Ухвала
від 22.11.2023 по справі 196/835/23
ЦАРИЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 196/835/23

№ провадження 1-кс/196/134/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 листопада 2023 року смт. Царичанка

Царичанський районний суд Дніпропетровської області у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Царичанка клопотання старшого слідчого ВП №11 Дніпровського РУП ГУНП в Дніпропетровській області майора поліції ОСОБА_3 , за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023041600000123 від 08.07.2023, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст.197-1 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий ВП №11 Дніпровського РУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 звернулася до слідчого судді з клопотанням про надання групі слідчих дозволу на проведення тимчасового доступу до документів з можливістю їх вилучення, що знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), який розташований за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: належним чином завіреної копії землевпорядної документації на земельну ділянку об`єкта природно-заповідного фонду ботанічної пам`ятки природи місцевого значення « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що розташована в с. Назаренки Дніпровського району, Дніпропетровської області на території Ляшківської ОТГ.

В обґрунтуваннязаявленого клопотаннязазначила,що слідчимвідділенням №11Дніпровського РУПГУНП вДніпропетровській областіпроводиться досудоверозслідування укримінальному провадженні,зареєстрованому уЄдиному реєстрідосудових розслідуваньза № 12023041600000123від 08.07.2023 по факту самовільного заняття земельної ділянки на території природно-заповідного фонду ботанічної пам`ятки природи місцевого значення « ІНФОРМАЦІЯ_2 », яка розташована на території Ляшківської ОТГ, за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст.197-1 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 07.07.2023 до ЧЧ ВП № 11 ДРУП ГУНП в Дніпропетровській області надійшов рапорт о/у СКП ст. лейтенанта поліції ОСОБА_4 про, те що під час відпрацювання території обслуговування було встановлено самовільно зайняту земельну ділянку, розташовану на території природно-заповідного фонду ботанічної пам`ятки природи місцевого значення « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що розташована в с. Назаренки Дніпровського району, Дніпропетровської області, на території Ляшківської ОТГ.

07.07.2023 на підставі ст. ст. 104,105,106,234,237,223 КПК України в с. Назаренки Дніпровського району Дніпропетровської області було проведено візуальний огляд біля території природно-заповідного фонду ботанічної пам`ятки природи місцевого значення « ІНФОРМАЦІЯ_2 », де виявлено оброблену земельну ділянку у вигляді покосів трав`янистої рослинності.

Враховуючи вищевикладене, з метою повного, об`єктивного та неупередженого досудового розслідування, виникла необхідність у отриманні належним чином завіреної копії землевпорядної документації на земельну ділянку об`єкта природно-заповідного фонду ботанічної пам`ятки природи місцевого значення « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що розташована в с. Назаренки, Дніпровського району, Дніпропетровської області, на території Ляшківської ОТГ.

У відповідності до ст. 93 КПК України до ІНФОРМАЦІЯ_3 було направлено лист про надання належним чином завіреної копії землевпорядної документації на земельну ділянку об`єкту природно-заповідного фонду ботанічної пам`ятки природи місцевого значення « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що розташована в с. Назаренки Дніпровського району, Дніпропетровської області, на території Ляшківської ОТГ.

Відповідно до листа ІНФОРМАЦІЯ_4 вих. № 2-3725/0/261-23 від 22.09.2023 землевпорядна документація на земельну ділянку об`єкту природно-заповідного фонду ботанічної пам`ятки природи місцевого значення « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що розташована в с. Назаренки, Дніпровського району, Дніпропетровської області на території Ляшківської ОТГ перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ), доступ до якої можливо отримати в порядку ст. 159 КПК України, тобто на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно ч. 2 ст. 93 КПК, сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових дій), витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених КПК.

Обставини, які передбачається довести за допомогою вказаної документації в інший спосіб не вбачається можливим та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи, може бути використано як доказ і забезпечувати виконання завдань кримінального провадження щодо швидкого, повного та неупередженого розслідування, необхідно отримати тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), який розташований за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: належним чином завіреної копії землевпорядної документації на земельну ділянку об`єкта природно-заповідного фонду ботанічної пам`ятки природи місцевого значення « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що розташована в с. Назаренки Дніпровського району, Дніпропетровської області на території Ляшківської ОТГ.

У судове засідання старший слідчий СВ ВП №11 Дніпровського РУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 не з`явилася, надала суду заяву, в якій просила розглянути клопотання без її участі. Подане клопотання підтримує та просить задовольнити.

Представник особи, у володінні якої знаходяться документи, у судове засідання не з`явився, про дату, час та місце судового засідання повідомлявся належним чином. Від директора ІНФОРМАЦІЯ_4 ОСОБА_5 на електронну адресу суду надійшла заява про розгляд поданого клопотання без їх участі.

Дослідивши зміст клопотання та доданих до нього матеріалів, слідчий суддя доходить такого.

СВ ВП №11 Дніпровського РУП ГУНП в Дніпропетровській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, зареєстрованому у Єдиному реєстрі досудових розслідувань за №12023041600000123 від 08.07.2023 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст.197-1 КК України.

Зі змісту ч. 1 ст. 159КПК України вбачається, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Як передбачено частиною п`ятою статті 163КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя доходить висновку про те, що органом досудового розслідування доведена наявність документації, яка може перебувати у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , необхідність її огляду та вилучення її копій.

У листі в.о. директора ІНФОРМАЦІЯ_4 від 22.09.2023 року вих. № 2-3725/0/261-23 щодо надання інформації в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні №12023041600000123 від 08.07.2023 та завіреної належним чином копії землевпорядної документації на земельну ділянку об`єкта природно-заповідного фонду ботанічної пам`ятки природи місцевого значення « ІНФОРМАЦІЯ_2 » зазначено, що підставою тимчасового доступу до речей і документів є відповідна ухвала слідчого судді, суду.

Органом досудового розслідування обґрунтована суттєвість значення документів, що підлягають огляду та вилученню, а саме: завіреної належним чином копії землевпорядної документації на земельну ділянку об`єкта природно-заповідного фонду ботанічної пам`ятки природи місцевого значення « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що розташована в с. Назаренки Дніпровського району, Дніпропетровської області на території Ляшківської ОТГ, що має значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Отримані у зв`язку з наданням тимчасового доступу документи будуть використані органом досудового розслідування як докази доведення обставин кримінального правопорушення, передбаченого ч.2ст.197-1КК України.

За таких обставин слідчий суддя дійшов висновку про задоволення поданого клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159-163, 369, 372 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого ВП №11 Дніпровського РУП ГУНП в Дніпропетровській області майора поліції ОСОБА_3 , за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023041600000123 від 08.07.2023, за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.197-1 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів, - задовольнити.

Надати дозвілгрупі слідчих,які здійснюють досудове розслідування кримінального провадження №12023041600000123 від 08.07.2023 року, на проведення тимчасового доступу до документів з можливістю вилучення їх копій, що знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), який розташований за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: належним чином завіреної копії землевпорядної документації на земельну ділянку об`єкта природно-заповідного фонду ботанічної пам`ятки природи місцевого значення « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що розташована в с. Назаренки Дніпровського району, Дніпропетровської області на території Ляшківської ОТГ.

Зобов`язати керівництво ІНФОРМАЦІЯ_1 видативказану інформаціюта копіїдокументів дляздійснення тимчасовогодоступу.

Термін дії ухвали один місяць з дня її постановлення, тобто по 22 грудня 2023 року включно.

Умисне невиконання ухвали суду тягне за собою кримінальну відповідальність, передбачену ст. 382 КК України.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення вказаних речей.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудЦаричанський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення22.11.2023
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу115086371
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —196/835/23

Ухвала від 22.11.2023

Кримінальне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Бабічева Л. П.

Ухвала від 24.07.2023

Кримінальне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Бабічева Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні