Ухвала
від 20.11.2023 по справі 205/12366/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

20.11.2023 Єдиний унікальний номер 205/12366/23

Єдиний унікальний номер № 205/12366/23

Провадження № 2/205/4233/23

УХВАЛА

про передачу справи за підсудністю

20 листопада 2023 року м. Дніпро

Суддя Ленінського районного суду міста Дніпропетровська Басова Н.В., ознайомившись з матеріалами позовної заяви Комунального підприємства «Міськсвітло» Дніпровської міської ради до ОСОБА_1 про стягнення матеріальної шкоди,

ВСТАНОВИВ:

20 листопада 2023 року до Ленінського районного суду м. Дніпропетровська надійшла позовна заява Комунального підприємства «Міськсвітло» Дніпровської міської ради до ОСОБА_1 про стягнення матеріальної шкоди.

Згідно відповіді № 327352 від 17 листопада 2023 року з Єдиного державного демографічного реєстру, ОСОБА_1 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до ч. 1 ст. 27 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Згідно ч. 6 ст. 28 ЦПК України позови про відшкодування шкоди, заподіяної майну фізичних або юридичних осіб, можуть пред`являтися також за місцем заподіяння шкоди.

Відповідач зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 . Доказів перебування відповідача в Новокодацькому районі м. Дніпра суду не надано.

При цьому, місцем заподіяння шкоди є АДРЕСА_2 .

Відповідно до вимог ст. 378 ЦПК України прийняте судом рішення з порушенням правил територіальної підсудності є підставою для його скасування судом апеляційної інстанції з направленням справи на розгляд за встановленою законом підсудністю

Згідно Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 04 листопада 1950 року, Закону України «Про виконання рішень, застосування практики Європейського суду з прав людини», інституту підсудності безпосередньо пов`язаний із забезпеченням права на справедливий судовий розгляд, який закріплений у п. 1 ст. 6 Конвенції, оскільки за його допомогою визначається «належний суд», тобто суд, уповноважений розглядати конкретну справу.

Крім того, недотримання правил територіальної юрисдикції (підсудності) є порушенням процесуального закону, який є підставою для скасування рішення з направленням справи на розгляд за встановленою підсудністю (ч. 1 ст. 378 ЦПК України).

Згідно п. 1 ст. 1 ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ч. 3 ст. 31 ЦПК України передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Враховуючи,що місцем заподіяння шкодиє АДРЕСА_2 ,то відповіднодо ч. 6 ст. 28 ЦПК України дана справа належить до підсудності іншого суду, суд вважає за необхідне передати її до Красногвардійського районного суду міста Дніпропетровська.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 27-28, 31, 378 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Цивільну справуза позовноюзаявою Комунальногопідприємства «Міськсвітло»Дніпровської міськоїради до ОСОБА_1 простягнення матеріальноїшкоди,передати нарозгляд Красногвардійського районного суду міста Дніпропетровська (місцезнаходження: 49006, м. Дніпро, пр-т Пушкіна, 77-б).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги в п`ятнадцятиденний строк з дня складення ухвали. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено ЦПК України. В разі, якщо ухвала була постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, то вона набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Н.В. Басова

.

Дата ухвалення рішення20.11.2023
Оприлюднено22.11.2023
Номер документу115050740
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення матеріальної шкоди

Судовий реєстр по справі —205/12366/23

Рішення від 08.04.2024

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Приваліхіна А. І.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Приваліхіна А. І.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Басова Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні