Ухвала
від 06.11.2023 по справі 753/19670/23
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/19670/23

провадження № 1-кс/753/3489/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"06" листопада 2023 р. слідчий суддя Дарницького районного суду м. Києва ОСОБА_1 з секретарем судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши в судовому засіданні в залі суду в м. Києві скаргу адвоката ОСОБА_3 , який діє в інтересах товариства з обмеженою відповідальністю «Проектне бюро «Новатор» на бездіяльність уповноважених службових осіб Дарницького УП ГУ НП у м. Києві,

В С Т А Н О В И В:

30.10.2023 р. адвокат ОСОБА_3 , діючи в інтересах товариства з обмеженою відповідальністю «Проектне бюро «Новатор» звернувся до слідчого судді зі скаргою на бездіяльність уповноважених службових осіб Дарницького УП ГУ НП у м. Києві, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань (далі - ЄРДР).

На обґрунтування скарги вказав, що 06.10.2023 р., представник ТОВ «Проектне бюро «Новатор» ОСОБА_4 подав до Дарницького УП ГУ НП у м. Києві заяву про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 289 КК України щодо викрадення автомобіля «Гранд Черокі» д.н.з. НОМЕР_1 , який зареєстровано за ТОВ «Проектне бюро «Новатор», проте всупереч вимог ст. 214 КПК України до цього часу про будь-яке рішення щодо вказаної заяви йому не повідомлено.

Представник скаржника в судове засідання не з`явився, подав заяву про розгляд скарги без його участі, скаргу підтримав.

Слідчий та прокурор в судове засідання не з`явились, про час та місце слухання скарги повідомлялись належним чином, причини неявки не повідомили.

За приписом ч. 4 ст. 107 КПК України у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Дослідивши матеріали скарги, слідчий суддя встановив такі обставини.

06.10.2023 р., представник ТОВ «Проектне бюро «Новатор» ОСОБА_4 подав до Дарницького УП ГУ НП у м. Києві заяву про вчинення кримінального правопорушення, щодо викрадення автомобіля «Гранд Черокі» д.н.з. НОМЕР_1 , який зареєстровано за ТОВ «Проектне бюро «Новатор».

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 214 КПК України слідчий, дізнавач, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Доказів дотримання уповноваженою службовою особою Дарницького УП ГУ НП у м. Києві вищевказаних вимог процесуального закону суду не надано.

Оскільки заява представника ТОВ «Проектне бюро «Новатор» ОСОБА_4 за формою та змістом є заявою про вчинення кримінального правопорушення, і у ній викладені обставини, які можуть свідчити про вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст. 289 КК України,а за приписом ч. 4 ст. 214 КПК України відмова у прийнятті та реєстрації заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається, вважаю бездіяльність уповноваженої службової особи Дарницького УП ГУ НП у м. Києві протиправною.

Зазначеною бездіяльністю уповноважена службова особа порушила права ТОВ «Проектне бюро «Новатор», які підлягають захисту шляхом зобов`язання невідкладно внести відповідні відомості до ЄРДР.

На підставі викладеного, керуючись статтями 306, 307 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В:

Скаргу адвоката ОСОБА_3 , який діє в інтересах товариства з обмеженою відповідальністю «Проектне бюро «Новатор» на бездіяльність уповноважених службових осіб Дарницького УП ГУ НП у м. Києві, задовольнити.

Зобов`язати уповноважену службову особу Дарницького управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві невідкладно, але не пізніше 24 годин, внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинене кримінальне правопорушення за заявою представника ТОВ «Проектне бюро «Новатор» ОСОБА_4 від 06.10.2023 року, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Ухвала оскарженню не підлягає, набирає законної сили з моменту її оголошення і підлягає безумовному виконанню.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.11.2023
Оприлюднено20.11.2023
Номер документу114964154
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —753/19670/23

Ухвала від 06.11.2023

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Лужецька О. Р.

Ухвала від 30.10.2023

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Лужецька О. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні