Ухвала
від 16.11.2023 по справі 736/2616/23
КОРЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 736/2616/23

Номер провадження 1-кс/736/950/23

У Х В А Л А

про арешт майна

16 листопада 2023 року м. Корюківка

Слідчий суддя Корюківського районного суду Чернігівської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Корюківського районного відділу поліції ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 , про арешт майна під час досудового розслідування кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023270290000895, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 15.11.2023, за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст. 240 КК України,

в с т а н о в и в:

Слідчий СВ Корюківського РВП ГУНП в Чернігівській області, звернувсядосуду ізклопотанням пронакладення арештуна вантажний автомобіль марки «VOLVO», реєстраційний номер НОМЕР_1 , зареєстрований за ТОВ «ДС ПРОМ ГРУП», вантажний автомобіль марки «VOLVO», реєстраційний номер НОМЕР_2 , зареєстрований за ТОВ «ДС ПРОМ ГРУП», екскаватор марки JBC JS175W реєстраційний номер НОМЕР_3 , зареєстрований за ТОВ «С.Р. БРИТТЕХ», грунт схожий на пісок, котрий перебуває у вказаних транспортних засобах та відібрані зразки ґрунту, із забороною відчужувати, розпоряджатись та користуватись ними. Вилучені вантажні автомобілі, екскаватор та ґрунт схожий на пісок, який перебуває у вказаних транспортних засобах та відібрані зразки ґрунту залишити на зберіганні у Корюківському районному відділі поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області за адресою: вул. 30 років Перемоги, 2 у м. Сновськ, Корюківського району, Чернігівської області.

Свої вимоги аргументує тим, що 14.11.2023 до Корюківського РВГГ ГУНП в Чернігівській області надійшло повідомлення про порушення вимог чинного законодавства КП «Будівництво м`ясокомбінату», а саме вчинені за попередньою змовою групою осіб незаконного видобування корисної копалини (піску) неподалік села Займише, Сновської ОТГ, Корюківського району, Чернігівської області.

Слідчим, 14.11.2023 при проведенні огляду місця події ділянки місцевості, що знаходиться неподалік с. Займише, Сновської ОТГ, кадастровий номер 7425882100:02:000:0518, було вилучено наступні транспортні засоби: вантажний автомобіль марки «VOLVO», реєстраційний номер НОМЕР_1 , зареєстрований за ТОВ «ДС ПРОМ ГРУП», свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_4 , видано ТСЦ 3541, вантажний автомобіль марки «VOLVO», реєстраційний номер НОМЕР_2 , зареєстрований за ТОВ «ДС ПРОМ ГРУП», свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_5 , видане ТСЦ 3541, екскаватор марки JBC JS175W реєстраційний номер НОМЕР_3 , зареєстрований за ТОВ «С.Р. БРИТТЕХ» свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_6 , видане ГУ Держпродспоживслужба в Чернігівській області, грунт схожий на пісок, котрий перебуває у вказаних транспортних засобах та відібрані зразки ґрунту.

Слідчим СВ Корюківського РВП ГУНП в Чернігівській області 15.11.2023 винесено постанову про визнання і долучення до кримінального провадження як речових доказів: вантажний автомобіль марки «VOLVO», реєстраційний номер НОМЕР_1 , зареєстрований за ТОВ «ДС ПРОМ ГРУП», свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_4 , видано ТСЦ 3541, вантажний автомобіль марки «VOLVO», реєстраційний номер НОМЕР_2 , зареєстрований за ТОВ «ДС ПРОМ ГРУП», свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_5 , видане ТСЦ 3541, екскаватор марки JBC JS175W реєстраційний номер НОМЕР_3 , зареєстрований за ТОВ «С.Р. БРИТТЕХ» свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_6 , видане ГУ Держпродспоживслужба в Чернігівській області, грунт схожий на пісок, котрий перебуває у вказаних транспортних засобах та відібрані зразки ґрунту, оскільки вони є матеріальними об`єктами, котрі використовувались при вчиненні вказаного злочину, є знаряддям скоєння злочину, можуть бути використані як доказ фактів чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

Згідно ч. 1 ст. 170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна.

Згідно п. 1 ч. 2 ст. 170 КПК України арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів.

Згідно ч. 3 ст. 170 КПК України у випадку, передбаченому пунктом першим частини другої цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 КПК України.

З метою збереження речових доказів, виникла необхідність у накладенні арешту на майно - вантажний автомобіль марки «VOLVO», реєстраційний номер НОМЕР_1 , зареєстрований за ТОВ «ДС ПРОМ ГРУП», свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_4 , видано ТСЦ 3541, вантажний автомобіль марки «VOLVO», реєстраційний номер НОМЕР_2 , зареєстрований за ТОВ «ДС ПРОМ ГРУП», свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_5 , видане ТСЦ 3541, екскаватор марки JBC JS175W реєстраційний номер НОМЕР_3 , зареєстрований за ТОВ «С.Р. БРИТТЕХ» свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_6 , видане ГУ Держпродспоживслужба в Чернігівській області, грунт схожий на пісок, котрий перебуває у вказаних транспортних засобах та відібрані зразки ґрунту, шляхом тимчасового позбавлення права на відчуження, розпорядження та користування майном, щодо якого існує сукупність підстав вважати, що воно є доказом злочину.

Незастосування арешту на майно може призвести до його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження, зникнення, втрати або настання інших наслідків, які можуть перешкодити кримінальному провадженню, тому, виникла необхідність у накладенні арешту на вказане майно.

Слідчий СВ Корюківського РВП ГУНП в Чернігівській області в судове засідання не прибув, що не перешкоджає розгляду клопотання.

У відповідності до ч.4 ст.107 КПК України, у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Слідчий суддя, вивчивши матеріали додані до клопотання про накладення арешту, дійшов висновку про необхідність у задоволенні заявленого клопотання.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 98, 131, 132, 170-174 КПК України,-

у х в а л и в:

Клопотання слідчого СВ Корюківського районного відділу поліції ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 , про арешт майна під час досудового розслідування кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023270290000895, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 15.11.2023, за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст. 240 КК України задовольнити.

Накласти арешт на вантажний автомобіль марки «VOLVO», реєстраційний номер НОМЕР_1 , зареєстрований за ТОВ «ДС ПРОМ ГРУП», свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_4 , видано ТСЦ 3541, вантажний автомобіль марки «VOLVO», реєстраційний номер НОМЕР_2 , зареєстрований за ТОВ «ДС ПРОМ ГРУП», свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_5 , видане ТСЦ 3541, екскаватор марки JBC JS175W реєстраційний номер НОМЕР_3 , зареєстрований за ТОВ «С.Р. БРИТТЕХ» свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_6 , видане ГУ Держпродспоживслужба в Чернігівській області, грунт схожий на пісок, котрий перебуває у вказаних транспортних засобах та відібрані зразки ґрунту, із забороною відчужувати, розпоряджатись та користуватись ними.

Вилучений вантажний автомобіль марки «VOLVO», реєстраційний номер НОМЕР_1 , зареєстрований за ТОВ «ДС ПРОМ ГРУП», вантажний автомобіль марки «VOLVO», реєстраційний номер НОМЕР_2 , зареєстрований за ТОВ «ДС ПРОМ ГРУП», екскаватор марки JBC JS175W реєстраційний номер НОМЕР_3 , зареєстрований за ТОВ «С.Р. БРИТТЕХ», грунт схожий на пісок, котрий перебуває у вказаних транспортних засобах та відібрані зразки ґрунту залишити на зберіганні у Корюківському районному відділі поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області за адресою: вул. 30 років Перемоги, 2 у м. Сновськ, Корюківського району. Чернігівської області.

Виконання ухвали доручити старшому слідчому слідчого відділення Корюківського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_3 .

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Ухвала може бути оскаржена протягом 5 днів з дня її проголошення або отримання її копії безпосередньо до Чернігівського апеляційного суду.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКорюківський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення16.11.2023
Оприлюднено29.04.2024
Номер документу114964134
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —736/2616/23

Ухвала від 23.11.2023

Кримінальне

Корюківський районний суд Чернігівської області

Чурупченко М. І.

Ухвала від 20.11.2023

Кримінальне

Корюківський районний суд Чернігівської області

Чурупченко М. І.

Ухвала від 20.11.2023

Кримінальне

Корюківський районний суд Чернігівської області

Чурупченко М. І.

Ухвала від 16.11.2023

Кримінальне

Корюківський районний суд Чернігівської області

Чурупченко М. І.

Ухвала від 16.11.2023

Кримінальне

Корюківський районний суд Чернігівської області

Чурупченко М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні