Ухвала
від 16.11.2023 по справі 759/5967/23
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. КИЄВА

пр. № 2/759/2665/23

ун. № 759/5967/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 листопада 2023 року м. Київ

Святошинський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді Твердохліб Ю.О.,

за участю секретаря судових засідань Вінцковської О.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін заяву директора ТОВ "МОТОР ФАЙНАНС" Матора Євгенія про відмову від позову у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "МОТОР ФАЙНАНС" до ОСОБА_1 , Консорціума "Південна енергетична компанія" про стягнення некомпенсованої вартості об`єкта фінансового лізингу,

ВСТАНОВИВ:

В квітні 2023 року ТОВ "МОТОР ФАЙНАНС" звернулось до суду з позовом до ОСОБА_1 , Консорціума "Південна енергетична компанія" про стягнення некомпенсованої вартості об`єкта фінансового лізингу.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями, 03.04.2023 року визначено головуючого суддю Святошинського районного суду м.Києва Твердохліб Ю.О. Справу передано судді 05.04.2023 року (а.с. 47-48).

Ухвалою Святошинського районного суду м. Києва від 06.04.2023 року відкрито провадження у справі та постановлено розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін (а.с. 50).

Ухвалою Святошинського районного суду м. Києва від 14.09.2023 року змінено порядок розгляду справи, визначено розгляд справи здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з викликом (повідомленням) сторін (а.с. 89).

25.09.2023 року до суду від директора ТОВ "МОТОР ФАЙНАНС" Матора Є. надійшла заява про відмову від позову, наслідки відмови від позову та наслідки закриття провадження у справі йому відомі та зрозумілі.

Сторони в судове засідання не з`явились, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Голова правління Консорціума "Південна енергетична компанія" Супрун Л.П. направила до суду заяву, в якій просила розглядати справу без їх участі.

Суд, керуючись ч.2 ст.247 ЦПК України, розглянув справу без фіксації судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Перевіривши заяву позивача про закриття провадження у справі, дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Згідно ч. 3 ст. 13 ЦПК України, учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд. Таке право мають також особи, в інтересах яких заявлено вимоги, за винятком тих осіб, які не мають процесуальної дієздатності.

Враховуючи, що директора ТОВ "МОТОР ФАЙНАНС" Мотора Є., користуючись своїм правом, звернувся до суду з заявою, в якій просить прийняти його відмову від позову, наслідки такої відмови, визначені ч. 3 ст. 206 ЦПК України, йому відомі та зрозумілі, суд вважає, що дана заява не суперечить чинному законодавству.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Згідно ч. 1 ст. 206 ЦПК України позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Відповідно до ч. 3 ст. 206 ЦПК України у разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Згідно вимоги п. 4 ч. 1 ст. 255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом. До ухвалення судового рішення у зв`язку з відмовою позивача від позову суд роз`яснює сторонам наслідки відповідної процесуальної дії. У разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Враховуючи, що директор ТОВ "МОТОР ФАЙНАНС" Матор Є. подав заяву про відмову від позову, суд приходить до висновку, що провадження у справі підлягає закриттю.

Згідно ч. 2 ст. 255 ЦПК України, про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 206, 255, 353 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти відмову директора ТОВ "МОТОР ФАЙНАНС" Матора Євгенія від позову.

Провадження у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "МОТОР ФАЙНАНС" до ОСОБА_1 , консорціума "Південна енергетична компанія" про стягнення некомпенсованої вартості об`єкта фінансового лізингу закрити.

Роз`яснити директору ТОВ "МОТОР ФАЙНАНС" Мотору Євгенію зміст ч. 2 ст. 256 ЦПК України

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення.

Повний текст ухвали складено 16.11.2023.

Суддя Ю.О. Твердохліб

Дата ухвалення рішення16.11.2023
Оприлюднено20.11.2023
Номер документу114965333
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення некомпенсованої вартості об`єкта фінансового лізингу

Судовий реєстр по справі —759/5967/23

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Твердохліб Ю. О.

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Твердохліб Ю. О.

Ухвала від 14.09.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Твердохліб Ю. О.

Ухвала від 06.04.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Твердохліб Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні