Ухвала
від 20.11.2023 по справі 365/293/23
ЗГУРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 365/293/23

Номер провадження: 2/365/156/23

У Х В А Л А

20 листопада 2023 року смт Згурівка

Згурівський районний суд Київської області у складі:

головуючого судді Кучерявої Л.М.

за участі секретаря судового засідання Матвієнко Н.В.

в ході розгляду увідкритому судовому засіданнів залісуду №2за правилами загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Згурівського районного суду Київської області перебуває цивільна справа за вищевказаним позовом.

В судове засідання позивач не з`явився. Про дату, час та місце проведення судового засідання повідомлений у встановленому порядку. Направив заяву, в якій просив проводити розгляд справи у його відсутність, підтримав своє клопотання про витребування доказів.

В судове засідання відповідач ОСОБА_2 повторно не з`явився. Про дату, час та місце проведення судового засідання повідомлений у встановленому порядку, зокрема, шляхом розміщення оголошення про виклик до суду на офіційному веб-сайті судової влади України. Про причини неявки суд не повідомив, заяв по суті справи, а також заяв про відкладення розгляду справи чи про розгляд справи у його відсутність не подав.

Відповідно до ч. 2ст. 247 ЦПК України, у зв`язку з відсутністю сторін, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Судом встановлено, що 13.09.2023 Згурівська державна нотаріальна контора на виконання ухвали суду від 16.05.2023 надала копію спадкової справи №150/2022 до майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 .

Ухвалою від 27.09.2023 закрито підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду.

В ході розгляду справи в судовому засіданні 24.10.2023 виникла необхідність в наданні додаткових доказів, у зв`язку з чим позивач просив оголосити перерву.

02 листопада 2023 року до суду надійшла заява позивача про витребування доказів, а саме, позивач просив витребувати з архіву Броварського відділу Державної реєстрації актів цивільного стану у Броварському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) копію свідоцтва про смерть ОСОБА_4 , 1956 року народження, яка на момент смерті проживала за адресою: АДРЕСА_1 . Свою заяву обґрунтовує тим, що на його звернення від 24.10.2023, начальник Яготинського відділу Державної реєстрації актів цивільного стану у Бориспільському районі Київської області повідомив йому, що він не входить до переліку осіб, які мають право на отримання повторного свідоцтва про смерть.

На підставі ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинахдругійтатретійстатті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

З огляду на вищезазначене, враховуючи, що даний доказ є необхідним для встановлення кола спадкоємців після смерті ОСОБА_3 , та те, що необхідність подання даного доказу виникла вже після призначення справи до розгляду по суті, суд вбачає за необхідне заяву про витребування доказів задовольнити частково. Витребувати з Броварського відділу Державної реєстрації актів цивільного стану у Броварському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) повний витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про смерть ОСОБА_4 , 1956 року народження, яка на момент смерті проживала за адресою: АДРЕСА_1 . У випадку неможливості надати повний витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про смерть, надати копії наявних документів, що підтверджують смерть ОСОБА_4 , 1956 року народження (копію актового запису про смерть, копію свідоцтва про смерть тощо).

Відповідно до ч. 3 ст. 213 ЦПК України у судовому засіданні можуть бути оголошені перерви, тривалість яких визначається відповідно до обставин розгляду справи, що їх викликали.

На підставі наведеного та керуючись ст. 84, 213 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Заяву позивача ОСОБА_1 задовольнити частково.

Зобов`язати Броварський відділ Державної реєстрації актів цивільного стану у Броварському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) надати суду до 04 грудня 2023 року повний витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про смерть ОСОБА_4 , 1956 року народження, яка на момент смерті проживала за адресою: АДРЕСА_1 . У випадку неможливості надати повний витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про смерть, надати копії наявних документів, що підтверджують смерть ОСОБА_4 , 1956 року народження (копію актового запису про смерть, копію свідоцтва про смерть тощо).

В судовому засіданні оголосити перерву до 06 грудня 2023 року до 15 години 00 хвилин.

Викликати в судове засідання учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Л.М. Кучерява

СудЗгурівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення20.11.2023
Оприлюднено21.11.2023
Номер документу115010448
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них

Судовий реєстр по справі —365/293/23

Рішення від 27.12.2023

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Кучерява Л. М.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Кучерява Л. М.

Ухвала від 27.09.2023

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Кучерява Л. М.

Ухвала від 16.05.2023

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Кучерява Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні