Ухвала
від 20.11.2023 по справі 464/7754/23
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №464/7754/23

пр № 2/464/1993/23

У Х В А Л А

20 листопада 2023 року м. Львів

Суддя Сихівського районного суду м. Львова Мичка Б.Р. розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Житлово- Будівельного кооперативу №172, третя особа без самостійних вимог на предмет спору Львівська міська рада про визнання права власності на квартиру,-

встановив:

На розгляді у суді перебуває вищевказана цивільна справа.

Оглянувши матеріали позовної заяви, вважаю, що таку слід залишити без руху з наступних підстав.

Відповідно до п.п. 1.1 ч. 2 ст.4 Закону України «Про судовий збір» за подання до суду позовної заяви майнового характеру, яка подана фізичною особою або фізичною особою - підприємцем справляється у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі, а саме: 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 176 ЦПК України, ціна позову визначається у позовах про визнання права власності на майно або його витребування - вартістю майна.

Ціна позову, позивачем не заявлено, що позбавляє суд визначити розмір судового збору за подання даної позовної заяви, у частині вказаних позовних вимог.

Документом, який підтверджує вартість майна та підтверджує виконані процедури з оцінки майна суб`єктом оціночної діяльності суб`єктом господарювання відповідно до договору є звіт про оцінку майна (ст. 12 Закону України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні»), висновок про вартість майна є його невід`ємною частиною.

Відповідно до вимог статті 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин позовну заяву слід залишити без руху, надати позивачеві строк для усунення вказаного недоліку, а саме: надати суду оцінку вказаної квартири для визначення ціни позову та відповідно сплати 1 відсотка ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, з доплатою на підставі вказаної оцінки майна судового збору до сплаченого судового збору, у розмірі 1073,60 грн.

На підставі викладеного та керуючись: ст.ст. 176, 177, 185 ЦПК України, -

постановив:

позовну заяву ОСОБА_1 до Житлово- Будівельного кооперативу №172, третя особа без самостійних вимог на предмет спору Львівська міська рада про визнання права власності на квартиру - залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення вказаного недоліку, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Роз`яснити позивачу, якщо ним відповідно до ухвали суду у встановлений строк буде виконано вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усуне недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачу.

Ухвала про залишення позовної заяви без руху оскарженню не підлягає.

Суддя: Б.Р. Мичка

Дата ухвалення рішення20.11.2023
Оприлюднено24.11.2023
Номер документу115097714
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на квартиру

Судовий реєстр по справі —464/7754/23

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні