Ухвала
від 20.11.2023 по справі 183/8070/23
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/8070/23

№ 1-кс/183/3260/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 листопада 2023 року Дніпропетровська обл.,

м. Новомосковськ

Слідчий суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого слідчого відділу Новомосковського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджено прокурором Новомосковської окружної прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, заявленого в межах кримінального провадження, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12023041350000903 від 05.07.2023 р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.128 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

16.11.2023 року до Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області надійшло вищезазначене клопотання.

Обґрунтовуючи клопотання слідчий зазначає, що в провадженні слідчого відділу Новомосковського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області перебувають матеріали досудового розслідування, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 05 липня 2023 року за № 12023041350000903 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 15 ч.1 ст.115 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 05.07.2023 року приблизно о 13.00 годині невстановлена особа, перебуваючи поблизу ставка, розташованого між с. Попасне та с. Надеждівка Новомосковського району Дніпропетровської області, із використанням невстановленої зброї, здійснила один постріл в сторону ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , внаслідок чого останній отримав тілесні ушкодження у вигляді: множинних дрібних сторонніх тіл у голові та шиї, справа в лобній частці, в спинномозковому каналі на рівні СІ.

Допитаний в якості свідка ОСОБА_6 вказав, що 05.07.20232 приблизно о 14:00 годині він разом зі своїми товаришами, а саме: ОСОБА_5 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 знаходилися за столом поблизу ставка, розташованого між с. Попасне та с. Надеждівка Новомосковського району Дніпропетровської області, де відпочивали. Вказаний стіл був розташований біля задньої частини автомобіля марки «УАЗ», на якому вони приїхали, з водійської сторони. Задні двері вказаного автомобіля були відчинені навстіж. Біля дверей сидів ОСОБА_6 , справа від нього сидів ОСОБА_5 на пеньку. Навпроти ОСОБА_9 сидів ОСОБА_7 , а навпроти ОСОБА_5 сидів ОСОБА_8 . Всі вони знаходились обличчям до обличчя. В цей час пролунав дуже гучний постріл, після якого ОСОБА_6 повернув голову вправо, де знаходився ОСОБА_5 , та побачив як останній впав на спину на землю. Після цього, ОСОБА_7 та ОСОБА_8 підбігли до ОСОБА_5 , на тілі якого вже були сліди крові, а саме на голові, тулубу зліва та спині. Постріл відбувся зі сторони лісосмуги, де були розташовані високі чагарники та кущі, однак останній нікого там не бачив. Хто міг здійснити постріл йому невідомо. Окрім цього, ОСОБА_6 додав, що про їх місцезнаходження знав їх знайомий ОСОБА_10 , який у цей день до них приїжджав.

31 липня 2023 року склад кримінального правопорушення у кримінальному провадженні № 12023041350000903 з правовою кваліфікацією ч.3 с.15, ч.1 ст. 115 КК України було перекваліфіковано на ст. 128 КК України.

Відповідно до інформування заступника начальника ВКП Новомосковського РВП ГУНП в Дніпропетровській області проведеним подальшим аналізом інформації технічного характеру, було встановлено, що в зоні дій базових станцій, розташованих на місці вчинення злочину працювали сім-картки мобільного оператора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за номерами НОМЕР_1 , НОМЕР_2 .

Виходячи з вищевикладеного, з метою встановлення істини по вказаному кримінальному провадженню, встановлення всіх свідків вказаного кримінального правопорушення, встановлення особи причетної до вчинення вказаного кримінального правопорушення та місцезнаходження знаряддя злочину, а також встановлення всіх інших обставин кримінального правопорушення, у відповідності до ст. 159-163 КПК України, потрібно здобути інформацію про вхідні та вихідні дзвінки, текстові повідомлення абонента мобільного зв`язку НОМЕР_1 , НОМЕР_2 термінали ІМЕІ з якими працював вказаний абонент, із зазначенням терміналів та ретрансляційних антен, у зоні покриття, яких виходили на зв`язок абоненти, адресу розташування базових станцій абонентів.

Вказану інформацію, можливо отримати лише за допомогою трафіку дзвінків мобільних телефонів за номером НОМЕР_1 , НОМЕР_2 та в подальшому залучити в якості належного та допустимого доказу по вказаному кримінальному провадженню.

Відповідно до ст. 39 Закону України «Про телекомунікації» оператори телекомунікації зберігають та надають інформацію про з`єднання свого абонента у порядку, встановленому законом.

На цих підставах слідчий просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до інформації, яка перебуває у володінні оператора телекомунікації (мобільного зв`язку) ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , а саме інформації, яка стосується абонента мобільного зв`язку НОМЕР_1 , НОМЕР_2 .

В судове засідання слідчий не з`явився. Про час, дату та місце проведення судового засідання повідомлений належним чином. Про причини неявки суду не повідомив.

Ознайомившись з клопотанням слідчого, доданими до клопотання матеріалами, слідчий суддя дійшов наступного.

Слідчим суддею встановлено, що в провадженні слідчого відділу Новомосковського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області перебувають матеріали досудового розслідування, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 05 липня 2023 року за №12023041350000903 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.128 КК України (а.с.4).

З наданих слідчому судді матеріалів досудового розслідування вбачається, що згідно інформації від 06.07.2023 Управління оперативно-технічних заходів ГУНП в Дніпропетровській області та аналізом інформації технічного характеру, було встановлено, що в зоні дій базових станцій, розташованих на місці вчинення злочину працювали сім-картки мобільного оператора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за номерами НОМЕР_1 , НОМЕР_2 (а.с. 18-19, 20-21).

Відповідно дост.39Закону України«Про телекомунікації» оператори телекомунікації зберігають та надають інформацію про з`єднання свого абонента у порядку, встановленому законом.

Відповідно до ч. 1 та ч. 2 ст.159КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Частиною 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно з п. 4 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю.

Згідно з ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбаченихчастиною п`ятоюцієї статті,доведе можливістьвикористання якдоказів відомостей,що містятьсяв цихречах ідокументах,та неможливістьіншими способамидовести обставини,які передбачаєтьсядовести задопомогою цихречей ідокументів. Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом. Доступ до речей і документів, що містять відомості, які становлять державну таємницю, не може надаватися особі, що не має до неї допуску відповідно до вимог закону.

Таким чином, документи до яких просить слідчий надати тимчасовий доступ, містять охоронювану законом таємницю.

В матеріалах, доданих до клопотання, містяться докази місця знаходження вказаних документів.

Слідчим доведено, що в зазначеній документації маються відомості, які мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також будуть використані як речовий доказ у кримінальному провадженні.

Слідчим також доведено неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести у вчиненні кримінального правопорушення не надається можливим.

На підставі викладеного слідчий суддя доходить до висновку, що клопотання обґрунтоване і підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.159,162-164 КПК України, слідчий суддя,

П О С ТА Н О В И В:

Клопотання слідчого слідчого відділу Новомосковського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджено прокурором Новомосковської окружної прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, заявленого в межах кримінального провадження, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12023041350000903 від 05.07.2023 р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.128 КК України, - задовольнити.

Надати слідчимНовомосковського районноговідділу поліціїГоловного управлінняНаціональної поліціїв Дніпропетровськійобласті ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_3 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , дозвіл на тимчасовий доступ (тобто можливість ознайомитися з документами і вилучити їх, як у паперовому вигляді так і в електронному) до документів, які перебувають у володінні оператора телекомунікації (мобільного зв`язку) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

- інформації про вихідні та вхідні дзвінки, текстові повідомлення абоненту мобільного зв`язку НОМЕР_1 , НОМЕР_2 термінали ІМЕІ з якими працював вказаний абонент, в період часу з 00 години 00 хвилин 01травня 2023 року до 23 години 59 хвилин 11 липня 2023 року включно із зазначенням терміналів та ретрансляційних антен, у зоні покриття яких виходили на зв`язок абоненти та зазначенням абонентів «Б».

Копію зазначеної інформацію надати на носії інформації в електронному вигляді у форматі Microsoft Excel, в якій обов`язково зазначити: тип, дату, час, тривалість дзвінків, номери абонентів з`єднань, їх мобільних терміналів, азимути ретрансляційних антен та адреси розташування базових станцій, оскільки без вилучення даної інформації подальший аналіз зазначених даних є неможливим.

Роз`яснити представникам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що відповідно до ч. 1 ст.166КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Слідчий зобов`язаний пред`явити особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію.

Строк дії ухвали визначити до 20 (включно) січня 2024 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.11.2023
Оприлюднено29.04.2024
Номер документу115016854
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —183/8070/23

Ухвала від 19.03.2024

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 20.11.2023

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Ігнатьєв Д. П.

Ухвала від 20.11.2023

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Ігнатьєв Д. П.

Ухвала від 20.11.2023

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Ігнатьєв Д. П.

Ухвала від 09.11.2023

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 09.11.2023

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 09.11.2023

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 09.11.2023

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 02.08.2023

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Ігнатьєв Д. П.

Ухвала від 20.07.2023

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні