Ухвала
від 16.11.2023 по справі 546/347/23
РЕШЕТИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

єдиний унікальний номер справи 546/347/23

номер провадження 2/546/155/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 листопада 2023 року м. Решетилівка Полтавська область

Решетилівський районний суд Полтавської області в складі:

головуючого судді Сербіненко І.В.,

за участю секретаря судового засідання Лісової А.В.,

представниці позивача за первісним позовом та представниці відповідача за зустрічним позовом ОСОБА_1 ,

представниці відповідачки за первісним позовом та представниці позивачки за зустрічним позовом ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні у м. Решетилівка Полтавської області у порядку загального позовного провадження цивільну справі за позовною заявоюТовариства з обмеженою відповідальністю «Бурат-Агро» до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про визнання недійсним договору оренди землі №б/н від 22.11.2022 та скасування його державної реєстрації, третя особа, без самостійних вимог щодо предмету спору - реєстратор виконавчого комітету Нехворощанської сільської ради Полтавської області Веременич Дмитро Сергійович та зустрічну позовну заяву ОСОБА_3 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Бурат-Агро» про визнання недійсною додаткової угоди до договору оренди землі,

УСТАНОВИВ:

У проваджені суду перебуває цивільна за позовом ТОВ Бурат-Агро» до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про визнання недійсним договору оренди землі №б/н від 22.11.2022 та скасування його державної реєстрації, третя особа, без самостійних вимог щодо предмету спору - реєстратор виконавчого комітету Нехворощанської сільської ради Полтавської області Веременич Д.С. та зустрічну позовну заяву ОСОБА_3 до ТОВ «Бурат-Агро» про визнання недійсною додаткової угоди до договору оренди землі.

Ухвалою суду від 03.10.2023 було витребувано у державного реєстратора виконавчого комітету Решетилівської міської ради Полтавської області Крамар В.В., реєстраційна справа на земельну ділянку з кадастровим номером 5324281900:00:012:0006, яка розташована на території Лобачівської сільської ради Решетилівського району Полтавської області за межами населеного пункту, площею 4,8202 га, власником якої є ОСОБА_3 та інформація: «чи здійснювалася, при реєстрації права власності ОСОБА_3 на земельну ділянку з кадастровим номером 5324281900:00:012:0006, яка розташована на території Лобачівської сільської ради Решетилівського району Полтавської області за межами населеного пункту, площею 4,8202 га, перевірка відомостей про вказану земельну ділянку в Державному земельному кадастрі, щодо наявних відносно неї обтяжень».

На даний час витребувані докази до суду не надійшли.

Представниця відповідачки за первісним позовом та представниця позивачки за зустрічним позовом ОСОБА_2 у підготовче судове засідання заявила клопотання про витребування від виконавчого комітету Решетилівської міської ради Полтавської області доказів які не надані державним реєстратором виконавчого комітету Решетилівської міської ради Полтавської області Крамар В.В. на виконання ухвали суду від 03.10.2023. Зазначила, що предмет спору у справі № 546/175/22 є відмінним з предметом спору у даній справі.

Представниця позивача за первісним позовом та відповідача за зустрічним позовом - ОСОБА_1 у підготовчому судовому засіданні заперечували проти заявленого клопотання ОСОБА_2 в обґрунтування зазначила, шо в матеріалах справи наявне рішення суду, по справі № 546/175/22, яке набрало законної сили. При розгляді вищевказаної справи судом витренувались та досліджувались вказані документи та надавалась оцінка.

Відповідачка за первісним позовом ОСОБА_4 та її представниця ОСОБА_5 у підготовче судове засідання не з`явились, були належним чином повідомлені про час та місце розгляду справи. Представницею надано заяву в якій зазначено, що у зв`язку із зайнятістю представника відповідача ОСОБА_4 адвоката Гирі А.В. просить провести судове засідання без участі представника відповідача.

Третя особа, без самостійних вимог щодо предмету спору за первісним позовом - реєстратор виконавчого комітету Нехворощанської сільської ради Полтавської області Веременич Д.С. у підготовче судове засідання не з`явився, був належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи. У наданих суду посненнях просив справу розглядати без його участі.

Заслухавши думку учасників справи, суд доходить до наступного.

Частиною 1 ст. 43 ЦПК України, встановлено, що учасники справи мають право: 1) ознайомлюватися з матеріалами справи, робити з них витяги, копії, одержувати копії судових рішень; 2) подавати докази; брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом; брати участь у дослідженні доказів; ставити питання іншим учасникам справи, а також свідкам, експертам, спеціалістам; 3) подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб; 4) ознайомлюватися з протоколом судового засідання, записом фіксування судового засідання технічними засобами, робити з них копії, подавати письмові зауваження з приводу їх неправильності чи неповноти; 5) оскаржувати судові рішення у визначених законом випадках; 6) користуватися іншими визначеними законом процесуальними правами.

Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви (ч. 2 ст. 83 ЦПК України).

Частиною 1 ст. 84 ЦПК України встановлено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинахдругійтатретійстатті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Враховуючи,що вказанідокази будутьмати суттєвезначення врозгляді цивільноїсправи, ухвала суду від 03.10.2023 не виконана, суд приходить до висновку про задоволення клопотань представниці відповідачки за первісним позовом та представниці позивачки за зустрічним позовом ОСОБА_3 ОСОБА_2 та витребування у виконавчого комітету Решетилівської міської ради Полтавської області вищевказаних доказів.

Відповідно до ч. 2ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

У підготовчому судовому засіданні представниці ОСОБА_1 та ОСОБА_2 зазначили, що ними повідомлені суду всі обставини та надані всі докази в обґрунтування позовних вимог та заперечень, вважали за можливе закрите підготовче судове засідання та призначити справу до судового розгляду.

Заяв про бажання укласти мирову угоду, передачу справи на розгляд третейського суду або врегулювання спору за участю судді, уточнення позовних вимог та заперечень проти них, вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог до суду не надходило.

На підставі викладеного суд вважає, що в підготовчому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, підготовче провадження підлягає закриттю, а справа - призначенню до судового розгляду по суті.

Керуючись ст. 43, 83, 84, 189, 196-198, 200, ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представниці відповідачки за первісним позовом та представниці позивачки за зустрічним позовом ОСОБА_3 ОСОБА_2 про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у виконавчого комітету Решетилівської міської ради Полтавської області, реєстраційну справу на земельну ділянку з кадастровим номером 5324281900:00:012:0006, яка розташована на території Лобачівської сільської ради Решетилівського району Полтавської області за межами населеного пункту, площею 4,8202 га, власником якої є ОСОБА_3 .

Витребувати у виконавчого комітету Решетилівської міської ради Полтавської області інформацію: «чи здійснювалася, при реєстрації права власності ОСОБА_3 на земельну ділянку з кадастровим номером 5324281900:00:012:0006, яка розташована на території Лобачівської сільської ради Решетилівського району Полтавської області за межами населеного пункту, площею 4,8202 га, перевірка відомостей про вказану земельну ділянку в Державному земельному кадастрі, щодо наявних відносно неї обтяжень».

Роз`яснити, що відповідно до ч. 7, 8ст. 84 ЦПК Україниособи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбаченіЦПК України.

Закрити підготовче провадження по цивільній справі за позовною заявоюТовариства з обмеженою відповідальністю «Бурат-Агро» до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про визнання недійсним договору оренди землі №б/н від 22.11.2022 та скасування його державної реєстрації, третя особа, без самостійних вимог щодо предмету спору - реєстратор виконавчого комітету Нехворощанської сільської ради Полтавської області Веременич Дмитро Сергійович та зустрічною позовною заявою ОСОБА_3 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Бурат-Агро» про визнання недійсною додаткової угоди до договору оренди землі.

Призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні в приміщенні Решетилівського районного суду Полтавської області на13 годину 30 хвилин 21грудня 2023 року.

Копію ухвали направити виконавчому комітетуРешетилівської міськоїради Полтавськоїобласті - для виконання в частині витребування доказів, які необхідно подати до 21 грудня 2023 року.

Копію ухвали направити особам, що беруть участьу справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя - І.В. Сербіненко

Дата ухвалення рішення16.11.2023
Оприлюднено20.11.2023
Номер документу114960194
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —546/347/23

Ухвала від 16.05.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Гальонкін С. А.

Рішення від 29.02.2024

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

Рішення від 29.02.2024

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

Ухвала від 05.07.2023

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

Ухвала від 05.07.2023

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

Ухвала від 29.03.2023

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

Ухвала від 24.03.2023

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні