Ухвала
від 30.10.2023 по справі 04/5026/803/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

30 жовтня 2023 року

м. Черкаси справа № 04/5026/803/2012

Господарський суд Черкаської області в складі колегії суддів: головуючого судді Костянтина ДОВГАНЯ, суддів Олега ЧЕВГУЗА та Наталії СПАСЬКИХ, з секретарем судового засідання Тетяною ДЯЧЕНКО, за участю: ліквідатор не з`явився, відповідачі - не з`явилися, треті особи не з`явились,

розглянувши клопотання про витребування доказів та заяву про залучення до участі у справі в якості третіх осіб у справі №04/5026/803/2012

за позовною заявою від 19.08.2019 №02-30/402

позивача - боржника у особі ліквідатора банкрута, арбітражного керуючого Носань Н.С.,

до відповідачів громадян КНР Чжан Юйцзе та Лі Вей,

за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: на стороні позивача АТ "Державний експортно-імпортний банк України", Приватний нотаріус Жашківського районного нотаріального округу Шелудько Валентина Петрівна, ОСОБА_1 , на стороні відповідача ТОВ "Промтехтраст-КР" та ТОВ "ЛВС-2012",

про витребування майна,

поданою у межах справи за заявою

ініціюючого кредитора Управління Пенсійного фонду України в Жашківському районі

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю ВІГ Жашківський цукровий завод

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Акціонерного товариства Державний експортно-імпортний банк,

про визнання банкрутом,

ВСТАНОВИВ:

02 лютого 2022 року провадження у даній справі було зупинено у зв`язку з призначенням у справі комплексної судової будівельно-оціночної та будівельно-технічної експертизи, яку було доручено провести Національному науковому центру «Інститут судових експертиз ім.Засл.проф. М.С.Бокаріуса» (вул.Золочівська,8А, м.Харків, 61177; е-mail: hniise@hniise.gov.ua).

14 липня 2023 року до суду через систему «Електронний суд» від ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю ВІГ Жашківський цукровий завод Наталії Носань надійшло клопотання про витребування доказів та заява про залучення до участі у справі третіх осіб.

Ухвалою суду від 19 жовтня 2023 року розгляд клопотання та заяви призначено у судове засідання на 11:30 год. 30 жовтня 2023 року.

В судове засідання учасники справи не з`явилися, хоча повідомлені були належним чином.

Суд, дослідивши матеріали клопотання та заяви, встановив наступне.

Клопотання та заява ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю ВІГ Жашківський цукровий завод Наталії Носань про залучення до участі у справі третіх осіб вмотивовані тим, що судові експерти для проведення експертного дослідження просили надати додаткові матеріали. Однак, нерухоме майно, яке є предметом спору перебуває у фактичному користуванні Товариства з обмеженою відповідальністю «Селін» та Товариства з обмеженою відповідальністю «Гріндвуд Індастрі», а тому технічна документація, яку просять надати судові експерти перебуває у їх володінні.

Оскільки, Товариство з обмеженою відповідальністю «Селін» та Товариство з обмеженою відповідальністю «Гріндвуд Індастрі» не є учасниками справи №04/5026/803/2012, а рішення може вплинути на їх права та обов`язки, то ліквідатор Товариства з обмеженою відповідальністю ВІГ Жашківський цукровий завод Наталія Носань просить залучити їх до участі у справі в якості третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог на стороні відповідачів та витребувати у них додаткові докази для проведення експертного дослідження.

Згідно із частиною 1 статті 50 Господарського процесуального кодексу України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до частини 4 статті 50 Господарського процесуального кодексу України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Предметом спору у даній справі є нерухоме майно, яке перебуває у фактичному користуванні Товариства з обмеженою відповідальністю «Селін» та Товариства з обмеженою відповідальністю «Гріндвуд Індастрі». Технічна документація, яку просять надати судові експерти перебуває у їх володінні, тому рішення суду у цій справі може вплинути на права або обов`язки Товариства з обмеженою відповідальністю «Селін» та Товариства з обмеженою відповідальністю «Гріндвуд Індастрі».

Враховуючи викладене, керуючись статтею 50 Господарського процесуального кодексу України, суд вважає заяву ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю ВІГ Жашківський цукровий завод Наталії Носань про залучення до участі у справі третіх осіб на стороні відповідачів обґрунтованою та задовольняє його.

Щодо клопотання ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю ВІГ Жашківський цукровий завод Наталії Носань про витребування доказів то суд виходить з наступного.

За приписами ст.81 ГПК України Учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третій статті 80 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

У клопотанні про витребування судом доказів повинно бути зазначено:

1) який доказ витребовується (крім клопотання про витребування судом групи однотипних документів як доказів);

2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати;

3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа;

4) заходи, яких особа, яка подає клопотання, вжила для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу;

5) причини неможливості отримати цей доказ самостійно особою, яка подає клопотання.

У клопотанні про витребування судом групи однотипних документів як доказів додатково зазначаються ознаки, що дозволяють ідентифікувати відповідну групу документів.

У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Суд може витребувати докази також до подання позову як захід забезпечення доказів у порядку, встановленому статтями 110-112 цього Кодексу.

Суд може уповноважити на одержання витребуваних ним доказів заінтересовану сторону.

Будь-яка особа, в якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

У разі неподання учасником справи витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання та яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами, а у разі неподання таких доказів позивачем - також залишити позовну заяву без розгляду.

Суд дослідивши клопотання ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю ВІГ Жашківський цукровий завод Наталії Носань про витребування доказів вважає його таким, що підлягає задоволенню та витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю «Селін» та Товариства з обмеженою відповідальністю «Гріндвуд Індастрі» документи:

- у Товариства за обмеженою відповідальністю «СЕНЛІН» (код ЄДРПОУ 41253326, просп. Гонгадзе, буд. 5-А, оф. 7, м. Київ, 04208):

1) технічні паспорти на об`єкт нерухомого майна комплекс нежитлових будівель та споруд, реєстраційний номер 460524071209, розташований по вул. Маслозаводська, буд. 8, м. Жашків, Черкаська область, із зазначенням усіх конструктивних характеристик будівель та споруд, їх площ, обсягів і т.п., станом на 2021-2022 рік;

2) технічні паспорти об`єкт нерухомого майна комплекс нежитлових будівель та споруд, реєстраційний номер 460524071209, розташований по вул. Маслозаводська, буд. 8, м. Жашків, Черкаська область, із зазначенням усіх конструктивних характеристик будівель та споруд, їх площ, обсягів і т.п., станом на 08.06.2017 та 06.10.2015 роки;

3) інвентаризаційні справи на об`єкт нерухомого майна комплекс нежитлових будівель та споруд, реєстраційний номер 460524071209, розташований по вул. Маслозаводська, буд. 8, м. Жашків, Черкаська область, в повному обсязі і гарній якості;

4) правовстановлюючі документи на об`єкт нерухомого майна комплекс нежитлових будівель та споруд, реєстраційний номер 460524071209, розташований по вул. Маслозаводська, буд. 8, м. Жашків, Черкаська область, із зазначенням конкретного переліку майна, що належить кожному із власників (відповідачів по справі);

5) проектно-виконавчу документацію з реконструкції в повному обсязі об`єкту нерухомого майна комплексу нежитлових будівель та споруд, реєстраційний номер 460524071209, розташований по вул. Маслозаводська, буд. 8, м. Жашків, Черкаська область (якщо така існує);

6) проектну документацію з будівництва об`єкту нерухомого майна комплексу нежитлових будівель та споруд, реєстраційний номер 460524071209, розташований по вул. Маслозаводська, буд. 8, м. Жашків, Черкаська область, які існували станом на 08.06.2017 рік та 06.10.2015 рік (якщо така існує);

7) у разі відсутності зазначених вище документів письмово зазначити про це.

- Товариства з обмеженою відповідальністю «ГРІНВУД ІНДАСТРІ» (код ЄДРПОУ 42912685, вул. Маслозаводська, буд. 8, м. Жашків, Черкаська область, 19200) наступні документи (за наявності):

1) технічні паспорти на об`єкт нерухомого майна комплекс нежитлових будівель та споруд, реєстраційний номер 460524071209, розташований по вул. Маслозаводська, буд. 8, м. Жашків, Черкаська область, із зазначенням усіх конструктивних характеристик будівель та споруд, їх площ, обсягів і т.п., станом на 2021-2022 рік;

2) технічні паспорти об`єкт нерухомого майна комплекс нежитлових будівель та споруд, реєстраційний номер 460524071209, розташований по вул. Маслозаводська, буд. 8, м. Жашків, Черкаська область, із зазначенням усіх конструктивних характеристик будівель та споруд, їх площ, обсягів і т.п., станом на 08.06.2017 та 06.10.2015 роки;

3) інвентаризаційні справи на об`єкт нерухомого майна комплекс нежитлових будівель та споруд, реєстраційний номер 460524071209, розташований по вул. Маслозаводська, буд. 8, м. Жашків, Черкаська область, в повному обсязі і гарній якості;

4) правовстановлюючі документи на об`єкт нерухомого майна комплекс нежитлових будівель та споруд, реєстраційний номер 460524071209, розташований по вул. Маслозаводська, буд. 8, м. Жашків, Черкаська область, із зазначенням конкретного переліку майна, що належить кожному із власників (відповідачів по справі);

5) проектно-виконавчу документацію з реконструкції в повному обсязі об`єкту нерухомого майна комплексу нежитлових будівель та споруд, реєстраційний номер 460524071209, розташований по вул. Маслозаводська, буд. 8, м. Жашків, Черкаська область (якщо така існує);

6) проектну документацію з будівництва об`єкту нерухомого майна комплексу нежитлових будівель та споруд, реєстраційний номер 460524071209, розташований по вул. Маслозаводська, буд. 8, м. Жашків, Черкаська область, які існували станом на 08.06.2017 рік та 06.10.2015 рік (якщо така існує);

7) у разі відсутності зазначених вище документів письмово зазначити про це.

На час проведення експертизи провадження у справі необхідно зупинити.

На підставі викладеного, керуючись ст.50, 81, ст. 102, ст.. 228, ст. 234 Господарського процесуального кодексу України господарський суд Черкаської області

УХВАЛИВ:

Заяву ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю ВІГ Жашківський цукровий завод Наталії Носань про залучення до участі у справі третіх осіб без самостійних вимог на стороні відповідачів задовольнити.

Залучити до участі у справі третіх осіб без самостійних вимог на стороні відповідачів:

- Товариство з обмеженою відповідальністю «Селін» (просп.. Гонгадзе, м5-А, оф. 7, м. Київ, 04208, код 41253326);

- Товариство з обмеженою відповідальністю «Гріндвуд Індастрі» (вул.. Маслозаводська, 8,м. Жашків, Черкаська область, код 42912685).

Клопотання ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю ВІГ Жашківський цукровий завод Наталії Носань про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у Товариства за обмеженою відповідальністю «СЕНЛІН» (код ЄДРПОУ 41253326, просп. Гонгадзе, буд. 5-А, оф. 7, м. Київ, 04208) наступні документи (за наявності):

1) технічні паспорти на об`єкт нерухомого майна комплекс нежитлових будівель та споруд, реєстраційний номер 460524071209, розташований по вул. Маслозаводська, буд. 8, м. Жашків, Черкаська область, із зазначенням усіх конструктивних характеристик будівель та споруд, їх площ, обсягів і т.п., станом на 2021-2022 рік;

2) технічні паспорти об`єкт нерухомого майна комплекс нежитлових будівель та споруд, реєстраційний номер 460524071209, розташований по вул. Маслозаводська, буд. 8, м. Жашків, Черкаська область, із зазначенням усіх конструктивних характеристик будівель та споруд, їх площ, обсягів і т.п., станом на 08.06.2017 та 06.10.2015 роки;

3) інвентаризаційні справи на об`єкт нерухомого майна комплекс нежитлових будівель та споруд, реєстраційний номер 460524071209, розташований по вул. Маслозаводська, буд. 8, м. Жашків, Черкаська область, в повному обсязі і гарній якості;

4) правовстановлюючі документи на об`єкт нерухомого майна комплекс нежитлових будівель та споруд, реєстраційний номер 460524071209, розташований по вул. Маслозаводська, буд. 8, м. Жашків, Черкаська область, із зазначенням конкретного переліку майна, що належить кожному із власників (відповідачів по справі);

5) проектно-виконавчу документацію з реконструкції в повному обсязі об`єкту нерухомого майна комплексу нежитлових будівель та споруд, реєстраційний номер 460524071209, розташований по вул. Маслозаводська, буд. 8, м. Жашків, Черкаська область (якщо така існує);

6) проектну документацію з будівництва об`єкту нерухомого майна комплексу нежитлових будівель та споруд, реєстраційний номер 460524071209, розташований по вул. Маслозаводська, буд. 8, м. Жашків, Черкаська область, які існували станом на 08.06.2017 рік та 06.10.2015 рік (якщо така існує);

7) у разі відсутності зазначених вище документів письмово зазначити про це.

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю «ГРІНВУД ІНДАСТРІ» (код ЄДРПОУ 42912685, вул. Маслозаводська, буд. 8, м. Жашків, Черкаська область, 19200) наступні документи (за наявності):

1) технічні паспорти на об`єкт нерухомого майна комплекс нежитлових будівель та споруд, реєстраційний номер 460524071209, розташований по вул. Маслозаводська, буд. 8, м. Жашків, Черкаська область, із зазначенням усіх конструктивних характеристик будівель та споруд, їх площ, обсягів і т.п., станом на 2021-2022 рік;

2) технічні паспорти об`єкт нерухомого майна комплекс нежитлових будівель та споруд, реєстраційний номер 460524071209, розташований по вул. Маслозаводська, буд. 8, м. Жашків, Черкаська область, із зазначенням усіх конструктивних характеристик будівель та споруд, їх площ, обсягів і т.п., станом на 08.06.2017 та 06.10.2015 роки;

3) інвентаризаційні справи на об`єкт нерухомого майна комплекс нежитлових будівель та споруд, реєстраційний номер 460524071209, розташований по вул. Маслозаводська, буд. 8, м. Жашків, Черкаська область, в повному обсязі і гарній якості;

4) правовстановлюючі документи на об`єкт нерухомого майна комплекс нежитлових будівель та споруд, реєстраційний номер 460524071209, розташований по вул. Маслозаводська, буд. 8, м. Жашків, Черкаська область, із зазначенням конкретного переліку майна, що належить кожному із власників (відповідачів по справі);

5) проектно-виконавчу документацію з реконструкції в повному обсязі об`єкту нерухомого майна комплексу нежитлових будівель та споруд, реєстраційний номер 460524071209, розташований по вул. Маслозаводська, буд. 8, м. Жашків, Черкаська область (якщо така існує);

6) проектну документацію з будівництва об`єкту нерухомого майна комплексу нежитлових будівель та споруд, реєстраційний номер 460524071209, розташований по вул. Маслозаводська, буд. 8, м. Жашків, Черкаська область, які існували станом на 08.06.2017 рік та 06.10.2015 рік (якщо така існує);

7) у разі відсутності зазначених вище документів письмово зазначити про це.

Товариству з обмеженою відповідальністю «СЕНЛІН» (код ЄДРПОУ 41253326, просп. Гонгадзе, буд. 5-А, оф. 7, м. Київ, 04208) та Товариству з обмеженою відповідальністю «ГРІНВУД ІНДАСТРІ» (код ЄДРПОУ 42912685, вул. Маслозаводська, буд. 8, м. Жашків, Черкаська область, 19200) направити на адресу Господарського суду Черкаської області вищевказані документи у 15-денний строк з моменту отримання ухвали суду.

Зупинити на час проведення експертизи провадження у справі.

Копію ухвали надіслати учасникам судового провадження та до експертної установи.

Повідомити веб-адресу сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, - сourt.gov.ua/fair/

Ця ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і протягом десяти днів і може бути оскаржена до Північного апеляційного господарського суду.

Головуючий суддя Костянтин ДОВГАНЬ

Судді Олег ЧЕВГУЗ

Наталія СПАСЬКИХ

Дата ухвалення рішення30.10.2023
Оприлюднено16.11.2023
Номер документу114903903
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —04/5026/803/2012

Ухвала від 22.04.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 08.01.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Грачов В.М.

Ухвала від 27.12.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Грачов В.М.

Ухвала від 05.12.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Грачов В.М.

Ухвала від 30.11.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 22.11.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 20.11.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 30.10.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Довгань К.І.

Ухвала від 31.10.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Пантелієнко В.О.

Ухвала від 17.10.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні