Ухвала
від 21.11.2023 по справі 527/1032/23
ГЛОБИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 527/1032/23

провадження № 2/527/415/23

УХВАЛА

про призначення по справі судово-почеркознавчої експертизи

21 листопада 2023 року м. Глобине

Глобинський районний суд Полтавської області у складі:

головуючого судді Свістєльнік Ю.М.,

за участю секретаря Тюлюбаєвої К.Д.,

розглянувши у відкритомусудовомузасіданні вм.Глобине цивільну справу за позовом Харківського національного університету внутрішніх справ в особі відокремленого підрозділу Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ до ОСОБА_1 про відшкодування витрат, пов`язаних з організацією та забезпечення навчання,-

В С Т А Н О В И В:

04 травня 2023 року позивач звернувся до суду з позовом до відповідача про відшкодування витрат, пов`язаних з організацією та забезпечення навчання.

Представник відповідача направив до суду клопотання в якому прохав змінити експертну установу з Полтавського відділення ННЦ ІСЕ ім. заслуженого професора М.С. Бокаріуса на Полтавський НДЕКЦ МВС України та призначити у справі судово-почеркознавчу експертизу, на вирішення якої поставити наступне питання:- Чи виконаний підпис в оригіналі договору №85 від 02.04.2021 року укладеного між Харківським національним університетом внутрішніх справ в особі відокремленого підрозділу Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ та ОСОБА_1 чи іншою особою? Проведення експертизи доручити Полтавському НДЕКЦ МВС України (адреса: м. Полтава, пров. Рибальський, буд.8).

У судове засідання учасники провадження не з`явилися, належним чином повідомлені про дату, час та місце розгляду справи.

Відповідно до вимог ч.2 ст.247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідност. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Згідно ч.1ст.103 ЦПК Українисуд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: 1) для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; 2) сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Згідно ч. 3, 4ст. 103 ЦПК Українипри призначенні експертизи судом експерт або експертна установа обирається сторонами за взаємною згодою, а якщо такої згоди не досягнуто у встановлений судом строк, експерта чи експертну установу визначає суд. Суд з урахуванням обставин справи має право визначити експерта чи експертну установу самостійно. У разі необхідності може бути призначено декілька експертів для підготовки одного висновку (комісійна або комплексна експертиза). Питання, з яких має бути проведена експертиза, що призначається судом, визначаються судом.

Відповідно п.5 ч.1ст.252 ЦПК Українисуд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у разі призначення судом експертизи. Відповідно до п.9 ч.1ст.253 ЦПК Українипровадження у справі зупиняється на час проведення експертизи.

Оплату за проведення експертизи відповідно до вимог цивільно-процесуального законодавства слід покласти на відповідача ОСОБА_1 .

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 102-103,252,253,353 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Призначити по цивільній справі за позовом Харківського національного університету внутрішніх справ в особі відокремленого підрозділу Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ до ОСОБА_1 про відшкодування витрат, пов`язаних з організацією та забезпечення навчання - судово-почеркознавчу експертизу, на вирішення якої поставити наступне питання:

- Чи виконаний підпис в оригіналі договору №85 від 02.04.2021 року укладеного між Харківським національним університетом внутрішніх справ в особі відокремленого підрозділу Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ та ОСОБА_1 чи іншою особою?

Проведення судово-почеркознавчої експертизи доручити Полтавському НДЕКЦ МВС України (адреса: м. Полтава, пров. Рибальський, буд.8).

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст.ст.384,385 КК України.

Надати для проведення судово-почеркознавчої експертизи матеріали цивільної справи №527/1032/23, провадження № 2/527/415/23.

Оплату за проведення експертизи покласти на відповідача ОСОБА_1 .

Роз`яснити сторонам передбаченіст. 109 ЦПК Українинаслідки ухилення від участі в експертизі.

Провадження у справі на час проведення експертизи зупинити.

Ухвала в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена в апеляційному порядку до Полтавського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя Ю. М. Свістєльнік

Дата ухвалення рішення21.11.2023
Оприлюднено24.11.2023
Номер документу115089192
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування витрат, пов`язаних з організацією та забезпечення навчання

Судовий реєстр по справі —527/1032/23

Ухвала від 15.05.2024

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Свістєльнік Ю. М.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Свістєльнік Ю. М.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Свістєльнік Ю. М.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Свістєльнік Ю. М.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Свістєльнік Ю. М.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Свістєльнік Ю. М.

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Свістєльнік Ю. М.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Свістєльнік Ю. М.

Ухвала від 30.08.2023

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Свістєльнік Ю. М.

Ухвала від 02.08.2023

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Свістєльнік Ю. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні