Ухвала
від 22.11.2023 по справі 147/1437/23
ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 147/1437/23

Провадження № 2/147/375/23

УХВАЛА

іменем України

22 листопада 2023 року смт Тростянець

Тростянецький районний суд Вінницької області в складі:

головуючого судді Мудрак А.М.

з участю секретаря Чудак Г.І.,

прокурора Білодіда П.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження в залі суду цивільну справу за позовом виконувача обов`язків керівника Гайсинської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Національної Служби Здоров`я України, Бершадської міської ради Вінницької області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача Комунальне некомерційне підприємство "Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування Бершадської міської ради" до ОСОБА_1 про стягнення витрат на лікування особи, яка потерпіла від злочину,

в с т а н о в и в :

17 жовтня 2023 року виконувач обов`язків керівника Гайсинської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Національної Служби Здоров`я України, Бершадської міської ради Вінницької області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача Комунальне некомерційне підприємство "Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування Бершадської міської ради" звернувся до суду з позовом, в якому просить стягнути з відповідача ОСОБА_1 кошти витрачені на лікування особи, яка потерпіла від кримінального правопорушення, в сумі 8283,12 грн., з яких на користь держави в особі Національної служби здоров`я України 7020,06 грн. та на користь держави в особі Бершадської міської ради 1263,06 грн.

Ухвалою судді від 19 жовтня 2023 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі.

Відповідач ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, 07 листопада 2023 року подав на адресу суду заяву, в якій просить закрити провадження у справі за відсутністю предмета спору, оскільки він в добровільному порядку оплатив витрати на лікування потерпілого, а також долучив квитанцію № 24 від 07.11.2023 на суму 1263,10 грн. сплачену Бершадській міській раді та квитанцію №23 від 07.11.2023 на суму 7020,10 грн. сплачену Національній службі здоров`я України. Також просить здійснювати розгляд справи без його участі.

13 листопада 2023 року до суду надійшла заява керівника Гайсинської окружної прокуратури В. Гирби про закриття провадження у справі, в якій просить закрити провадження у вказаній справі у зв`язку із відсутністю предмету спору, так як ОСОБА_1 добровільно сплатив заборгованість.

В судовому засіданні прокурор Білодід П.В. підтримав подану керівником Гайсинської окружної прокуратури В. Гирбою заяву про закриття провадження у справі та просить її задоволити, оскільки відповідач ОСОБА_1 добровільно оплатив витрати на лікування потерпілого від злочину в сумі 8283,12 грн.

Інші учасники справи в судове засідання не з`явились, хоча належним чином були повідомлені про дату та час розгляду справи, клопотань про відкладення не надходило.

Суд заслухавши думку учасників, які з`явилися в судове засідання, дослідивши матеріали справи, дійшов наступного висновку.

Згідно з п.2 ч.1 ст. 255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо відсутній предмет спору.

Як вбачається з матеріалів справи відповідач ОСОБА_1 до початку розгляду справи добровільно оплатив кошти витрачені на лікування особи, яка потерпіла від кримінального правопорушення, в сумі 8283,12 грн., з яких на користь держави в особі Національної служби здоров`я України 7020,06 грн. та на користь держави в особі Бершадської міської ради 1263,06 грн., про що суду надав квитанції.

Згідно з ч.2 ст. 256 ЦПК України у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

З наслідками закриття провадження у справі, передбаченими ст. 256 ЦПК України, позивач ознайомлений.

Керуючись ст. ст. 255, 256 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Заяву керівника Гайсинської окружної прокуратури В.Гирби про закриття провадження у справі та заяву відповідача ОСОБА_1 про закриття провадження, задовольнити.

Закрити провадження у справі за позовом виконувача обов`язків керівника Гайсинської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Національної Служби Здоров`я України, Бершадської міської ради Вінницької області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача Комунальне некомерційне підприємство "Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування Бершадської міської ради" до ОСОБА_1 про стягнення витрат на лікування особи, яка потерпіла від злочину.

Роз`яснити, що у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції може бути подана протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання. У разі, якщо ухвалу не було вручено у день її складання, учасники справи мають право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії ухвали.

Суддя А.М. Мудрак

Дата ухвалення рішення22.11.2023
Оприлюднено23.11.2023
Номер документу115079857
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення витрат на лікування особи, яка потерпіла від злочину

Судовий реєстр по справі —147/1437/23

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Мудрак А. М.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Мудрак А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні