Ухвала
від 21.11.2023 по справі 354/798/21
ЯРЕМЧАНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

Справа № 354/798/21

Провадження № 2/354/96/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про затвердження мирової угоди

21 листопада 2023 року м. Яремче

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області в складі:

головуючої - судді Остап`юк М.В.

при секретарі Бабаєвій Є.М.

за участю:

позивача ОСОБА_1

відповідача: ОСОБА_2

представників відповідача: адвокатів Баландіної Ю.Ю., Білан А.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Яремче цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання права власності на будівельні матеріали та конструктивні елементи, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Яремчанського міського суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання права власності на будівельні матеріали та конструктивні елементи.

У судовому засіданні 21.11.2023 року сторони заявили клопотання про укладення мирової угоди та затвердження її судом.

Зваживши доводи заяви, вислухавши думку учасників справи, вивчивши письмові матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до поданої заяви сторони просять затвердити мирову угоду, укладену між ними.

Згідно із частинами першою, другою статті 207 ЦПК України мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу.

Як вбачається з поданої спільної заяви, сторонами укладена мирова угода, яка стосується лише їх прав та обов`язків, при цьому не виходить за межі предмета позову, а тому не порушує прав третіх осіб.

З урахуванням викладеного вище та вимог діючого законодавства суд вважає, що мирова угода, укладена між сторонами, відповідає вимогам діючого законодавства, а тому може бути затверджена судом в установленому порядку.

Відповідно до частини третьої статті 207 ЦПК України до ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії.

Судом було роз`яснено учасникам справи наслідки укладення мирової угоди та закриття провадження у справі.

Згідно із частиною четвертою статті 207 ЦПК України укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією ж ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Враховуючи те, що мирова угода, укладена сторонами, не суперечить діючому законодавству, укладена в інтересах обох сторін, які подали відповідну заяву, виконання сторонами умов мирової угоди не порушує інтересів інших осіб, суд вважає за можливе затвердити останню, при цьому закривши провадження у справі.

Відповідно до частини першої статті 142 ЦПК України у разі укладення мирової угоди до прийняття рішення у справі судом першої інстанції суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

На підставі викладеного, керуючись статтями 207, 255, 256 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Затвердити, укладену між сторонами мирову угодуна наступних умовах:

"1. Я, ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНКОПП НОМЕР_1 , що проживаю за адресою: АДРЕСА_1 , в дійсності підтверджую, що всі тимчасові споруди (будівельні матеріали та конструктивні елементи з яких вони побудовані), які знаходяться на земельній ділянці, кадастровий номер 2611092001:22:001:0852, площею 0,15 га, та знаходиться по уч.Прохідний, с. Поляниця, Надвірнянський район, Івано-Франківська область в дійсності належить ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНКОПП НОМЕР_2 , яка зареєстрована: с. Білозірка, Лановецький район, Тернопільська область.

2. Я, ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНКОПП НОМЕР_1 , що проживаю за адресою: АДРЕСА_1 , станом на момент укладання мирової угоди, жодних претензій майнового та морального характеру до ОСОБА_1 не маю, та мати не буду. З цього приводу, мені в повному обсязі відшкодовано матеріальну та моральну шкоду, на тимчасові споруди (будівельні матеріали та конструктивні елементи з яких вони побудовані), які знаходяться на земельній ділянці, кадастровий номер 2611092001:22:001:0852, я не претендую, та претендувати не буду.

3. Я, ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНКОПП НОМЕР_1 , що проживаю за адресою: АДРЕСА_1 , зазначаю, що вказані тимчасові споруди які знаходяться на земельній ділянці, кадастровий номер 2611092001:22:001:0852, були побудовані ОСОБА_1 та виключно за її кошти. Як наслідок, саме, ОСОБА_1 належить право власності на них, і саме вона має право розібрати вказані тимчасові споруди, та забрати собі будівельні матеріали та конструктивні елементи з яких вони побудовані. Жодних заперечень щодо розбирання ОСОБА_1 тимчасових споруд я не маю, та мати не буду.

4. Визнати за ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНКОПП НОМЕР_2 , яка зареєстрована: с. Білозірка, Лановецький район, Тернопільська область право власності тимчасові споруди (будівельні матеріали та конструктивні елементи з яких вони побудовані), які знаходяться на земельній ділянці кадастровий номер 2611092001:22:001:0852, площею 0,15 га, та знаходиться по уч. Прохідний, с. Поляниця, Надвірнянський район, Івано-Франківська область.

5. Я, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНКОПП НОМЕР_2 , яка зареєстрована: с. Білозірка, Лановецький район, Тернопільська область, станом на момент укладання мирової угоди, жодних претензій майнового та морального характеру до ОСОБА_2 не маю, та мати не буду.

6. Зобов`язати ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНКОПП НОМЕР_2 , яка зареєстрована: с. Білозірка, Лановецький район, Тернопільська область в термін до 31.12.2023 розібрати тимчасові споруди (будівельні матеріали та конструктивні елементи з яких вони побудовані), які знаходяться на земельній ділянці, кадастровий номер 2611092001:22:001:0852, площею 0,15 га, та звільнити земельну ділянку. В разі прострочення виконання даного зобов`язання, ОСОБА_1 зобов`язується сплачувати пеню, в розмірі 2000,00 грн. (дві тисячі грн.), щодня в користь ОСОБА_2 .

7. Ми підтверджуємо, що цією мировою угодою дійшли згоди тимчасових споруд (будівельних матеріалів та конструктивних елементів з яких вони побудовані), які знаходяться на земельній ділянці, кадастровий номер 2611092001:22:001:0852, площею 0,15 га, та знаходиться по уч. Прохідний, с. Поляниця, Надвірнянський район, Івано-Франківська область та стверджуємо про відсутність взаємних майнових претензій з цього приводу.

8. Ми підтверджуємо про відсутність взаємних претензій щодо сплати судового збору, витрат на правову допомогу та інших судових витрат.

9. Ми визнаємо, що із змістом ст. ст. 207, 208, 255, 256 ЦПК України ознайомлені, наслідки укладення даної мирової угоди та закриття провадження у справі (в т. ч. положення законодавства, згідно яких затвердження умов мирової угоди приведе до закриття провадження у справі і неможливості повторного звернення до суду з тотожним позовом) нам роз`яснені та зрозумілі.

10. Ми визнаємо, що дана мирова угода є обов`язковою для Сторін й одностороння відмова від даної мирової угоди не допускається.

11. Цю мирову угоду складено в трьох оригінальних примірниках, що мають однакову юридичну силу: по одному для кожної із Сторін та для матеріалів цивільної справи для Яремчанського міського суду Івано-Франківської області."

Провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 провизнання прававласності набудівельні матеріалита конструктивніелементи- закрити.

Ухвала може бути оскаржена до Івано-Франківського апеляційного суду через Яремчанський міський суд Івано-Франківської області шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому повна ухвала суду не були вручені у день її проголошення або складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Головуючий суддя: М. В. Остап`юк

СудЯремчанський міський суд Івано-Франківської області 
Дата ухвалення рішення21.11.2023
Оприлюднено22.11.2023
Номер документу115051367
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —354/798/21

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Остап'юк М. В.

Ухвала від 03.10.2022

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Остап'юк М. В.

Ухвала від 12.11.2021

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Остап'юк М. В.

Ухвала від 18.10.2021

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Остап'юк М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні