, код ЄДРПОУ 32642016) понесені судові витрати у розмірі 2 684,00 грн.

Учасники виконавчого провадження (крім державного виконавця, приватного виконавця) та особи, які залучаються до проведення виконавчих дій, мають право звернутися до адміністративного суду із позовною заявою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця порушено їхні права, свободи чи інтереси, а також якщо законом не встановлено інший порядок судового оскарження рішень, дій чи бездіяльності таких осіб. (ч.1 ст. 287 КАС України).

Позивач зазначає третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Державне підприємство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом». Разом з тим, приписи ст. 287 КАС України не містять підстав залучення боржника до розгляду скарг на бездіяльність державного виконавця. Тому, з огляду на стислий термін розгляду скарги, суд не залучає до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Державне підприємство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом».

З урахуванням приписів ст. 12 КАС України, суд вважає необхідним розглянути дану справу у порядку спрощеного позовного провадження з урахуванням особливостей встановлених ст. 268-272, 287 КАС України, протягом десяти днів після відкриття провадження у справі.

На підставі викладеного, керуючись ст. 248, 287 КАС України, суддя, -

УХВАЛИЛА:

Відкрити провадження за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «СОК ТРЕЙД» до Шевченківського відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про визнання неправомірною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії.

Справа розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження, з урахуванням особливостей встановлених ст. ст. 268-272, 287 КАС України.

Роз`яснити сторонам, що подання заяв по суті справи (позовна заява, відзив на позовну заяву (відзив) є правом учасників справи. Неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву до 22 листопада 2023 року. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Повідомити про необхідність подання відзиву на позовну заяву із доказами його надіслання (надання) іншим учасникам справи.

Запропонувати сторонам надавати копії документів (позовів, заяв, клопотань, пояснень, відзивів, відповідей на відзив, заперечень та ін.) в електронному вигляді на електронну адресу суду: inbox@adm.od.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена лише з підстав порушення правил підсудності до П`ятого апеляційного адміністративного суду.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.В.Хом`якова

Дата ухвалення рішення13.11.2023
Оприлюднено16.11.2023
Номер документу114901684
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання неправомірною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —420/30512/23

Ухвала від 08.01.2024

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Ухвала від 13.11.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні