Ухвала
від 20.11.2023 по справі 755/17593/23
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/17593/23

Провадження №: 2/755/7461/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"20" листопада 2023 р. суддя Дніпровського районного суду міста Києва Слободянюк А.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Ельфбатя"</a>, треті особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про припинення трудових відносин, -

в с т а н о в и в :

До Дніпровського районного суду м. Києва надійшла вищевказана позовна заява.

Вивчивши подані матеріали, вважаю за необхідне даний позов залишити без руху та надати позивачу строк для усунення недоліків, відповідно до ст.185 ЦПК України, за наступних підстав.

Згідно ч. 2 ст. 185 ЦПК України в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Статтями 175, 177 ЦПК України визначено вимоги щодо змісту та форми позовної заяви.

У відповідності до ч. 5 ст. 177 ЦПК України, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

При цьому, положеннями ч. 7 ст. 81 ЦПК України, зокрема, визначено, що суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи.

Сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду (ч. 1 ст. 83 ЦПК України).

Так, пред`являючи свої вимоги про припинення трудових відносин на підставі ч.1 ст. 38 КЗпП України, позивачем у вступній частині позовної заяви визначено відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Ельфбатя"</a>, однак, як вбачається із прохальної частини позовної заяви позивач просить припинити трудові відносини між ним ОСОБА_1 та Товариством з обмеженою відповідальністю "Гліб Дистриб"юшн Компані" на підставі ч. 1 ст. 38 КЗпП України.

В той же час, як встановлено судом з наданих матеріалів позову, в останніх містяться докази наявності трудових відносин позивача саме з відповідачем ТОВ "Ельфбатя", а отже, викладені вище обставини перешкоджають суду вирішити питання про відкриття провадження у справі. На усунення зазначених недоліків, позивачу необхідно надати суду нову редакцію позовної заяви за кількістю сторін, в якій визначитися із субєктним складом учасників процесу та відповідно викласти прохальну частину позовної заяви.

Так, за змістомч. 1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Отже, оскільки позивачем не дотримані вищенаведені положення ЦПК України, позовна заява має бути залишена без руху відповідно з наданням заявникові строку для усунення недоліків.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 175, 177, 185 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Ельфбатя"</a>, треті особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про припинення трудових відносин- залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання копії ухвали та попередити що у разі невиконання ухвали у визначений термін, позовна заява буде вважатися неподаною та повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.В. Слободянюк

СудДніпровський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення20.11.2023
Оприлюднено24.11.2023
Номер документу115093297
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них

Судовий реєстр по справі —755/17593/23

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Слободянюк А. В.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Слободянюк А. В.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Слободянюк А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні