Ухвала
від 22.11.2023 по справі 541/3655/23
МИРГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 541/3655/23

Провадження № 1-кп/541/386/2023

У Х В А Л А

22 листопада 2023 року

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1

за участю секретаря судового засідання - ОСОБА_2

з участю прокурора: ОСОБА_3

розглянувши у судовому засіданні кримінальне провадження, внесене 06.10.2023 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12023175550000260, по обвинуваченню

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянки України, уродженки м. Балаклія Балаклійського району Харківської області, зареєстрована та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , з вищою освітою, не працююча, не заміжня, раніше не судима

у вчиненні кримінального проступку кваліфікованого ч. 1 ст. 296 КК України,

ВСТАНОВИВ:

25 жовтня 2023 року до Миргородського міськрайонного суду надійшов обвинувальний акт у кримінальному проваджені по обвинуваченню ОСОБА_4 у вчиненні кримінального проступку передбаченого ч. 1 ст. 296 КК України.

В ході судового розгляду встановлено, що 06 жовтня 2023 року близько 03 год. 40 хв. у ОСОБА_4 , яка перебувала поряд із приміщенням Комунального некомерційного підприємства «Миргородська лікарня інтенсивного лікування» Миргородської міської ради, що знаходиться за адресою: вул. Гоголя, 172, м. Миргород Полтавської області, виник протиправний умисел, спрямований на вчинення хуліганства.

Реалізуючи свій кримінально-протиправний умисел, у цей же час, день та місці, грубо порушуючи громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, зневажаючи існуючими у суспільстві загальновизнаними правилами поведінки і моральності, діючи умисно, безпричинно та з особливою зухвалістю, яка виразилася в зневажливому ставленні до чужого майна, ОСОБА_4 підійшла до вхідних дверей лікарні зі сторони внутрішнього подвір`я та кинула у склопакет дверей цеглину, розбивши при цьому вказаний склопакет.

У подальшому ОСОБА_4 зайшла у приміщення КНП «МЛІЛ» ММР, піднялася східцями на 3 поверх до аварійного виходу із акушерсько-гінекологічного відділення лікарні, який представлений у вигляді дверей зі склом, де продовжуючи свій кримінально-протиправний умисел спрямований на грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, зневажаючи існуючими у суспільстві загальновизнаними правилами поведінки і моральності, діючи умисно, безпричинно та з особливою зухвалістю, яка виразилася в зневажливому ставленні до чужого майна, кинула в двері фрагменти цегли, розбивши при цьому вмонтоване у вказані двері скло.

Після чого, ОСОБА_4 зайшла до вказаного відділення, де не зважаючи на нічний час доби та заборони перебуванні у ньому сторонніх осіб, не реагувала на вимоги медичних працівників покинути приміщення відділення та припинити порушувати спокій пацієнтів.

Неправомірними діями ОСОБА_4 внаслідок пошкодження майна КНП «МЛІЛ» ММР спричинено матеріальну шкоду на загальну суму 4220 грн., а також 06.10.2023 тимчасово припинено нормальну діяльність вищевказаного підприємства.

В судовому засіданні обвинувачена та представник потерпілої юридичної особи КНП «МЛІЛ» ММР звернулись до суду із заявами про закриття кримінального провадження відносно ОСОБА_4 в зв`язку із дійовим каяттям. Суду представник потерпілою юридичної особи вказав, що обвинувачена повністю відшкодував заподіяні збитки і підприємство не має до неї жодних претензій.

Обвинувачена також просила суд закрити провадження у справі в зв`язку із її дійовим каяттям.

Прокурор в судовому засіданні не заперечував проти закриття кримінального провадження на підставі положень визначених статтею 45 КК України.

Статтею 45 КК України визначено, що особа, яка вперше вчинила кримінальний проступок або необережний нетяжкий злочин, крім корупційних кримінальних правопорушень або кримінальних правопорушень, пов`язаних з корупцією, порушень правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керували транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебували під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона після вчинення кримінального правопорушення щиро покаялася, активно сприяла розкриттю кримінального правопорушення і повністю відшкодувала завдані нею збитки або усунула заподіяну шкоду.

Кримінальне правопорушення передбачене ч. 1 ст. 296 КК України відповідно до положень ст. 12 КК України є кримінальним проступком.

Обвинувачена ОСОБА_4 під час досудового розслідування повністю відшкодувала заподіяну шкоду Комунальному некомерційному підприємству «Миргородська лікарня інтенсивного лікування» Миргородської міської ради, шляхом внесення коштів в сумі 4220 грн. на рахунок підприємства. В під час досудового та судового розгляду активно сприяла у розслідуванні та щиро каялась з приводу своєї протиправної поведінки.

Враховуючи вищевикладене судом встановлені правові підстави для звільнення обвинуваченої від кримінальної відповідальності на підставі ст. 45 КК України.

Пунктом 1 частини 2 статті 284 КПК України визначено, що кримінальне провадження закривається судом у зв`язку із звільнення від кримінальної відповідальності.

Керуючись ст.284-288, 214-231, 372 КПК України та ст. 45 КК України, суд

ПОСТАНОВИВ :

1. Звільнити від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального проступку передбаченого ч. 1 ст. 296 КК України ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 на підставі положень ст. 45 КК України у зв`язку із дійовим каяттям.

2 Закрити кримінальне провадження відомості щодо якого внесені 06.10.2023 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12023175550000260 по обвинуваченню ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вчиненні кримінального проступку передбаченого ч. 1 ст. 296 КК України.

Ухвала може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду протягом семи діб з дня її оголошення шляхом подачі апеляції через Миргородський міськрайонний суд.

СуддяОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.11.2023
Оприлюднено24.11.2023
Номер документу115089748
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —541/3655/23

Ухвала від 22.11.2023

Кримінальне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Городівський О. А.

Ухвала від 13.11.2023

Кримінальне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Городівський О. А.

Ухвала від 03.11.2023

Кримінальне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Городівський О. А.

Ухвала від 25.10.2023

Кримінальне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Городівський О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні