Ухвала
від 17.11.2023 по справі 924/1199/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


УХВАЛА

"17" листопада 2023 р. Справа № 924/1199/23

Господарський суд Хмельницької області у складі судді Гладюка Ю.В., розглянувши матеріали

за позовом міського комунального підприємства "Хмельницькводоканал"", м. Хмельницький

до товариства з обмеженою відповідальністю "Укрремелектромаш", м. Дніпро

про зобов`язання усунути недоліки виконаних робіт та стягнення штафу

встановив:

До Господарського суду Хмельницької області надійшла позовна заява міського комунального підприємства "Хмельницькводоканал"", м. Хмельницький до товариства з обмеженою відповідальністю "Укрремелектромаш", м. Дніпро про зобов`язання усунути недоліки виявлені при експлеатації електродвигуна насосного агрегата з робочим колесом Flygt C3351/985-137121 та стягнення штрафу в сумі 4585,54 грн. за договором про закупівлю №307 від 27.05.2022р.

За правилами господарського процесуального законодавства, позовна заява за формою та змістом повинна відповідати статтям 162, 164 ГПК України, а також вимогам статті 172 цього Кодексу.

Згідно з п. 1 ч. 1 ст. 164 ГПК України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Відповідно до ч. 1 ст. 172 ГПК України позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов`язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення.

Згідно з Правилами надання послуг поштового зв`язку, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2009р. №270, підтвердженням прийняття для пересилання поштового відправлення є розрахунковий документ, що підтверджує надання такої послуги (касовий чек, розрахункова квитанція тощо) як передбачено Законом України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг". Крім того, надається опис вкладення, зразок бланка такого опису затверджується уповноваженим центральним органом виконавчої влади в галузі зв`язку. Бланк опису вкладення заповнюється відправником у двох примірниках із зазначенням адреси одержувача, кількості предметів, вартості кожного з цих предметів. Обидва примірники опису підписуються відправником. Працівник об`єкта поштового зв`язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису видається відправникові, другий вкладається до поштового відправлення.

Тобто, при поданні позовної заяви позивачем має бути доданий оригінал фіскального чеку відділення поштового зв`язку та оригінал опису вкладення з поіменним переліком документів, що направляються сторонам.

Позивачем до позовної заяви долучено опис вкладення, де зазначено отримувача ТОВ "Укремелектромаш" (невірна назва через пропуск букви) та адреса: 49081, м. Дніпро, проспект Мануйлівський, 73, оф. 209.

Як убачається з витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, місцезнаходження ТОВ "Укрремелектромаш": Україна, 49064, Дніпропетровська обл., місто Дніпро, вулиця Мічуріна, будинок 4.

Отже, доданий до позовної заяви опис вкладення не є належним доказом направлення копії позовної заяви з доданими документами відповідачу.

Відповідно до частин 1, 2 статті 174 ГПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 164, 172 цього Кодексу, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення позивачем ухвали.

З наведеного, суд вважає за належне залишити позовну заяву без руху, надавши позивачу строк у десять днів для усунення зазначених недоліків, зокрема, для подання доказів відправлення відповідачу копії позовної заяви і доданих до неї документів (оригінал фіскального чеку, опис вкладення).

У разі не виконання вимог ухвали у визначений строк, позовна заява буде вважатися неподаною та повернута позивачу.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

постановив:

Позовну заяву залишити без руху, надавши позивачу строк у десять днів для усунення зазначених недоліків з дня вручення ухвали, зокрема, для подання доказів відправлення відповідачу копії позовної заяви і доданих до неї документів (оригінал фіскального чеку, опис вкладення) за належною адресою.

Ухвала набирає законної сили 17.11.2023р. та оскарженню не підлягає.

СуддяЮ.В. Гладюк

Віддрук. 1 прим.:

1 - до справи;позивачу надіслати на ЕК

надісл. на ел. пошту : позивачу (kmwater@ukr.net), відповідачу (ukrremelektromash@ukr.net)

Дата ухвалення рішення17.11.2023
Оприлюднено20.11.2023
Номер документу114993926
СудочинствоГосподарське
Сутьзобов`язання усунути недоліки виконаних робіт та стягнення штафу

Судовий реєстр по справі —924/1199/23

Ухвала від 21.02.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 30.01.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 18.01.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 27.12.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 29.11.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 17.11.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні