Ухвала
від 22.11.2023 по справі 750/16668/23
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа № 750/16668/23

Провадження № 2/750/2200/23

У Х В А Л А

22 листопада 2023 року м. Чернігів

Суддя Деснянського районного суду м. Чернігова Супрун О.П., розглянувши матеріали позовної заяви Комунального закладу "Городнянський ліцей" Чернігівської обласної ради (місцезнаходження: вул. імені Петра Пиниці, 21, м. Городня Чернігівської області) до ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) про стягнення аліментів,

в с т а н о в и в:

Вказаний позов підсудний Деснянському районному суду м. Чернігова.

Позовна заява складена у відповідності до положень статті 175 ЦПК України.

Підстав для її повернення позивачу, залишення без руху чи відмови у відкритті провадження немає.

Ураховуючи вищевикладене та те, що поданий позов згідно вимог частин четвертої та шостої статті 19, пункту 1 частини першої, частини третьої статті 274 ЦПК України може бути розглянутий за правилами спрощеного позовного провадження, маються підстави для відкриття провадження у справі і справа повинна бути призначена до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження з повідомлення (викликом) сторін.

На підставі викладеного, керуючись статтями 187, 274, 277, 353 ЦПК України,

у х в а л и в:

Позов Комунального закладу "Городнянський ліцей" Чернігівської обласної ради до ОСОБА_1 про стягнення аліментів прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати в порядку спрощеного позовного провадження у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Роз`яснити відповідачу право на подання заперечень проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження протягом п`яти днів з дня отримання копії даної ухвали.

Призначити судове засідання для розгляду справи по суті на 13.12.2023 об

11год.00хв. у приміщенні Деснянського районного суду м. Чернігова за адресою:

м. Чернігів, проспект Перемоги, 141, зал судових засідань № 305.

У судове засідання викликати учасників справи.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, а відповідачу, крім того надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Відповідач вправі протягом п`ятнадцяти днівз дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі надіслати (надати) суду складений з дотриманням вимог частини третьої статті 178 ЦПК Українивідзив на позовну заяву та додані на його обгрунтування докази. У разі надання суду відзиву на позов, відповідач такожповинен надіслати (надати) позивачу копію відзиву та доданих до нього документів одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду та надати суду документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу.

Позивач вправі протягом п`ятиднів з дня отримання відзиву на позов надіслати (надати) суду складену з дотриманням вимог частини третьоїстатті 178 ЦПК Українивідповідь на відзив та додані до неї докази. У разі надання суду відповіді на відзив, позивач такожповинен надіслати (надати) відповідачу копію відповіді на відзив та доданих до неї документів одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду та надати суду документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів відповідачу.

Відповідач вправі протягомп`ятиднів з дня отримання відповіді на відзив надіслати (надати) суду складене з дотриманням вимог частини третьоїстатті 178 ЦПК Українизаперечення на відповідь на відзив та додані до нього докази. У разі надання суду заперечення на відповідь на відзив, відповідач такожповинен надіслати (надати) позивачу копію заперечення на відповідь на відзив та доданих до нього документів одночасно з надісланням (наданням) заперечення на відповідь на відзив до суду та надати суду документи, що підтверджують надіслання (надання) заперечення на відповідь на відзив і доданих до нього доказів позивачу.

Згідно з частиною четвертоюстатті 83ЦПКУкраїни якщо вказані вище документи та докази не можуть бути подані до суду у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасники справиповинніпро це повідомити суд письмово із зазначенням причин їх неподання.

Відповідно до частини дев`ятоїстатті 83 ЦПК України копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Згідно з частиною п`ятою статті 95 ЦПК Українипри наданні доказів у копіях учасник справи підтверджує відповідність копії оригіналусвоїм підписом із зазначенням дати такого посвідчення.

Учасники справи, згідно з пунктом 3 та 4 частини другої статті 43 ЦПК України, зобов`язані з`являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою; подавати усі наявні у них докази в порядку та строки, встановлені законом або судом, не приховувати докази.

Відповідно до частини першоїстатті 131ЦПКУкраїни учасники судового процесузобов`язаніповідомляти суд про зміну свого місця проживання (перебування, знаходження) або місцезнаходження під час провадження справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою:

http://court.gov.ua/fair/sud2506.

Ухвала не підлягає оскарженню та набирає законної сили негайно після її підписання суддею.

Суддя

Дата ухвалення рішення22.11.2023
Оприлюднено24.11.2023
Номер документу115099977
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —750/16668/23

Рішення від 13.12.2023

Цивільне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Супрун О. П.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Супрун О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні