Ухвала
від 13.11.2023 по справі 380/26201/23
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

13 листопада 2023 рокусправа № 380/26201/23

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Желік О.М., перевіривши матеріали позовної заяви Комунального закладу Львівської обласної ради «Роздільський дитячий будинок-інтернат» до Державної аудиторської служби про визнання протиправним та скасування висновку, -

в с т а н о в и л а:

на розгляд до Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Комунального закладу Львівської обласної ради «Роздільський дитячий будинок-інтернат» до Державної аудиторської служби про визнання протиправним та скасування висновку Державної аудиторської служби про результати моніторингу процедури закупівлі UA-2023-08-03-006660-а, що проводилась Роздільським дитячим будиyком-інтернатом.

Відповідно до п.п. 1, 3 та 6 ч.1 ст.171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України), суддя після одержання позовної заяви з`ясовує чи подана позовна заява особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність; чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160,161,172 КАС України, та чи немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Суддею встановлено, що подана позовна заява підписана особою, яка не підтвердила свої повноваження на її підпис, а відтак така підлягає поверненню з огляду на наступне.

Частиною 2 ст. 160 КАС України встановлено, що позовна заява подається в письмовій формі позивачем або особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 55 КАС України сторона, третя особа в адміністративній справі, а також особа, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь у судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника.

Юридична особа незалежно від порядку її створення, суб`єкт владних повноважень, який не є юридичною особою, беруть участь у справі через свого керівника, члена виконавчого органу, іншу особу, уповноважену діяти від її (його) імені відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (самопредставництво юридичної особи, суб`єкта владних повноважень), або через представника (ч. 3 ст. 55 КАС України).

Частиною 1 ст. 57 КАС України визначено, що представником у суді може бути адвокат або законний представник.

Зі змісту позовної заяви слідує, що остання підписана в.о. директора Комунального закладу Львівської обласної ради «Роздільський дитячий будинок-інтернат» Юлією Калитою.

При цьому, позивачем до позовної заяви не додано жодних доказів на підтвердження повноважень Юлії Калити на підписання позовної заяви від імені Комунального закладу Львівської обласної ради «Роздільський дитячий будинок-інтернат».

Вказані обставини не дають можливості підтвердити повноваження Юлії Калити на підписання від імені Комунального закладу Львівської обласної ради «Роздільський дитячий будинок-інтернат».

Згідно з п. 3 ч. 4 ст. 169 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо позов подано особою, яка не має адміністративної процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

Отже, позовну заяву Комунального закладу Львівської обласної ради «Роздільський дитячий будинок-інтернат» слід повернути як таку, що підписана особою, яка не підтвердила свої повноваження щодо її підписання.

Згідно пункту 2 частини 1 статті 7 Закону України «Про судовий збір» сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі повернення заяви або скарги.

Позивачем при подачі позову було сплачено судовий збір в сумі 2684,00 грн., що підтверджується квитанцією №1521-7619-2672-1998 від 30.10.2023, а тому такий підлягає поверненню на його користь з Державного бюджету України.

Керуючись статтями 169, 243, 248, 256, 294, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

п о с т а н о в и л а:

позовну заяву Комунального закладу Львівської обласної ради «Роздільський дитячий будинок-інтернат» до Державної аудиторської служби про визнання протиправним та скасування висновку повернути позивачу.

Повернути Комунальному закладу Львівської обласної ради «Роздільський дитячий будинок-інтернат» (ЄДРПОУ: 25551445) з державного бюджету сплачений згідно квитанції №1521-7619-2672-1998 від 30.10.2023 судовий збір в сумі 2684 (дві тисячі шістсот вісімдесят чотири) грн. 00 коп.

Копію ухвали про повернення позовної заяви надіслати особі, яка її подала, не пізніше наступного дня після її постановлення, разом із позовною заявою й усіма доданими до неї матеріалами.

Повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена до Восьмого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

СуддяЖелік О.М.

Дата ухвалення рішення13.11.2023
Оприлюднено17.11.2023
Номер документу114934945
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування висновку

Судовий реєстр по справі —380/26201/23

Ухвала від 13.11.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Желік Олександра Мирославівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні