Ухвала
від 16.11.2023 по справі 320/41700/23
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

16 листопада 2023 року №320/41700/23

Суддя Київського окружного адміністративного суду Діска А.Б., розглянувши клопотання про забезпечення позову в адміністративній справі

за позовомТовариства з обмеженою відповідальністю «Пан Логістик»доВідділу державного нагляду (контролю) у м. Києві Державної служби України з безпеки на транспортіпровизнання протиправною та скасування постановивстановив:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Пан Логістик» звернулось до Київського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Відділу державного нагляду (контролю) у м. Києві Державної служби України з безпеки на транспорті, у якому просило суд:

- зупинити дію постанови про застосування адміністративно-господарського штрафу №036218 від 17 жовтня 2023 року, зокрема заборонити відповідачу пред`являти до примусового виконання дану постанову до виконавчої служби до моменту набуття законної сили відповідного рішення суду за результатами розгляду даної справи;

- визнати протиправною та скасувати постанову про застосування адміністративно-господарського штрафу №036218 від 17 жовтня 2023 року.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 13 листопада 2023 року для розгляду справи №320/41700/23 визначено суддю Діску А.Б.

Матеріали позовної заяви з №320/41700/23 передано для розгляду судді 15 листопада 2023 року.

У позовній заяві позивач, крім іншого, просить забезпечити позов шляхом зупинення дії постанови про застосування адміністративно-господарського штрафу №036218 від 17 жовтня 2023 року, зокрема заборонити відповідачу пред`являти до примусового виконання дану постанову до виконавчої служби до моменту набуття законної сили відповідного рішення суду за результатами розгляду даної справи.

Відповідно до частини 1 статті 152 Кодексу адміністративного судочинства України (надалі - КАС України) заява про забезпечення позову подається в письмовій формі і повинна містити: 1) найменування суду; 2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України; реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності; або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв`язку, офіційну електронну адресу або адресу електронної пошти; 3) предмет позову та обґрунтування необхідності забезпечення позову; 4) захід забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності; 5) інші відомості, потрібні для забезпечення позову.

Частиною 4 статті 152 КАС України передбачено, що до заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

У відповідності до статті 4 Закону України «Про судовий збір» за подання до адміністративного суду заяви про забезпечення позову ставка судового збору складає 0,3 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до статті 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» прожитковий мінімум для працездатних осіб складає 2684,00 грн.

Отже, за подання до адміністративного суду заяви про забезпечення позову передбачена сплата судового збору в сумі 805,20 грн.

Разом з тим, позивачем не надано суду документа, що підтверджує сплату судового збору за подання до адміністративного суду заяви про забезпечення позову у встановлених порядку і розмірі.

Крім того, заява про забезпечення позову, подана позивачем не за формою передбаченою статтею 152 КАС України.

Відповідно до частини 7 статті 154 КАС України суд, встановивши, що заяву про забезпечення позову подано без додержання вимог статті 152 цього Кодексу, повертає її заявнику без розгляду, про що постановляє ухвалу.

З огляду на викладені вище обставини, суд повертає без розгляду клопотання про забезпечення позову заявнику.

Враховуючи викладене вище, керуючись статтями 150-154, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя Київського окружного адміністративного суду,

у х в а л и в:

Клопотання про забезпечення адміністративного позову у справі № 320/41700/23 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Пан Логістик» до Відділу державного нагляду (контролю) у м. Києві Державної служби України з безпеки на транспорті про визнання протиправною та скасування постанови - повернути заявнику без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена до Шостого апеляційного адміністративного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Суддя Діска А.Б.

Дата ухвалення рішення16.11.2023
Оприлюднено20.11.2023
Номер документу114967788
СудочинствоАдміністративне
Сутьзабезпечення позову в адміністративній справі за позовомТовариства з обмеженою відповідальністю «Пан Логістик»доВідділу державного нагляду (контролю) у м. Києві Державної служби України з безпеки на транспортіпровизнання протиправною та скасування постанови

Судовий реєстр по справі —320/41700/23

Ухвала від 16.11.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Діска А.Б.

Ухвала від 16.11.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Діска А.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні