Ухвала
від 20.11.2023 по справі 367/9293/23
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/9293/23

Провадження №2-о/367/467/2023

УХВАЛА

про залишення без руху

20 листопада 2023 року суддя Ірпінського міського суду Київської області Шестопалова Я.В., розглянувши заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Київський міський центр соціальної підтримки дітей та сім"ї, Виконавчий комітет Бучанської міської ради Київської області, Служба у справах дітей та сімї Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації, Дніпровський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у м. Києві ЦМ УМЮ (м. Київ) про усиновлення,-

в с т а н о в и в:

До Ірпінського міського суду Київської області надійшла заява ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Київський міський центр соціальної підтримки дітей та сім"ї, Виконавчий комітет Бучанської міської ради Київської області, Служба у справах дітей та сімї Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації, Дніпровський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у м. Києві ЦМ УМЮ (м. Київ) про усиновлення.

Вивчивши подану заяву, вважаю, що вона не відповідає вимогам ст. 177 ЦПК України.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Відповідно до ст. 310 ЦПК України, заява про усиновлення дитини або повнолітньої особи, яка не має матері, батька або була позбавлена їхнього піклування, подається до суду за місцем їх проживання.

Так, в матеріалах справи міститься направлення №42 В/Т від 04.07.2023 року до відділення термінового влаштування дітей Київського міського центру соціальної підтримки дітей та сімей Служби у справах дітей та сім`ї виконавчого органу Київської міської ради.

Відповідно до Розпорядження №482 від 05.07.2023 року про надання статусу малолітній дитині, малолітня дитина ОСОБА_3 тимчасово перебуває в Національній дитячій спеціалізованій лікарні «ОХМАТДИТ» до вирішення питання форми влаштування.

З наведеного неможливо встановити, за якою адресою на сьогоднішній день проживає дитина. Відсутність цих доказів унеможливлює визначення підсудності пред`явленої заявниками ОСОБА_1 та ОСОБА_2 заяви саме Ірпінському міському суду Київської області.

Відповідно до статті 3 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» від 11 грудня 2003 року № 1382-IV, місце проживання - житло з присвоєною у встановленому законом порядку адресою, в якому особа проживає, а також апартаменти (крім апартаментів у готелях), кімнати та інші придатні для проживання об`єкти нерухомого майна, заклад для бездомних осіб, інший надавач соціальних послуг з проживанням, стаціонарна соціально-медична установа та інші заклади соціальної підтримки (догляду), в яких особа отримує соціальні послуги.

Заявникам необхідно надати докази місця проживання дитини, з метою визначення підсудності справи.

Відсутність таких відомостей, а також доказів місця проживання дитини, унеможливлює визначення підсудності пред`явленої заявниками заяви.

Встановлення дійсного місця проживання дитини, яку мають намір усиновити заявники, має значення для визначення суду, до територіальної підсудності якого належить розгляд вказаної заяви, проте, належних і допустимих доказів на підтвердження місця проживання дитини суду не надано, що в свою чергу позбавляє суд можливості вирішити питання підсудності цієї заяви.

Усиновлення дитини відбувається за порядком, визначеним законодавством України, відповідно до Сімейного кодексу України та постанови Кабінету Міністрів України від 8 жовтня 2008 р. N 905, якою затверджено Порядок провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей (надалі - Порядок провадження діяльності з усиновлення). Рішення про усиновлення постановляє суд за місцем постійного проживання (перебування) дитини.

За таких обставин, суд вважає за необхідне залишити позовну заяву без руху та надати позивачу строк для усунення недоліків, а саме для приведення позовної заяви у відповідність до вимог цивільного процесуального законодавства.

Відповідно до ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись ст. ст. 95, 175, 177, 185, 294, 311 ЦПК України, суддя

у х в а л и в :

Заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Київський міський центр соціальної підтримки дітей та сім"ї, Виконавчий комітет Бучанської міської ради Київської області, Служба у справах дітей та сімї Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації, Дніпровський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у м. Києві ЦМ УМЮ (м. Київ) про усиновлення - залишити без руху.

Заявнику надати строк для усунення недоліків зазначених в ухвалі судді - 10 днів з дня отримання даної ухвали.

У разі не усунення недоліків у встановлений строк, заява відповідно до ст. 185 ч. 3 ЦПК України буде визнана неподаною та повернута заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://ip.ko.court.gov.ua/sud1013/.

Суддя: Я.В. Шестопалова

СудІрпінський міський суд Київської області
Дата ухвалення рішення20.11.2023
Оприлюднено22.11.2023
Номер документу115021531
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про усиновлення, з них: усиновлення громадянами України, що проживають на території України

Судовий реєстр по справі —367/9293/23

Ухвала від 17.09.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Невідома Тетяна Олексіївна

Постанова від 11.09.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Невідома Тетяна Олексіївна

Ухвала від 29.08.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Невідома Тетяна Олексіївна

Ухвала від 16.07.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Невідома Тетяна Олексіївна

Ухвала від 16.07.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Невідома Тетяна Олексіївна

Рішення від 22.04.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Шестопалова Я. В.

Рішення від 12.04.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Шестопалова Я. В.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Шестопалова Я. В.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Шестопалова Я. В.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Шестопалова Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні