Постанова
від 16.11.2023 по справі 591/3264/23
СУМСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 листопада 2023 року м.Суми

Справа №591/3264/23

Номер провадження 22-ц/816/1115/23

Сумський апеляційний суд у складі колегії суддів:

головуючого - Собини О. І. (суддя-доповідач),

суддів - Криворотенка В. І. , Рунова В. Ю.

розглянувши у порядку письмового провадження апеляційну скаргу ОСОБА_1 на ухвалу Зарічного районного суду м. Суми від 26 травня 2023 року, постановлену у складі судді Северинової А.С. у м. Суми,

у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Сумського МТЦК і СП, Сумського національного аграрного університету, Головного верховнокомандувача Президента України Зеленського Володимира Олександровича, Офісу Генерального прокурора України, Редакції газети «Голос України», Національного банку України, Верховної Ради України, Релігійної організації «Київська Митрополія Української Православної Церкви (Православної Церкви України)», Української Православної Церкви Київської Митрополії, Державної казначейської служби України, проекту телеканалу СТБ «Слідство ведуть екстрасенси» за участю екстрасенсів ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , РГ УГКЦ Патріаршого Собору Воскресіння Христового, Головного управління Національної поліції в місті Києві про заборону вчиняти певні дії, зупинення та визнання недійсним нормативно-правового акта, зобов`язання вчинити певні дії, захист честі, гідності, ділової репутації,

в с т а н о в и в:

25 квітня 2023 року ОСОБА_1 звернувся до суду з указаним позовом, в якому просить:

1. Заборонити займати керівні посади особам ОСОБА_4 нащадків на території держави Україна в кордонах УРСР станом на 23 серпня 1991 року для усунення можливої небезпеки для населення із-за спрацювання благословення (прокляття) ОСОБА_5 для ОСОБА_6 нащадків, які ввійдуть в шатра ОСОБА_4 нащадків.

2. Заборонити купівлю-продаж земельних ділянок особам ОСОБА_4 нащадків роду Ноя (Євреям, арабам...) на території держави Україна в кордонах УРСР станом на 23 серпня 1991 року для усунення можливої небезпеки населення із-за спрацювання благословення (прокляття) Ноя для ОСОБА_6 нащадків, які ввійдуть в шатра ОСОБА_4 нащадків.

3. Зупинити дію та визнати недійсним Закон України №552-ІХ «Про внесення змін в деякі законодавчі акти України відносно умов обороту земель сільськогосподарського призначення»

4. Заборонити діяльність всіх релігійних організацій до моменту виконання на території держави Україна в кордонах УРСР станом на 23 серпня 1991 року та на території новоствореної держави Священна Русь обов`язкового Божого Закону та ОСОБА_7 з приводу не вживання в їду: крові (тварин, птиці); свинного м`яса та свинного сала.

5. Зобов`язати відповідальних осіб новоствореної держави Священна Русь утилізувати всі церковні часослови, молитвослови, які порочать ім`я ОСОБА_8 та ОСОБА_9 та побудовані на помсті і за змістом суперечать принципам сповідування Християнської віри: прощення грішникам, беззаконникам, виновникам шляхом спалення часословів, молитвословів в полум`ї та недопущення розповсюдження в повсякденному вжитті населенням та священством.

6. Зобов`язати осіб законодавчого органу новоутвореної держави Священна Русь в кордонах УРСР станом на 23 серпня 1991 року прийняти всі Закони та нормативні акти, які б відповідали Закону та ОСОБА_10 , даним через Моісея та не суперечили б Євангеліє:

1) ОСОБА_11 від Матвія;

2) ОСОБА_11 від ОСОБА_12 ;

3) ОСОБА_11 від ОСОБА_13 ;

4) ОСОБА_11 від ОСОБА_14 ;

7. Зобов`язати осіб законодавчого органу та осіб виконавчого органу новоутвореної держави Священна Русь в кордонах УРСР станом на 23 серпня 1991 року пов`язати на законодавчому рівні державу і Церкву, щоб не порушувалось благословення( прокляття) ОСОБА_15 « ОСОБА_16 не мать, тому Бог не отец».

8. Зобов`язати осіб законодавчого органу та осіб виконавчого органу новоутвореної держави Священна Русь в кордонах УРСР станом на 23 серпня 1991 року вживати заходи та слідкувати за чітким дотриманням священства та населення в країні Уставу Бога по забороні змішування Тіла і Крові Іісуса Христа в причасті з приміненням квасного хліба Святих Дарів та заборони вживання квасного хліба ОСОБА_17 в причасті з вечора 14 Нісана по кінець дня 21 ОСОБА_18 (дні святкування єврейського ОСОБА_19 ).

9. Зобов`язати осіб законодавчого органу та осіб виконавчого органу новоутвореної держави Священна Русь в кордонах УРСР станом на 23 серпня 1991 року розробити та впровадити сонячно-лунний календар з відповідними назвами місяців, який відповідав би принципам функціонування та підрахунку древнєєврейському ( ОСОБА_20 ) календарю.

10. Зобов`язати священство та населення новоутвореної держави Священна Русь в кордонах УРСР станом на 23 серпня 1991 року звертатися до ОСОБА_8 по імені: ОСОБА_21 , що означає ОСОБА_22 та ОСОБА_23 , щоб виконалося благословення Ноя для ОСОБА_6 нащадків та щоб довготривале життя було, умова для якого є пізнання ім`я ОСОБА_24 , що записане в 90 псаломі.

11. Зобов`язати осіб законодавчого органу та осіб виконавчого органу новоутвореної держави Священна Русь в кордонах УРСР станом на 23 серпня 1991 року для подолання небезпеки для життя, здоров`я, а також для отримання праведного фізичного, духовного та морального розвитку суспільства, слідкувати за чітким дотриманням не вживання в їду населенням нечистої їди та крові птиці та тварин, що записані в Законі Бога, даному через Моісея.

12. Зобов`язати всіх посадових осіб Сумського МТЦК і СП дотримуватися наступних ОСОБА_7 в сьогоденні та при проведенні медичної комісії для пригодності строкової служби та пригодності мобілізації військовозобов`язаних під час воєнного стану чи ведення війни в країні:

«Не делайте себе кумиров и изваяний, и столбов не ставьте у себя, и камней с изображениями не кладите в земле вашей, чтобы кланяться пред ними, ибо Я Господь Бог ваш.

Субботы Мои соблюдайте и святилище Мое чтите: Я Господь.

Если вы будете поступать по уставам Моим и заповеди Мои будете хранить и исполнять их, то Я дам вам дожди в свое время, и земля даст произрастения свои, и дерева полевые дадут плод свой; и молотьба хлеба будет достигать у вас собирания винограда, собирание винограда будет достигать посева, и будете есть хлеб свой досыта, и будете жить на земле вашей безопасно; пошлю мир на землю вашу, ляжете, и никто вас не обезпокоит, сгоню лютых зверей с земли вашей, и меч не пройдет по земле вашей; и будете прогонять врагов ваших, и падут они пред вами от меча; пятеро из вас прогонят сто, и сто из вас прогонят тьму, и падут враги ваши пред вами от меча,- призрю на вас, и плодородными сделаю вас, и размножу вас, и буду тверд в завете Моем с вами; и будете есть старое прошлогоднее, и выбросите старое ради нового; и поставлю жилище ІНФОРМАЦІЯ_1 (Священное Писание Левит 26:1-12)».

13. Зобов`язати відповідальних осіб Сумського національного аграрного університету спростувати беззаконня, яке викладачі давали студентам та випускникам вузу з приводу недостовірних законів та нормативних актів, що порушували честь, «достоинство» та ділову репутацію випускників СНАУ та опублікувати в газеті «Голос України» наступну інформацію для спростування:

Відповідно до статті 142 Сімейного Кодексу України. Права та обов`язки матері та батька щодо дитини.

1. Мати не має рівного права з батьком щодо дитини в дні її очищення від нечистоти (на протязі 7 днів після пологів при народженні сина та на протязі 14 днів після пологів при народженні доньки; в 7 днів очищення кров`ю від нечистоти( місячні); в дні кровоточення незалежно від днів очищення) та зобов`язана мати в такі дні відсторонюватися від батька дітей та від дітей і від оточуючих в будинку, а також утримуватися від приготування їжі членам родини в дні її очищення, щоб батько дітей і також діти і члени родини мали праведні вчинки в подальшому, що забезпечить праведний фізичний, духовний та моральний розвиток та виключить небезпеку для життя, здоров`я всіх членів сім`ї;

Батько дітей зобов`язаний в дні очищення осіб жіночої статі, які проживають разом з ним та дітьми, постійно турбуватися про дітей та недопускати контакту осіб жіночої статі в дні їх очищення з дітьми та з іншими членами родини (виключення становить годування немовляти груддю).

14. Зобов`язати осіб законодавчого органу та осіб виконавчого органу новоутвореної держави Священна Русь в кордонах УРСР станом на 23 серпня 1991 року для подолання небезпеки для життя, здоров`я, а також для отримання праведного фізичного, духовного та морального розвитку суспільства ввести кримінальну відповідальність за злочин статевого блуду осіб жіночої статі до весілля з двома та більше статевими партнерами та ввести кримінальну відповідальність за злочин зради замужньої жінки з іншим статевим партнером, який не перебуває з нею в законному шлюбі.

15. Зобов`язати осіб законодавчого органу та осіб виконавчого органу новоутвореної держави Священна Русь в кордонах УРСР станом на 23 серпня 1991 року для подолання небезпеки для життя, здоров`я, а також для отримання праведного фізичного, духовного та морального розвитку суспільства ввести обов`язковість укладення шлюбу між чоловіком та жінкою, які мали статеві відносини до весілля без права розірвання шлюбу до смерті одного з подружжя.

16. Зобов`язати колишнього Верховного Головнокомандувача, президента України ОСОБА_25 відшкодувати майнову, матеріальну та моральну шкоду дітям, які постраждали під час проведення СВО Російської Федерації від 22 лютого 2022 року та зазнали катування, зґвалтування.

17. Зобов`язати всіх депутатів Верховної Ради України VII-IX скликання відшкодувати майнову, матеріальну та моральну шкоду особам, які постраждали з 2014 року внаслідок АТО, ООС, СВО Російської Федерації в Україні від 24 лютого 2022 року.

18. Зобов`язати відповідальних осіб новоутвореної держави Священна Русь в кордонах УРСР станом на 23 серпня 1991 року притягнути до кримінальної відповідальності винних осіб Генеральної Прокуратури України у невнесенні даних в ЄРДР на виконання ухвали Печорського районного суду №757/7774/17-к від 16 березня 2017 року по заяві ОСОБА_26 до Генеральної Прокуратури України від06 лютого 2017 року, зокрема за ч.1141 КК України та невжиття заходів безпеки, що призвели до загибелі не тільки дорослого населення, а й малолітніх дітей та скитанням по світу матерів з дітьми з 24лютого 2022 року.

19. Зобов`язати відповідальних осіб новоутвореної держави Священна Русь в кордонах УРСР станом на 23 серпня 1991 року притягнути до кримінальної відповідальності винних осіб Головного управляння Національної поліції у місті Києві у не проведенні всіх необхідних слідчих дій по кримінальному провадженню за № 42017000000002189 з попередньою правовою кваліфікацією за ч.2 ст.181 КК України та невжиття заходів безпеки.

20. Зобов`язати всіх священнослужителів УГКЦ, ПЦУ, УПЦ КМ (Московського Патріархату), УПЦ КП, які молилися молитвою «Отче наш» на українській мові та молитвою 9 утрішньою в УГКЦ; молитвою 8 утрішньою ПЦУ, УПЦ КМ (МП), УПЦ КП взяти особисто участь безоплатно в проведенні робіт по відновленню інфраструктури в країні для подолання наслідків війни АТО, ООС, СВО Російської Федерації від 24 лютого 2022 року в Україні до повного відновлення всіх негативних наслідків руйнувань.

21. Зобов`язати проект телеканалу СТБ «Слідство ведуть екстрасенси» з обов`язковою участю екстрасенса ОСОБА_2 та ОСОБА_3 провести розслідування на можливість спрацювання прокляття ОСОБА_27 (праматері ОСОБА_28 нащадків) при аварії 26 квітня 1986 року на 4 енергоблоку Чорнобильської АЕС, що син рабині не наслідує разом з ОСОБА_28 нащадками, оскільки на початку 20 століття хасиди єврейського походження продали в ОСОБА_29 свої земельні наділи Російській Імперії та емігрували до США, а Бог заборонив віддавати землю в користування за плату більше чим на 49 років, бо в НОМЕР_1 літній Ювілейний Суботній рік земля повертається знову власнику і тому фактично за Уставами Бога земельні ділянки в ОСОБА_29 вважалися власністю хасидів і спрацювало прокляття ОСОБА_27 та люди не наслідували землю в ОСОБА_29 та окресностях.

22. Зобов`язати осіб законодавчого органу та осіб виконавчого органу новоутвореної держави Священна Русь в кордонах УРСР станом на 23 серпня 1991 року розробити, прийняти та ввести кримінальну відповідальність з позбавленням волі довічно за проведення окультних обрядів «чорної магії», які призводять до небезпеки для життя, здоров`я, раптової смерті осіб, на яких було здійснено енергетичний негативний вплив.

23. Зобов`язати осіб законодавчого органу та осіб виконавчого органу новоутвореної держави Священна Русь в кордонах УРСР станом на 23 серпня 1991 року розробити, прийняти та ввести кримінальну відповідальність за гомосексуалізм та пропаганду ЛГБТ прав.

24. Зобов`язати осіб законодавчого органу та осіб виконавчого органу новоутвореної держави Священна Русь в кордонах УРСР станом на 23 серпня 1991 року розробити законопроект про діяльність монетарної політики Національного Банку для заміни грошових знаків в обіході на грошові знаки з чистого серебра для усунення небезпеки для життя, здоров`я населення в країні та отримання праведного фізичного, духовного та морального розвитку суспільства.

25. Зобов`язати редакцію газети «Голос України» напечатати в випуску наступну інформацію:

« ОСОБА_30 , які себе так називають, а не суть такові та за передбаченням ОСОБА_31 ті іудеї є сатанинське зборищем, тобто правельніше їх називати «черті» єврейського походження окупували територію держави Україна та ОСОБА_6 нащадків роду Ноя зробили рабами через навмисне придумане слово «батьки» взамін слова «родители», щоб залучити в рабство корінне населення Іафетових нащадків роду Ноя та для участі в війні проти Російської Федерації для купівлі та успадкування майна та земельних ділянок корінного населення з можливим подальшим отриманням прибутку від такої діяльності з задіянням обрядів чародіяння (День єднання, прийнятий 14 лютого 2022 року Указом Президента України ОСОБА_25 для святкування 16 лютого 2022 року) та статевою розпустою осіб єврейського походження з особами корінного слов`янського населення в Україні, щоб здійснювати геноцид корінного населення ОСОБА_6 нащадків роду Ноя шляхом отримання Томосу для ПЦУ і захвату священниками та мирянами ПЦУ Православних Храмів УПЦ КМ( Московського Патріархату) для розповсюдження на українській мові молитви «Отче наш» з вживанням слова «Нехай», що відповідає лукавству прибічників українотворення та щоб корінний народ ОСОБА_6 нащадків визвав гнів в Бога Отця за хулу імені Бога. Також вживання священством та мирянами УГКЦ , ПЦУ в внутрішній молитві до ОСОБА_31 слів, які призводять до виключення місії ОСОБА_32 , ОСОБА_33 , для поражання нечистоти в голову та очищення людей від хвороб та від раптової смерті. Також всі заходи по здійсненню УГКЦ, ПЦУ особами євреського походження проводяться для дестабілізації мирного життя в Україні для геноциду корінного населення ОСОБА_6 нащадків роду Ноя та для нездійснення благословення Бога для іншого вибраного народу ( ОСОБА_6 нащадків) для іменування ОСОБА_34 вибраним народом і виконання Божого Закону та Уставів Бога, які дані в передбаченні Богом священнику Єздрі та записані в ОСОБА_35 ( Библия 3 Ездры 1 глава)».

26. Зобов`язати редакцію газети «Голос України» напечатати в випуску наступну інформацію:

«Створена Православна Церква України 15 грудня 2018 року та отриманий Томос від ОСОБА_36 06 січня 2019 року є здійснення застереження та передбачення ОСОБА_31 для нащадків ізраільського народу в наші часи про псів та свиней».

27. Заборонити експлуатацію Центрального сховища відпрацьованого ядерного палива в зоні відчуження Чорнобильської АЕС для усунення можливої небезпеки для життя, здоров`я населення на території України, Білорусії, а також і населення на планеті Земля від можливого спрацювання прокляття ОСОБА_27 (праматері Ісаакових нащадків).

18 травня 2023 року від позивача надійшла виправлена позовна заява, в якій позивач уточнив коло відповідачів та уточнив позовні вимоги та просить суд:

1. Зобов`язати відповідача Сумський національний аграрний університет спростувати недостовірну інформацію про права та обов`язки громадян, закріплені в Конституції України, Законах України та інших нормативних актах, які викладачі СНАУ (СДАУ) поширювали під час навчання студентів, а саме:

1) статті 141 Сімейного Кодексу України та зобов`язати відповідальних осіб Сумського Національного Аграрного Університету спростувати беззаконня, яке викладачі давали студентам та випускникам вузу з приводу недостовірних законів та нормативних актів, що порушували честь, «достоинство» та ділову репутацію випускників СНАУ(СДАУ) та опублікувати в газеті «Голос України» наступну інформацію для спростування:

Відповідно до статті 141 Сімейного Кодексу України. Права та обов`язки матері та батька щодо дитини.

1. Мати не має рівного права з батьком щодо дитини в дні її очищення від нечистоти (на протязі 7 днів після пологів при народженні сина та на протязі 14 днів після пологів при народженні доньки; в 7 днів очищення кров`ю від нечистоти( місячні); в дні кровоточення незалежно від днів очищення) та зобов`язана мати в такі дні відсторонюватися від батька дітей та від дітей і від оточуючих в будинку, а також утримуватися від приготування їжі членам родини в дні її очищення, щоб батько дітей і також діти і члени родини мали праведні вчинки в подальшому, що забезпечить праведний фізичний, духовний та моральний розвиток та виключить небезпеку для життя, здоров`я всіх членів сім`ї;

Батько дітей зобов`язаний в дні очищення осіб жіночої статі, які проживають разом з ним та дітьми, постійно турбуватися про дітей та недопускати контакту осіб жіночої статі в дні їх очищення з дітьми та з іншими членами родини (виключення становить годування матір`ю немовляти груддю);

2) Про статус «батьки», який закріплений в Сімейному Кодексі України та інших Законах України чи нормативних актах - зобов`язати відповідальних осіб Сумського Національного Аграрного Університету спростувати беззаконня, яке викладачі давали студентам та випускникам вузу з приводу недостовірних законів та нормативних актів, що порушували честь, «достоинство» та ділову репутацію випускників СНАУ(СДАУ) та опублікувати в газеті «Голос України» наступну інформацію для спростування:

«Закріплений статус «батьки» відноситься тільки до осіб чоловічої статі, які не робили операції про зміну статі, а батьківські та материнські права та обов`язки можуть тільки реалізовуватися під поняттям «родители», що правдоподобно та істинно означає причетність осіб, які народили тіло з благословення Бога в 6-й день створення на планеті Земля:

«И сотворил Бог человека по образу Своєму, по образу Божию сотворил его; мужчину и женщину сотворил их. И благословил их Бог, и сказал им Бог: плодитесь и размножайтесь, и наполняйте землю, и обладайте ею, и владычествуйте над рыбами морскими, и над птицами небесными, и над всяким животным, пресмыкающимся по земле.(Додаток «Библия» Бытие 1: 28)

И благословил Бог Ноя и сынов его и сказал им: плодитесь и размножайтесь, и наполняйте землю; да страшатся и да трепещут вас все звери земные, и все птицы небесные, все, что движется на земле, и все рыбы морские: в ваши руки отданы они; все движущееся, что живет, будет вам в пищу; как зелень травную даю вам все; только плоти с душою ее, с кровью ее, не ешьте (Додаток «Библия» Бытие 9:1-4).»

3) статті 63 Конституції України та зобов`язати відповідальних осіб Сумського Національного Аграрного Університету спростувати беззаконня, яке викладачі давали студентам та випускникам вузу з приводу недостовірних законів та нормативних актів, що порушували честь, «достоинство» та ділову репутацію випускників СНАУ(СДАУ) та опублікувати в газеті «Голос України» наступну інформацію для спростування:

«Відповідно до статті 63 Конституції України особа несе відповідальність за відмову давати показання або пояснення щодо себе, членів сім`ї, чи близьких родичів, коло яких визначається законом»;

4) частини 2 статті 385 Кримінального кодексу України та зобов`язати відповідальних осіб Сумського національного аграрного університету спростувати беззаконня, яке викладачі давали студентам та випускникам вузу з приводу недостовірних законів та нормативних актів, що порушували честь, «достоинство» та ділову репутацію випускників СНАУ(СДАУ) та опублікувати в газеті «Голос України» наступну інформацію для спростування:

«Підлягає кримінальній відповідальності особа за відмову давати показання під час провадження досудового розслідування або в суді щодо себе, а також членів її сім`ї чи близьких родичів, коло яких визначається законом».

2. Зобов`язати всіх посадових осіб Сумського національного аграрного університету дотримуватися наступних Уставів Бога під час здійснення службових обов`язків та на протязі свого життя:

«Не делайте себе кумиров и изваяний, и столбов не ставьте у себя, и камней с изображениями не кладите в земле вашей, чтобы кланяться пред ними, ибо Я Господь Бог ваш.

Субботы Мои соблюдайте и святилище Мое чтите: Я Господь.

Если вы будете поступать по уставам Моим и заповеди Мои будете хранить и исполнять их, то Я дам вам дожди в свое время, и земля даст произрастения свои, и дерева полевые дадут плод свой; и молотьба хлеба будет достигать у вас собирания винограда, собирание винограда будет достигать посева, и будете есть хлеб свой досыта, и будете жить на земле вашей безопасно; пошлю мир на землю вашу, ляжете, и никто вас не обезпокоит, сгоню лютых зверей с земли вашей, и меч не пройдет по земле вашей; и будете прогонять врагов ваших, и падут они пред вами от меча; пятеро из вас прогонят сто, и сто из вас прогонят тьму, и падут враги ваши пред вами от меча,- призрю на вас, и плодородными сделаю вас, и размножу вас, и буду тверд в завете Моем с вами; и будете есть старое прошлогоднее, и выбросите старое ради нового; и поставлю жилище Мое среди вас, и душа ОСОБА_37 не возгнушается вами; и буду ходить среди вас и буду вашим Богом, а вы будете Моим народом. (Додаток « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Левит 26:1-12 сторінка 123)»;

3. Зобов`язати всіх посадових осіб Сумського МТЦК і СП дотримуватися наступних ОСОБА_7 в житті та при проведенні медичної комісії для пригодності строкової служби та пригодності мобілізації військовозобов`язаних під час воєнного стану чи ведення війни в країні:

«Не делайте себе кумиров и изваяний, и столбов не ставьте у себя, и камней с изображениями не кладите в земле вашей, чтобы кланяться пред ними, ибо Я Господь Бог ваш.

Субботы Мои соблюдайте и святилище Мое чтите: Я Господь.

Если вы будете поступать по уставам Моим и заповеди Мои будете хранить и исполнять их, то Я дам вам дожди в свое время, и земля даст произрастения свои, и дерева полевые дадут плод свой; и молотьба хлеба будет достигать у вас собирания винограда, собирание винограда будет достигать посева, и будете есть хлеб свой досыта, и будете жить на земле вашей безопасно; пошлю мир на землю вашу, ляжете, и никто вас не обезпокоит, сгоню лютых зверей с земли вашей, и меч не пройдет по земле вашей; и будете прогонять врагов ваших, и падут они пред вами от меча; пятеро из вас прогонят сто, и сто из вас прогонят тьму, и падут враги ваши пред вами от меча,- призрю на вас, и плодородными сделаю вас, и размножу вас, и буду тверд в завете Моем с вами; и будете есть старое прошлогоднее, и выбросите старое ради нового; и поставлю жилище Мое среди вас, и душа ОСОБА_37 не возгнушается вами; и буду ходить среди вас и буду вашим Богом, а вы будете Моим народом. (Додаток « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Левит 26:1-12 сторінка 123)»;

4. Зобов`язати всіх посадових осіб Сумського національного аграрного університету та всіх посадових осіб Сумського МТЦК і СП при виконанні своїх службових обов`язків пам`ятати наступні благословення та прокляття ОСОБА_5 для всіх нащадків на планеті Земля для виключення спрацювання прокляття ОСОБА_5 на рабство: «Сыновья Ноя, вышедшие из ковчега, были: ОСОБА_38 , ОСОБА_39 и ОСОБА_40 . Хам же был отец ОСОБА_41 .

Сии трое были сыновья ОСОБА_42 , и от них населилась вся земля.

Ной начал возделывать землю и насадил виноградник; и выпил он вина, и опьянел, и лежал обнаженным в шатре своем.

И увидел ОСОБА_39 , отец ОСОБА_41 , наготу отца своего, и выйдя рассказал двум братьям своим.

Сим же и ОСОБА_40 взяли одежду и, положив ее на плечи свои, пошли задом и покрыли наготу отца своего; лица их были обращены назад, и они не видали наготы отца своего.

Ной проспался от вина своего и узнал, что сделал над ним меньший сын его, и сказал: проклят ОСОБА_43 ; раб рабов будет он у братьев своих.

Потом сказал: благословен ІНФОРМАЦІЯ_3

да распространит Бог Иафета, и да вселится он в шатрах Симовых; Ханаан же будет рабом ему.

И жил Ной после потопа триста пятьдесят лет.

Всех же дней Ноевых было девятьсот пятьдесят лет, и он умер. (Додаток «Библия» Бытие 9:24-27).

Отже, вищезазначені 4 основні вимоги для відповідачів: Сумський національний аграрний університет; Сумський МТЦК і СП, щодо яких законом визначена підсудність Зарічному районному суду міста Суми.

5. Заборонити займати керівні посади особам ОСОБА_4 нащадків на території держави Україна в кордонах УРСР станом на 23 серпня 1991 року для усунення можливої небезпеки для населення із-за спрацювання благословення (прокляття) ОСОБА_5 для ОСОБА_6 нащадків, які ввійдуть в шатра ОСОБА_4 нащадків( похідна вимога стосується всіх 13 відповідачів);

6. Заборонити купівлю-продаж земельних ділянок особам ОСОБА_4 нащадків роду Ноя (Євреям, арабам...) на території держави Україна в кордонах УРСР станом на 23 серпня 1991 року для усунення можливої небезпеки населення із-за спрацювання благословення (прокляття) ОСОБА_5 для ОСОБА_6 нащадків, які ввійдуть в шатра ОСОБА_4 нащадків( похідна вимога стосується всіх 13 відповідачів).

7. Зупинити дію та визнати недійсним Закон України №552-ІХ «Про внесення змін в деякі законодавчі акти України відносно умов обороту земель сільськогосподарського призначення».

8. Заборонити діяльність всіх релігійних організацій до моменту виконання на території держави Україна в кордонах УРСР станом на 23 серпня 1991 року та на території новоствореної держави Священна Русь обов`язкового Божого Закону та ОСОБА_7 з приводу не вживання в їду: крові (тварин, птиці); нечистої продукції тваринництва, а особливо свинного м`яса та свинного сала, установлення яких дано ОСОБА_44 .

9. Зобов`язати відповідальних осіб новоствореної держави Священна Русь утилізувати всі церковні часослови, молитвослови, які порочать ім`я ОСОБА_8 та Сина ОСОБА_45 та побудовані на помсті і за змістом суперечать принципам сповідування Християнської віри (прощення грішникам, беззаконникам, виновникам) шляхом спалення часословів, молитвословів в полум`ї та недопущення розповсюдження в повсякденному вжитті населенням та священством. (Ця вимога є похідною і стосується всіх 13 відповідачів, оскільки в країні йде війна і для якнайшвидшого закінчення війни та недопущення війни в майбутньому, то потрібно населенню на даній території стати праведнішими, чим окупаційні війська і тому ця вимога стосується всіх 13 відповідачів, оскільки починати завжди потрібно з того, хто керує в країні, бо як відомо, що люди з давніх давен примітили: «риба тухне з голови, а чистять з хвоста».);

10. Зобов`язати осіб законодавчого органу новоутвореної держави Священна Русь в кордонах УРСР станом на 23 серпня 1991 року прийняти всі Закони та нормативні акти, які б відповідали Закону та ОСОБА_10 , даним через Моісея та не суперечили

АДРЕСА_1 . Зобов`язати осіб законодавчого органу та осіб виконавчого органу новоутвореної держави Священна Русь в кордонах УРСР станом на 23 серпня 1991 року пов`язати на законодавчому рівні державу і Церкву, щоб не порушувалось благословення( прокляття) ОСОБА_15 « ОСОБА_16 не мать, тому Бог не Отец»;

12. Зобов`язати осіб законодавчого органу та осіб виконавчого органу новоутвореної держави Священна Русь в кордонах УРСР станом на 23 серпня 1991 року вживати заходи та слідкувати за чітким дотриманням священства та населення в країні Уставу Бога по забороні змішування Тіла і Крові Іісуса Христа в причасті з приміненням квасного хліба Святих Дарів та заборони вживання квасного хліба ОСОБА_17 в причасті з вечора 14 Нісана по кінець дня 21 Нісана (дні святкування єврейського Песах);

13. Зобов`язати осіб законодавчого органу та осіб виконавчого органу новоутвореної -держави Священна Русь в кордонах УРСР станом на 23 серпня 1991 року розробити та впровадити сонячно-лунний календар з відповідними назвами місяців, який відповідав би принципам функціонування та підрахунку древнєєврейському (Ієрусалимському) календарю;

14. Зобов`язати священство та населення новоутвореної держави Священна Русь в кордонах УРСР станом на 23 серпня 1991 року звертатися до ОСОБА_8 по імені: ОСОБА_21 , що означає ОСОБА_22 та ОСОБА_23 , щоб виконалося благословення Ноя для ОСОБА_6 нащадків та щоб довготривале життя було, умова для якого є пізнання ім`я ОСОБА_24 , що записане в 90 псаломі;

15. Зобов`язати осіб законодавчого органу та осіб виконавчого органу новоутвореної держави Священна Русь в кордонах УРСР станом на 23 серпня 1991 року для подолання небезпеки для життя, здоров`я, а також для отримання праведного фізичного, духовного та морального розвитку суспільства, слідкувати за чітким дотриманням не вживання в їду населенням нечистої їди та крові птиці та тварин, що записані в Законі Бога, даному через Моісея;

16. Зобов`язати осіб законодавчого органу та осіб виконавчого органу новоутвореної держави Священна Русь в кордонах УРСР станом на 23 серпня 1991 року для подолання небезпеки для життя, здоров`я, а також для отримання праведного фізичного, духовного та морального розвитку суспільства ввести кримінальну відповідальність за злочин статевого блуду осіб жіночої статі до весілля з двома та більше статевими партнерами та ввести кримінальну відповідальність за злочин зради замужньої жінки з іншим статевим партнером, який не перебуває з нею в законному шлюбі;

17. Зобов`язати осіб законодавчого органу та осіб виконавчого органу новоутвореної держави Священна Русь в кордонах УРСР станом на 23 серпня 1991 року для подолання небезпеки для життя, здоров`я, а також для отримання праведного фізичного, духовного та морального розвитку суспільства ввести обов`язковість укладення шлюбу між чоловіком та жінкою, які мали статеві відносини до весілля без права розірвання шлюбу до самої смерті;

18. Зобов`язати колишнього Верховного Головнокомандувача, президента України ОСОБА_25 відшкодувати майнову, матеріальну та моральну шкоду дітям, які постраждали під час проведення СВО Російської Федерації від 22 лютого 2022 року та зазнали катування, Зґвалтування.( Ця вимога є похідною і стосується тільки відповідача колишнього Верховного Головнокомандувача, президента України ОСОБА_25 із-за недотримання Уставів та Законів Бога та прокляття Моісея для нащадків ізраїльського народу, які записані в 28 розділі Священного Писання «Второзаконие»).

19. Зобов`язати всіх депутатів Верховної Ради України VII-IX скликання відшкодувати майнову, матеріальну та моральну шкоду особам, які постраждали з 2014 року внаслідок АТО, ООС, СВО Російської Федерації в Україні від 24 лютого 2022 року.

20. Зобов`язати відповідальних осіб новоутвореної держави Священна Русь в кордонах УРСР станом на 23 серпня 1991 року притягнути до кримінальної відповідальності винних осіб Генеральної Прокуратури України у невнесенні даних в ЄРДР на виконання ухвали Печерського районного суду №757/7774/17-к від 16 березня 2017 року по заяві ОСОБА_26 до Генеральної Прокуратури України від 06 лютого 2017 року, зокрема за ч.114і КК України та невжиття заходів безпеки, що призвели до загибелі не тільки дорослого населення, а й малолітніх дітей та скитаниям по світу матерів з дітьми з 24 лютого 2022 року.

21. Зобов`язати відповідальних осіб новоутвореної держави Священна Русь в кордонах УРСР станом на 23 серпня 1991 року притягнути до кримінальної відповідальності винних осіб Головного управляння Національної поліції у місті Києві у не проведенні всіх необхідних слідчих дій по кримінальному провадженню за № 42017000000002189 з попередньою правовою кваліфікацією за ч.2 ст.181 КК України та невжиття заходів безпеки.

22. Зобов`язати всіх священнослужителів УГКЦ, ПЦУ, УПЦ KM (Московського Патріархату), УПЦ КП, які молилися молитвою «Отче наш» на українській мові та молитвою 9 утрішньою в УГКЦ; молитвою 8 утрішньою ПЦУ, УПЦ КМ (МП), УПЦ КП взяти особисто участь безоплатно в проведенні робіт по відновленню інфраструктури в країні для подолання наслідків війни АТО, ООС, СВО Російської Федерації від 24 лютого 2022 року в Україні до повного відновлення всіх негативних наслідків руйнувань.

22. Зобов`язати проект телеканалу СТБ «Слідство ведуть екстрасенси» з обов`язковою участю екстрасенса ОСОБА_2 та ОСОБА_3 провести розслідування на можливість спрацювання прокляття ОСОБА_27 (праматері ОСОБА_28 нащадків) при аварії 26 квітня 1986 року на 4 енергоблоку Чорнобильської АЕС, що син рабині не наслідує разом з ОСОБА_28 нащадками, оскільки на початку 20 століття хасиди єврейського походження продали в ОСОБА_29 свої земельні наділи Російській Імперії та емігрували до США, а Бог заборонив віддавати землю в користування за плату більше чим на 49 років, бо в НОМЕР_1 літній Ювілейний Суботній рік земля повертається знову власнику і тому фактично за Уставами Бога земельні ділянки в ОСОБА_29 вважалися власністю хасидів і спрацювало прокляття ОСОБА_27 та люди не наслідували землю в ОСОБА_29 та околицях.

23. Зобов`язати осіб законодавчого органу та осіб виконавчого органу новоутвореної держави Священна Русь в кордонах УРСР станом на 23 серпня 1991 року розробити, прийняти та ввести кримінальну відповідальність з позбавленням волі довічно за проведення окультних обрядів «чорної магії», які призводять до небезпеки для життя, здоров`я, раптової смерті осіб, на яких було здійснено енергетичний негативний вплив.

24. Зобов`язати осіб законодавчого органу та осіб виконавчого органу новоутвореної держави Священна Русь в кордонах УРСР станом на 23 серпня 1991 року розробити, прийняти та ввести кримінальну відповідальність за гомосексуалізм та пропаганду ЛГБТ прав.

25. Зобов`язати осіб законодавчого органу та осіб виконавчого органу новоутвореної держави Священна Русь в кордонах УРСР станом на 23 серпня 1991 року розробити законопроект про діяльність монетарної політики Національного Банку для заміни грошових знаків в обіході на грошові знаки з чистого серебра для усунення небезпеки для життя, здоров`я населення в країні та отримання праведного фізичного, духовного та морального розвитку суспільства.

26. Зобов`язати редакцію газети «Голос України» напечатати в випуску наступну інформацію:

« ОСОБА_30 , які себе так називають, а не суть такові та за передбаченням ОСОБА_31 ті іудеї є сатанинське зборищем, тобто правельніше їх називати «черті» єврейського походження окупували територію держави Україна та ОСОБА_6 нащадків роду Ноя зробили рабами через навмисне придумане слово «батьки» взамін слова «родители», щоб залучити в рабство корінне населення Іафетових нащадків роду Ноя та для участі в війні проти Російської Федерації для купівлі та успадкування майна та земельних ділянок корінного населення з можливим подальшим отриманням прибутку від такої діяльності з задіянням обрядів чародіяння (День єднання, прийнятий 14 лютого 2022 року Указом Президента України ОСОБА_25 для святкування 16 лютого 2022 року) та статевою розпустою осіб єврейського походження з особами корінного слов`янського населення в Україні, щоб здійснювати геноцид корінного населення ОСОБА_6 нащадків роду Ноя шляхом отримання Томосу для ПЦУ і захвату священниками та мирянами ПЦУ Православних Храмів УПЦ КМ( Московського Патріархату) для розповсюдження на українській мові молитви «Отче наш» з вживанням слова «Нехай», що відповідає лукавству прибічників українотворення та щоб корінний народ ОСОБА_6 нащадків визвав гнів в Бога Отця за хулу імені Бога. Також вживання священством та мирянами УГКЦ , ПЦУ в утрішній молитві до ОСОБА_31 слів, які призводять до виключення місії ОСОБА_32 , ОСОБА_33 , для поражання нечистоти в голову та очищення людей від хвороб та від раптової смерті. Також всі заходи по здійсненню УГКЦ, ПЦУ особами євреського походження проводяться для дестабілізації мирного життя в Україні та для геноциду корінного населення ОСОБА_6 нащадків роду Ноя і нездійснення благословення Бога для іншого вибраного народу ( ОСОБА_6 нащадків) для іменування ОСОБА_34 вибраним народом і виконання Божого Закону та Уставів Бога, які дані в передбаченні Богом священнику Єздрі та записані в ОСОБА_35 ( «Библия 3 Ездры 1 глава»)».

27. Зобов`язати редакцію газети «Голос України» напечатати в випуску наступну інформацію:

«Створена Православна Церква України 15 грудня 2018 року та отриманий Томос від ОСОБА_36 06 січня 2019 року є здійснення застереження та передбачення ОСОБА_31 для нащадків ізраїльського народу в наші часи про псів та свиней:

«6. Не давайте святыни псам и не бросайте жемчуга вашего перед свиньями, чтобы они не попрали его ногами своими и, обратившись, не растерзали вас.(Додаток «Библия» Св.Евангелие от Матфея 7:6 сторінка 1018».

28. Заборонити експлуатацію Центрального сховища відпрацьованого ядерного палива в зоні відчуження Чорнобильської АЕС для усунення можливої небезпеки для життя, здоров`я населення на території України, Білорусії, а також і населення на планеті Земля від можливого спрацювання прокляття ОСОБА_27 (праматері ОСОБА_28 (єврейських) нащадків).

29. Зобов`язати осіб законодавчого органу та осіб виконавчого органу новоутвореної держави Священна Русь в кордонах УРСР станом на 23 серпня 1991 року розробити законопроект про заборону абортів, щоб із-за вбивства невинних дітей не було населення скитальцями, як це відбувається в наш час.

Ухвалою Зарічного районного суду м. Суми від 26 травня 2023 року відмовлено ОСОБА_1 у задоволенні клопотання про відстрочення або звільнення від сплати судового збору. Матеріали позовної заяви повернуто позивачеві.

В апеляційній скарзі ОСОБА_1 , посилаючись на порушення судом норм процесуального права, просить скасувати ухвалу суду та направити справу для продовження розгляду до Зарічного районного суду м. Суми для відкриття провадження.

Апеляційна скарга мотивована тим, що судом було неповно встановлено обставини справи внаслідок необґрунтованої позиції незалучення всіх доказів зі справи № 591/2983/23, поданої заяви про забезпечення позову до подання позову, з якою він звернувся до Зарічного районного суду м. Суми від 13 квітня 2023 року і суддя Сидоренко А.П. ухвалою від 14 квітня 2023 року повернула заяву про забезпечення позову, залишивши без розгляду, а він в десятиденний строк відповідно до чинного законодавства звернувся 24 квітня 2023 року через підсистему «Електронний суд» з вказаною позовною заявою, що, на його думку, зумовлює об`єднання позовної заяви із заявою про забезпечення позову.

Вважає, що судом невірно було визначено правовідносини сторін із-за встановлених обставин щодо недопустимості розгляду в одному позові вимог, які підлягають розгляду в порядку розгляду різного судочинства відповідно до територіальної підсудності. На його думку, всі вимоги мають бути розглянуті в порядку одного судочинства.

Крім того, зазначає, що незаконність та необгрунтованість оскаржуваної ухвали від 26 травня 2023 року полягає в неправильному визначенні розміру судового збору, оскільки у разі подання позову через підсистему «Електронний суд» має застосовуватися коефіцієнт 0,8, що не було враховано судом.

Також суд неправильно встановив обставину, що позивач зобов`язаний був направити копії позовної заяви через засоби поштового зв`язку на адресу суду, а не на адресу відповідачів.

Стосовно судового збору, вказує на те, що інші суди задовольняли його клопотання про звільнення від сплати судового збору, тому встановлена обставина надання ОСОБА_1 довідки про відсутність доходу за попередній календарний рік та клопотання про звільнення від сплати судового збору є документально підтвердженим, обґрунтованим та підлягало задоволенню, а тому відповідно до частин 4, 5 ст. 82 ЦПК України є підставою звільнення від сплати судового збору.

На думку скаржника, постановляючи оскаржувану ухвалу, суд порушив ст. 57 Закону України «Про судоустрій та статус суддів» - присягу судді Українському народові.

Заслухавши суддю-доповідача, дослідивши матеріали справи, перевіривши законність та обґрунтованість ухвали суду першої інстанції в межах доводів та вимог апеляційної скарги, колегія суддів вважає, що апеляційна скарга задоволенню не підлягає.

Ухвалою Зарічного районного суду м. Суми від 05 травня 2023 року відмовлено ОСОБА_1 у задоволенні клопотання про звільнення від сплати судового збору. Відмовлено ОСОБА_1 у задоволенні клопотання про направлення судом копій позовної заяви відповідно до кількості відповідачів. Позовну заяву ОСОБА_1 залишено без руху та запропоновано у строк не більше десяти днів з дня вручення копії цієї ухвали усунути недоліки позовної заяви: зазначити окремо, які позовні вимоги заявлені до кожного відповідача та зміст позовних вимог до кожного відповідача окремо, якими доказами підтверджуються позовні вимоги; надати докази надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам копій поданих до суду матеріалів та доказів відповідно до кількості відповідачів, обґрунтування підстав об`єднання в одне провадження позовних вимог, які підсудні різним судам, з метою з`ясування їх поєднаності; уточнити коло відповідачів; надати належні та допустимі докази про свій майновий стан, а саме: про розмір його річного доходу за попередній календарний рік, тобто, розмір доходу за 2022 рік за період з 01 січня 2022 року по 31 грудня 2022 року, або сплатити судовий збір за подачу позовної заяви у сумі 28987грн 20коп. Роз`яснено наслідки невиконання вимог ухвали суду.

18 травня 2023 року на виконання ухвали суду про залишення позовної заяви без руху ОСОБА_46 подано виправлену позовну заяву, в якій він уточнив коло відповідачів та уточнив позовні вимоги.

Ухвалою Зарічного районного суду м. Суми від 26 травня 2023 року відмовлено ОСОБА_1 у задоволенні клопотання про відстрочення або звільнення від сплати судового збору. Матеріали позовної заяви повернуто позивачеві у зв`язку з тим, що ним було неповністю виконано вимоги ухвали суду від 05 травня 2023 року та не виправлено недоліки, які пропонувалося виправити, зокрема останній не виклав змісту позовних вимог, заявлених щодо кожного із відповідачів окремо, не виклав обставини, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; не зазначив докази, що підтверджують вказані обставини, ураховуючи, що позовна заява містить лише цитування біблійських та інших релігійних текстів; не виклав обґрунтування підстав для об`єднання в одне провадження позовних вимог, не сплатив у повному обсязі судовий збір. Більше того, в уточненій позовній заяві ним заявлені нові позовні вимоги, за які судовий збір не сплачено. Крім того, подавши 18 травня 2023 року у паперовій формі нову редакцію позовної заяви, позивач відповідно до вимог ч. 1 ст. 177 ЦПК України повинен був додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів, чого позивачем зроблено не було.

Колегія суддів погоджується з висновком суду першої інстанції про наявність підстав для повернення позовної заяви.

Згідно з ч. 3 ст. 185 ЦПК України, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Відповідно до правил ч.1, п. п. 4, 5, 10 ч. 3 ст. 175 ЦПК України у позовній заяві позивач викладає свої вимоги щодо предмета спору та їх обґрунтування. Позовна заява повинна містити, зокрема, зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів зміст позовних вимог щодо кожного з них; виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини; підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Також, позовна заява повертається у випадках, коли порушено правила об`єднання позовних вимог (крім випадків, в яких є підстави для застосування положень ст. 188 цього Кодексу) (частина 4 статті 185 ЦПК України).

Відповідно до ст. 188 ЦПК України в одній позовній заяві може бути об`єднано декілька вимог, пов`язаних між собою підставою виникнення або поданими доказами, основні та похідні позовні вимоги.

Похідною позовною вимогою є вимога, задоволення якої залежить від задоволення іншої позовної вимоги (основної вимоги).

Суд з урахуванням положень частини першої цієї статті може за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи об`єднати в одне провадження декілька справ за позовами: 1) одного й того самого позивача до одного й того самого відповідача; 2) одного й того самого позивача до різних відповідачів; 3) різних позивачів до одного й того самого відповідача.

Не допускається об`єднання в одне провадження кількох вимог, які належить розглядати в порядку різного судочинства, якщо інше не встановлено законом.

Не допускається об`єднання в одне провадження кількох вимог, щодо яких законом визначена виключна підсудність різним судам.

З матеріалів справи вбачається, що у виправленій позовній заяві, яка надійшла на адресу місцевого суду 18 травня 2023 року, позивач не виклав змісту позовних вимог щодо кожного із відповідачів, не зазначив докази, що підтверджують вказані обставини. Позивач в обґрунтування вимог цитує біблійські та інші релігійні тексти, проте відповідно до ч. 1 ст. 3 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється відповідно доКонституції України, цього Кодексу,Закону України«Про міжнародне приватне право», законів України, що визначають особливості розгляду окремих категорій справ, а також міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України. Крім того, виправлена позовна заява не містить обґрунтування підстав для об`єднання в одне провадження позовних вимог.

Колегія суддів відхиляє доводи апеляційної скарги, що суд мав залучити докази зі справи № 591/2983/23 за його заявою про забезпечення позову до подання позову та об`єднати справу № 591/2983/23 з вказаним позовом, оскільки вказані доводи не ґрунтуються на положеннях ст. 188 ЦПК України.

Стосовно незгоди ОСОБА_1 з визначеним до сплати розміром судового збору за подання позовної заяви, слід зазначити, що оскаржуваною ухвалою суду від 26 травня 2023 року розмір судового збору, який підлягав до сплати за подання вказаної позовної заяви, не визначався.

Його твердження, що інші суди звільняли його від сплати судового збору, а тому обставина наявності підстав для звільнення його від сплати судового збору не підлягає доказуванню відповідно до приписів ч. 4, 5 ст. 82 ЦПК України, є такими, що не ґрунтуються на нормах цивільно-процесуального законодавства, оскільки висновки інших судів в інших справах про наявність підстав для звільнення його від сплати судового збору не є преюдиціальними в межах розгляду вказаної справи.

Щодо доводів позивача, що суд невірно визначився з характером спірних правовідносин, а всі заявлені ним вимоги підлягають розгляду в порядку одного судочинства, колегія суддів зауважує, що позивачем не було наведено обґрунтування підстав для об`єднання в одне провадження пред`явлених ним до різних суб`єктів позовних вимог.

Європейський суд з прав людини вказав, що пункт 1статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свободзобов`язує суди давати обґрунтування своїх рішень, але це не може сприйматись як вимога надавати детальну відповідь на кожен аргумент. Межі цього обов`язку можуть бути різними залежно від характеру рішення. Крім того, необхідно брати до уваги, між іншим, різноманітність аргументів, які сторона може представити в суд, та відмінності, які існують у державах-учасницях, з огляду на положення законодавства, традиції, юридичні висновки, викладення та формулювання рішень. Таким чином, питання, чи виконав суд свій обов`язок щодо подання обґрунтування, що випливає зі статті 6 Конвенції, може бути визначено тільки у світлі конкретних обставин справи (Проніна проти України, № 63566/00, § 23, ЄСПЛ, від 18 липня 2006 року).

З урахуванням вищевикладеного, колегія суддів вважає, що доводи апеляційної скарги не знайшли свого підтвердження в суді апеляційної інстанції, ухвала суду першої інстанції про повернення позовної заяви постановлена з додержанням вимог процесуального права, у зв`язку з чим апеляційна скарга задоволенню не підлягає.

Керуючись ст. ст. 367; 374 ч. 1 п. 1; 375, 381-382 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Апеляційну скаргу ОСОБА_1 залишити без задоволення.

Ухвалу Зарічного районного суду м. Суми від 26 травня 2023 року залишити без змін.

Постанова набирає законної сили з дня її прийняття і може бути оскаржена у касаційному порядку безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Головуючий - О. І. Собина

Судді: В. І. Криворотенко

В. Ю. Рунов

Дата ухвалення рішення16.11.2023
Оприлюднено20.11.2023
Номер документу114977443
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —591/3264/23

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Шелєхова Г. В.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Собина О. І.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Собина О. І.

Постанова від 16.11.2023

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Собина О. І.

Ухвала від 24.08.2023

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Собина О. І.

Ухвала від 24.08.2023

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Собина О. І.

Ухвала від 21.08.2023

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Криворотенко В. І.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Собина О. І.

Ухвала від 07.07.2023

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Собина О. І.

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Кононенко О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні