Постанова
від 17.11.2023 по справі 947/36254/23
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/36254/23

Провадження № 1-в/947/460/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17.11.2023 року Київський районний суд м. Одеси в складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши подання начальника ВП№4 ОРУП №1 ГУНП України в Одеської області про встановлення адміністративного нагляду відносно ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Курилівка, Волочинського району, Хмельницької області, громадянина України, не одруженого, не працюючого, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше судимого:

- 13.02.2020 року Калуським районним судом Івано - Франковської області за ч.3 ст.185 КК України до позбавлення волі строком на 3 роки,-

- 12.05.2020 року Калуським районним судом Івано - Франковської області за ч.3 ст.185 КК України, 70 ч.4 КК України до позбавлення волі строком на 3 роки 3 місяці,-

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло подання начальника ВП№4 ОРУП №1 ГУНП України в Одеської області ОСОБА_4 про встановлення адміністративного нагляду відносно ОСОБА_3 , строком на 12 (дванадцять місяців), з встановленням обмежень.

З посиланням на те, що ОСОБА_3 раніше судимий за вчинення тяжкого злочину, судимість не погашена та не знята в установленому законом порядку. Після звільнення з місць позбавлення волі 23.04.2023 року на шлях виправлення не встав, вживає алкогольні напої, офіційно не працевлаштований, систематично порушує громадський порядок, неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності, за ст.ст. 173,178,182 КпАП України. Враховуючи зазначене ОСОБА_3 був попереджений, що відносно нього може бути встановлений адміністративний нагляд.

Представник ВП№4 ОРУП №1 ГУНП України в Одеської області в судовому засіданні подання про встановлення відносно ОСОБА_3 адміністративного надзору підтримав, та просив його задовольнити.

ОСОБА_3 в судовому засіданні підтвердив обставини викладенні у поданні, та не заперечував проти встановлення відносно нього адміністративного нагляду.

Вислухавши ОСОБА_3 , та представника ВП№4 Одеського РУП №1 ГУНП України в Одеської області, суд дійшов висновку, що подання підлягає задоволенню за наступних підстав.

З матеріалів подання вбачається, що ОСОБА_3 має непогашену судимість за скоєння особливо тяжкого злочину, неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності, не працює, веде антигромадський образ життя, зловживає алкогольними напоями, за місцем проживання характеризується негативно, тобто ОСОБА_3 на шлях виправлення не став, неодноразово попереджався про можливість встановлення відносно нього адміністративного нагляду.

Відповідно до п. в ст.3 Закону України "Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі" адміністративний нагляд встановлюється щодо повнолітніх осіб, засуджених до позбавлення волі за тяжкі, особливо тяжкі злочини або засуджених два і більше разів до позбавлення волі за умисні злочини, якщо вони після відбування покарання або умовно-дострокового звільнення від відбування покарання, незважаючи на попередження органів Національної поліції, систематично порушують громадський порядок і права інших громадян, вчиняють інші правопорушення.

Згідно до ч.1 ст. 6 Закону України "Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі" адміністративний нагляд встановлюється у визначеному статті 5 зазначеного Закону порядку терміном від одного року до двох років і не може перевищувати термінів, передбачених законом для погашення або зняття судимості.

Судом встановлено, що ОСОБА_3 на шлях виправлення не став, зарекомендував себе з посередньої сторони, притягувався до адміністративної відповідальності та кримінальної відповідальності, попереджався про можливість встановлення у відношенні нього адміністративного нагляду, але належних висновків для себе не зробив.

У відповідності зі ст. 89 КК України, судимість не погашена та не знята.

За таких обставин, суд вважає, що ОСОБА_3 залишається небезпечним для громадськості, у зв`язку з чим йому необхідно встановити адміністративний нагляд.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 6,10 «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі», суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Подання начальника ВП№4 Одеського РУП №1 ГУНП України в Одеської області про встановлення адміністративного нагляду відносно ОСОБА_3 - задовольнити.

Встановити адміністративний нагляд відносно ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , строком на 12 (дванадцять) місяців.

Встановити наступні обмеження:

1) заборонити відвідувати місця продажу алкогольних напоїв на розлив (кафе, бари) та інші місця, де реалізується алкогольна продукція на розлив;

2) заборонити виїзд за межі м. Одеси без дозволу керівництва ВП №4 ОРУП №1 ГУНП України в Одеської області, та повідомляти про зміну місця мешкання керівництво ВП №4 ОРУП №1 ГУНП України в Одеської області;

3) заборонити покидати місце проживання за адресою: АДРЕСА_1 , в період часу з 22 години до 06 години наступної доби.

Постанова може бути оскаржена в Одеській апеляційний суд через Київський районний суд м. Одеси протягом семи діб з моменту її винесення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.11.2023
Оприлюднено21.11.2023
Номер документу115007335
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —947/36254/23

Постанова від 17.11.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Войтов Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні