Ухвала
від 15.11.2023 по справі 380/23192/23
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа №380/23192/23

У Х В А Л А

про залучення третьої особи

15 листопада 2023 року

Львівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючий суддяКравців О.Р.,

за участю:

секретар судового засіданняШийович Р.Я.,

від позивача ОСОБА_1 ,

від відповідача 1представник не з`явився,

від відповідача 2Лильо І.З.,

третя особа ОСОБА_2 ,

розглянув у відкритому судовому засіданні клопотання представника позивача про залучення третьої особи у справі за позовом ОСОБА_3 до Конкурсної комісії для проведення конкурсів на посади керівників закладів загальної середньої освіти Львівської міської ради, Управління освіти департаменту розвитку Львівської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_2 , про визнання протиправним рішення, зобов`язання вчинити дії,-

в с т а н о в и в :

До Львівського окружного адміністративного суду звернулася ОСОБА_3 з позовною заявою до Конкурсної комісії для проведення конкурсів на посади керівників закладів загальної середньої освіти Львівської міської ради, Управління освіти департаменту розвитку Львівської міської ради, в якій просить:

- визнати протиправним і скасувати рішення конкурсної комісії для проведення конкурсу на посаду директора ліцею №6 Львівської міської ради, оформлене протоколом №3 від 15.08.2023;

- визнати протиправним і скасувати наказ начальника Управління освіти Львівської міської ради від 16.08.2023 №165к «Про призначення на посаду директора ліцею №6 Львівської міської ради Михайла Чабана».

Позовні вимоги обґрунтовані, в тому числі, тим, що проведення конкурсу та прийняття рішення було здійснене не уповноваженим суб`єктом владних повноважень. Крім того, участь у проведенні конкурсу брали сторонні особи, які втручалися в діяльність конкурсної комісії та чинили тиск на членів комісії та позивача. Також позивач зазначає, що оцінювання відповідей на окремі питання тестової перевірки знань було необ`єктивним.

Ухвалою суду від 06.10.2023 суд відкрив загальне позовне провадження у справі.

Представник позивача у судовому засіданні заявив клопотання про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Львівської міської ради.

Відповідач 1 явку представника не забезпечив.

Представник відповідача 2 та третя особа поклалися на розсуд суду.

Вирішуючи клопотання суд керується таким.

Згідно з частиною 2 статті 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки.

При вирішенні питання щодо залучення третьої особи суд враховує, що в обґрунтування позовних вимог позивач вказує на те, що засновником ліцею №6 Львівської міської ради є орган місцевого самоврядування Львівська міська рада, яка відповідно до статті 39 Закону України «Про повну загальну середню освіту» вправі приймати рішення про проведення конкурсу на посаду керівника закладу загальної середньої освіти. Тобто, однією з підстав позову є неправомірність дій Львівської міської ради.

З огляду на предмет та підстави даного позову, суд вважає, що рішення у цій справі може вплинути на права та обов`язки Львівської міської ради. Тому, Львівську міську раду слід залучити до участі у справі, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача.

Керуючись статей 49, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

у х в а л и в :

1. Клопотання представника позивача задовольнити.

2. Залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Львівську міську раду (79008, м. Львів, площа Ринок, 9).

3. Запропонувати третій особі подати пояснення щодо позову протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали. Заяви по суті справи, докази їх надіслання/надання іншим учасникам справи, а також витребувані судом докази мають бути зареєстровані в канцелярії Львівського окружного адміністративного суду (79018, м. Львів, вул. Чоловського,2) у встановлені цією ухвалою строки. У випадку надіслання документів до суду поштою учасникам справи слід зробити це завчасно, оскільки суддя встановив строки отримання документів канцелярією суду.

4. Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та окремо не оскаржується. Заперечення на цю ухвалу суду може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

Повний текст ухвали складений 20.11.2023.

СуддяКравців О.Р.

Дата ухвалення рішення15.11.2023
Оприлюднено23.11.2023
Номер документу115071643
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним рішення, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —380/23192/23

Ухвала від 04.04.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Хобор Романа Богданівна

Ухвала від 04.04.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Хобор Романа Богданівна

Ухвала від 07.03.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Хобор Романа Богданівна

Рішення від 07.02.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравців Олег Романович

Ухвала від 18.12.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравців Олег Романович

Ухвала від 14.12.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравців Олег Романович

Ухвала від 15.11.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравців Олег Романович

Ухвала від 06.10.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравців Олег Романович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні