Ухвала
від 17.11.2023 по справі 911/9/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"17" листопада 2023 р. Справа № 911/9/23

За заявою Державної податкової служби України в особі відокремленого підрозділу Головного управління ДПС у Київській області

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю «Опт Траст»

про банкрутство

Суддя Лутак Т.В.

Представники: не викликалися

Обставини справи:

У провадженні Господарського суду Київської області перебуває справа № 911/9/23 за заявою Державної податкової служби України в особі відокремленого підрозділу Головного управління ДПС у Київській області до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю «Опт Траст» про банкрутство.

Ухвалою Господарського суду Київської області від 30.03.2023 відкрито провадження у даній справі та введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Офіційне оприлюднення повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Опт Траст» здійснено судом 30.03.2023, номер публікації якого 70320.

Постановою Господарського суду Київської області від 03.07.2023 визнано банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю «Опт Траст» (08302, Київська область, місто Бориспіль, вулиця Броварська, будинок 1А, офіс 205, ідентифікаційний код - 42347020) та відкрито відносно нього ліквідаційну процедуру; ліквідатором банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю «Опт Траст» призначено арбітражного керуючого Тущенка Сергія Васильовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 1820 від 12.07.2017; адреса: 49000, м. Дніпро, пр. Д.Яворницького, буд. 42, оф. 9; реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ); господарську діяльність Товариства з обмеженою відповідальністю «Опт Траст» завершено; припинено повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном; звільнено членів виконавчого органу (керівника) банкрута з роботи у зв`язку з банкрутством Товариства з обмеженою відповідальністю «Опт Траст» та припинено повноваження власника майна банкрута, з 03.07.2023 до ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Тущенка Сергія Васильовича переходять права керівника (органів управління) банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю «Опт Траст»; зобов`язано ліквідатора банкрута відповідно до статей 61-65 Кодексу України з процедур банкрутства виконати ліквідаційну процедуру банкрута у строк, що не повинен перевищувати 6 місяців з дня прийняття даної постанови, за результатами роботи по ліквідації підприємства-банкрута надати суду обґрунтований звіт про виконану роботу, всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури та ліквідаційний баланс банкрута.

Офіційне оприлюднення повідомлення про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю «Опт Траст» банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури здійснено 04.07.2023, номер публікації якого 70924.

До Господарського суду Київської області від ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Тущенка Сергія Васильовича надійшло клопотання № 01-21/422 від 08.11.2023 (вх. № 21417/23 від 14.11.2023) про витребування доказів, у якому він просить суд: витребувати у Відділу державної реєстрації Виконавчого комітету Бориспільської міської ради (код ЄДРПОУ 33003375; місцезнаходження: 08301, Київська обл., м. Бориспіль, вул. Київський шлях, 72) копії всіх документів, що містяться у матеріалах реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю «Опт Траст» (08302, Київська область, місто Бориспіль, вулиця Броварська, будинок 1А, офіс 205, ідентифікаційний код - 42347020); уповноважити ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «Опт Траст» арбітражного керуючого Тущенка Сергія Васильовича на отримання витребуваних доказів; зобов`язати Відділ державної реєстрації Виконавчого комітету Бориспільської міської ради (код ЄДРПОУ 33003375; місцезнаходження: 08301, Київська обл., м. Бориспіль, вул. Київський шлях, 72) надіслати витребувані судом докази на адресу ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «Опт Траст» арбітражного керуючого Тущенка Сергія Васильовича (адреса для листування: 49008, м. Дніпро, а/с 815); засвідчену належним чином копію ухвали Господарського суду Київської області, прийнятої за наслідками розгляду цього клопотання, надіслати на адресу Відділу державної реєстрації Виконавчого комітету Бориспільської міської ради (код ЄДРПОУ 33003375; місцезнаходження: 08301, Київська обл., м. Бориспіль, вул. Київський шлях, 72).

Суд, розглянувши вищезазначене клопотання та матеріали справи, зазначає таке.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України. Застосування положень Господарського процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України здійснюється з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

Згідно з ч. 2 ст. 10 Кодексу України з процедур банкрутства арбітражний керуючий з моменту постановлення ухвали (постанови) про призначення його керуючим санацією або ліквідатором до моменту припинення здійснення ним повноважень прирівнюється до службової особи підприємства-боржника.

Частиною 1 ст. 12 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що арбітражний керуючий користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право: звертатися до суду у випадках, передбачених цим Кодексом; звертатися із запитами арбітражного керуючого, у тому числі щодо отримання копій документів, до органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їх посадових і службових осіб, підприємств, установ, у тому числі банків, небанківських надавачів платіжних послуг, емітентів електронних грошей, депозитарних установ та інших професійних учасників ринків капіталу, організацій, громадських об`єднань, а також до фізичних осіб; отримувати інформацію з державних реєстрів; здійснювати інші повноваження, передбачені цим Кодексом.

Відповідно до ч. 8 ст. 12 Кодексу України з процедур банкрутства під час виконання повноважень арбітражний керуючий має право на безпосередній доступ до інформації про боржників, їхнє майно, доходи та кошти, у тому числі конфіденційної, що міститься в державних базах даних і реєстрах, у тому числі електронних. Порядок доступу до такої інформації з баз даних та реєстрів встановлюється центральними органами виконавчої влади, які забезпечують їх ведення.

Згідно з ч. 2 ст. 12-1 Кодексу України з процедур банкрутства орган державної влади, орган місцевого самоврядування, їх посадові та службові особи, керівники підприємств, установ, у тому числі банків, небанківських надавачів платіжних послуг, емітентів електронних грошей, депозитарних установ та інших професійних учасників ринків капіталу, організацій, громадських об`єднань, фізичні особи, яким направлено запит арбітражного керуючого, зобов`язані не пізніше десяти робочих днів з дня отримання запиту надати арбітражному керуючому відповідну інформацію, у тому числі таку, що становить банківську таємницю, таємницю надавача платіжних послуг або емітента електронних грошей, крім таємної та/або службової інформації та копій документів, у яких міститься таємна та/або службова інформація, копії документів.

У разі якщо запит арбітражного керуючого стосується надання значного обсягу інформації або потребує пошуку інформації серед значної кількості даних, строк розгляду запиту арбітражного керуючого може бути продовжено до 20 робочих днів з обґрунтуванням причин такого продовження, про що арбітражному керуючому письмово повідомляється не пізніше п`яти робочих днів з дня отримання запиту арбітражного керуючого.

Задоволення запиту арбітражного керуючого може бути здійснено шляхом надання відповідної інформації, копій документів у формі електронного документа.

У разі якщо задоволення запиту арбітражного керуючого передбачає виготовлення копій документів обсягом більш як десять сторінок, арбітражний керуючий зобов`язаний відшкодувати фактичні витрати на копіювання та друк. Розмір таких витрат не може перевищувати граничних норм витрат на копіювання та друк, встановлених відповідно до законодавства.

Відповідно до ч. 3 ст. 12-1 Кодексу України з процедур банкрутства відмова в наданні інформації на запит арбітражного керуючого, несвоєчасне або неповне надання інформації, надання недостовірної інформації тягнуть за собою відповідальність згідно із законом, крім випадків відмови в наданні таємної та/або службової інформації.

Згідно з ч. 1 ст. 61 Кодексу України з процедур банкрутства ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження: аналізує фінансовий стан банкрута, складає висновок про наявність або відсутність ознак доведення до банкрутства, приховування стійкої фінансової неспроможності, незаконних дій під час провадження у справі про банкрутство за результатом його проведення; виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута; формує ліквідаційну масу; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб; здійснює інші повноваження, передбачені цим Кодексом.

Приписами ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що обов`язком ліквідатора є здійснення всієї повноти дій, спрямованих на виявлення та повернення активів боржника.

Відповідно до ст. 67 Кодексу України з процедур банкрутства ліквідатор забезпечує належне оформлення, упорядкування та зберігання всіх, у тому числі фінансово-господарських, документів банкрута протягом ліквідаційної процедури.

Згідно з ч. 5 ст. 13 Господарського процесуального кодексу України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 3 та ч. 4 ст. 74 Господарського процесуального кодексу України докази подаються сторонами та іншими учасниками справи. Суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів.

Згідно з ч. 1 ст. 77 Господарського процесуального кодексу України обставини, які відповідно до законодавства повинні бути підтвердженні певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування.

Частиною 1 ст. 81 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

З матеріалів справи вбачається, що з метою виконання повноважень, передбачених Кодексом України з процедур банкрутства, ліквідатором банкрута арбітражним керуючим Тущенком Сергієм Васильовичем було надіслано запит до Відділу державної реєстрації Бориспільської міської ради про надання інформації, а саме про надання йому копії документів, що містяться в реєстраційній справі Товариства з обмеженою відповідальністю «Опт Траст».

Проте, Відділом державної реєстрації Виконавчого комітету Бориспільської міської ради відмовлено арбітражному керуючому Тущенку Сергію Васильовичу у наданні запитуваних ним документів.

З огляду на вищезазначене, враховуючи наявні у справі документи, необхідність встановлення певних обставин справи, зважаючи на завдання та основні засади господарського судочинства, суд вважає за можливе задовольнити клопотання ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Тущенка Сергія Васильовича № 01-21/422 від 08.11.2023 (вх. № 21417/23 від 14.11.2023) про витребування доказів, витребувати у Відділу державної реєстрації Виконавчого комітету Бориспільської міської ради (код ЄДРПОУ 33003375; місцезнаходження: 08301, Київська обл., м. Бориспіль, вул. Київський шлях, 72) копії всіх документів, що містяться у матеріалах реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю «Опт Траст» (08302, Київська область, місто Бориспіль, вулиця Броварська, будинок 1А, офіс 205, ідентифікаційний код - 42347020) та уповноважити ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «Опт Траст» арбітражного керуючого Тущенка Сергія Васильовича на отримання витребуваних судом доказів.

Керуючись статтями 2, 12, 12-1, 61-67 Кодексу України з процедур банкрутства та статтями 2, 81, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1.Клопотання ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Тущенка Сергія Васильовича № 01-21/422 від 08.11.2023 (вх. № 21417/23 від 14.11.2023) про витребування доказів задовольнити.

2.Витребувати у Відділу державної реєстрації Виконавчого комітету Бориспільської міської ради (код ЄДРПОУ 33003375; місцезнаходження: 08301, Київська обл., м. Бориспіль, вул. Київський шлях, 72) копії всіх документів, що містяться у матеріалах реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю «Опт Траст» (08302, Київська область, місто Бориспіль, вулиця Броварська, будинок 1А, офіс 205, ідентифікаційний код - 42347020).

3.Уповноважити ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «Опт Траст» арбітражного керуючого Тущенка Сергія Васильовича, відповідно до ч. 6 ст. 81 Господарського процесуального кодексу України, на отримання витребуваних у Відділу державної реєстрації Виконавчого комітету Бориспільської міської ради доказів.

4.Попередити Відділ державної реєстрації Виконавчого комітету Бориспільської міської ради про те, що невиконання судового рішення є підставою для відповідальності, встановленої законом.

5.Копію даної ухвали направити учасникам провадження у справі № 911/9/23 та Відділу державної реєстрації Виконавчого комітету Бориспільської міської ради (код ЄДРПОУ 33003375; місцезнаходження: 08301, Київська обл., м. Бориспіль, вул. Київський шлях, 72).

Ухвала набирає законної сили відповідно до ст. 235 Господарського процесуального кодексу України та може бути оскаржена в порядку, передбаченому статтями 255-257 Господарського процесуального кодексу України.

Ухвалу підписано 17.11.2023.

Суддя Т.В. Лутак

Дата ухвалення рішення17.11.2023
Оприлюднено20.11.2023
Номер документу114993482
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —911/9/23

Ухвала від 25.04.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

Ухвала від 08.04.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

Ухвала від 14.03.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

Ухвала від 11.03.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

Ухвала від 29.02.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

Ухвала від 17.11.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

Ухвала від 31.07.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

Постанова від 03.07.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

Ухвала від 03.07.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

Ухвала від 29.06.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні