Ухвала
від 20.11.2023 по справі 541/938/22
ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 541/938/22

Номер провадження 2/525/20/2023

УХВАЛА

20 листопада 2023 року Великобагачанський районний суд Полтавської області в складі: головуючого - судді Ячала Ю.І.,

за участю секретаря Лопатки О.В.,

розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 , номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , до ГОГОЛІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ МИРГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ, місцезнаходження юридичноїособи:вулиця С.Гор`єва,27,селище ГоголевеМиргородський районПолтавської області,ідентифікаційний кодюридичної особи:21045018, ОСОБА_2 , місце проживання: АДРЕСА_2 ,номер обліковоїкартки платникаподатків НОМЕР_2 , ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖГЕОКАДАСТРУ У ПОЛТАВСЬКІЙ ОБЛАСТІ, місцезнаходження юридичноїособи: вулиця Уютна, 23, місто Полтава Полтавської області, ідентифікаційний кодюридичної особи39767930, про визнання незаконним рішення, припинення речових прав та зобов`язання скасувати державну реєстрацію земельної ділянки, -

встановив:

Ухвалою суду від 24.03.2023 року призначено земельну технічну експертизу, провадження якої доручено експертам ПОЛТАВСЬКОГО ВІДДІЛЕННЯ ПРИ НАЦІОНАЛЬНОМУ НАУКОВОМУ ЦЕНТРІ "ІНСТИТУТ СУДОВИХ ЕКСПЕРТИЗ ІМ. ЗАСЛ. ПРОФ. М. С. БОКАРІУСА" МІНІСТЕРСТВА ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ, юридична адреса: Україна, Полтавська область, місто Полтава, ВУЛИЦЯ ЧУРАЇВНИ, будинок 1, ідентифікаційний код юридичної особи 25898290.

08.11.2023 надійшла заява позивача ОСОБА_1 про надання додаткових матеріалів та направлення їх експерту на дослідження.

Ухвалою суду від 10.11.2023 відновлено провадження по справі та призначено судове засідання.

Сторони в судове засідання не з`явилися, про день та час розгляду справи повідомлені належним чином.

Суд, дослідивши надані позивачем документи, приходить до наступних висновків.

Позивачка ОСОБА_1 08.11.2023 подала через канцелярію суду клопотання та документи, а саме: 1) фотокопії генерального плану отримані на звернення до Миргородської районної військової адміністрації (за назвою заявника) на 2 арк.; 2) Генеральний план села Устивиця на території Устивицької сільської ради, Великобагачанський район, Полтавська область, Стадія П, Аркуш 4; 3) Технічна документація із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельну ділянку ВАТ "Агротехніка" на території АДРЕСА_3 , Устивицької сільської ради Великобагачанського району Полтавської області на 37 арк.

Суд зазначає, що походження поданих до суду документів суду не відоме.

Фотокопії генерального плану отримані на звернення до Миргородської районної військової адміністрації (за назвою заявника) на 2 арк. не мають жодних засвідчувальних написів, які вказували б на те, що це за документи, коли вони зроблені, а також, яка відповідальна посадова особа виготовила та засвідчила відповідні фотокопії.

Генерамльний план вид містобудівної документації, що регулює містобудівну діяльність в містах і інших поселеннях, визначає умови безпеки мешкання населення, забезпечення необхідних санітарно-гігієнічних і екологічних вимог, раціональне визначення меж землекористувань, зон житлової, суспільної, промислової забудови, територій, що особливо охороняються, зон різної містобудівної цінності, розміщення місць прикладення праці, розвиток інженерно-транспортної інфраструктури, впорядкування територій, збереження історико-культурної спадщини і антропогенних ландшафтів. Генеральний план є основним юридичним документом і затверджується в порядку, встановленому законами або іншими нормативними правовими актами.

Замовниками генерального плану є виконавчі органи сільських, селищних і міських рад, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації, які організовують розроблення, внесення змін та подання генерального плану населеного пункту на розгляд відповідної сільської, селищної, міської ради. Рішення про розроблення генерального плану приймає відповідна сільська, селищна, міська рада.

Наданий суду Генеральний план села Устивиця на території Устивицької сільської ради, Великобагачанський район, Полтавська область, Стадія П, Аркуш 4, не містить жодних відміток, які дозволяють ідентифікувати його як офіційний документ.

З аналізу Технічної документації із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельну ділянку ВАТ "Агротехніка" на території АДРЕСА_3 , Устивицької сільської ради Великобагачанського району Полтавської області, вбачається, що вона належить ВАТ "Агротехніка", і не стосується сторони позивача з огляду на ті документи, які є в розпорядженні суду. Перебування вище вказаної технічної документації у володінні позивача суду не відоме.

З огляду на вище викладене, оскільки джерело, походження, юридичний зміст наданих суду документів на час судового засідання встановити неможливо, то в задоволенні заяви позивача ОСОБА_1 від 08.11.2023 слід відмовити.

Керуючись ст. ст. 258-260 ЦПК України, суд, -

ухвалив:

1. У задоволенні заяви позивача ОСОБА_1 від 08.11.2023 про надання документів та направлення їх експерту на дослідження, відмовити.

2. Документи, а саме: 1) фотокопії генерального плану отримані на звернення до Миргородської районної військової адміністрації (за назвою заявника) на 2 арк.; 2) Генеральний план села Устивиця на території Устивицької сільської ради, Великобагачанський район, Полтавська область, Стадія П, Аркуш 4; 3) Технічна документація із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельну ділянку ВАТ "Агротехніка" на території АДРЕСА_3 , Устивицької сільської ради Великобагачанського району Полтавської області на 37 арк., повернути особі, яка їх подала, позивачу ОСОБА_1 .

3. На час проведення експертизи провадження по справі 541/938/22 зупинити.

4. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.І. Ячало

Дата ухвалення рішення20.11.2023
Оприлюднено22.11.2023
Номер документу115022491
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним рішення, припинення речових прав та зобов`язання скасувати державну реєстрацію земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —541/938/22

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Ячало Ю. І.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Ячало Ю. І.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Ячало Ю. І.

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Ячало Ю. І.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Ячало Ю. І.

Ухвала від 20.10.2023

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Ячало Ю. І.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Ячало Ю. І.

Ухвала від 07.08.2023

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Ячало Ю. І.

Ухвала від 12.07.2023

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Ячало Ю. І.

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Ячало Ю. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні