Ухвала
від 20.11.2023 по справі 925/1550/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

20 листопада 2023 року м. Черкаси Справа №925/1550/23

Суддя Господарського суду Черкаської області Гладун А.І., розглянувши матеріали позовної Товариства з обмеженою відповідальністю "ТІНЬКИ" до Чигиринської міської ради про визнання укладеними додаткових угод,

ВСТАНОВИВ:

15.11.2023 Товариство з обмеженою відповідальністю "ТІНЬКИ" (ідентифікаційний код 33278344, адреса місцезнаходження: 20924, Черкаська область, Черкаський район, село Тіньки) звернулось до Господарського суду Черкаської області з позовом до Чигиринської міської ради (адреса місцезнаходження: 20921, м. Чигирин, Черкаська область, вул. Богдана Хмельницького, 26).

Змістом позову є немайнові вимоги про визнання укладеними 29-ти додаткових угод про поновлення договорів оренди землі б\н від 01.10.2008, в редакції позивача.

У позові позивач просив стягнути з відповідача понесені судові витрати, які згідно з доданим до позову попереднім (орієнтовним) розрахунком суми судових витрат, які позивач поніс і очікує понести у зв`язку із розглядом справи складають 77836,00 грн витрат зі сплати судового збору та 778,36 грн витрат за сплату комісії банку за перерахування судового збору.

Розглянувши позовну заяву, суддя дійшов висновку про залишення позовної заяви без руху, оскільки позивач не виконав вимоги статей 162, 164, 172 Господарського процесуального кодексу України щодо змісту позовної заяви та документів, які додаються до позовної заяви.

Відповідно до пункту 1 частини 1 статті 164 Господарського процесуального кодексу України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Відповідно до частини 1 статті 172 Господарського процесуального кодексу України позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов`язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення.

Позивач, всупереч вимог пункту частини 1 статті 172 Господарського процесуального кодексу України не подав до Господарського суду Черкаської області опис вкладення на підтвердження відправлення відповідачу Чигиринській міській раді копії позовної заяви і доданих до неї документів, подав лише накладну №2090101113210 від 13.11.2023 на ім`я Чигиринської міської ради.

З доданої позивачем до позовної заяви накладної від 13.11.2023 неможливо встановити, чи відправив позивач відповідачу копію позовної заяви до додані до неї документи.

З огляду на викладене суд позбавлений можливості дійти висновку про належне надіслання відповідачу копії позовної заяви з доданими до неї документами.

Враховуючи викладене позивачу необхідно надіслати відповідачу копію позовної заяви і додані до неї документи та подати суду докази такої відправки, якими є оригінал опису вкладення в поштовий конверт та документ, що підтверджує надання поштових послуг (касовий чек, розрахункова квитанція тощо).

Відповідно до статті 174 Господарського процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймає до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього кодексу. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Керуючись статтями 162, 164, 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, суддя

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "ТІНЬКИ" залишити без руху.

2. Установити Товариству з обмеженою відповідальністю "ТІНЬКИ" строк та спосіб для усунення недоліків позовної заяви шляхом подання до Господарського суду Черкаської області протягом десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху:

- опис вкладення у цінний лист, який повинен містити номер поштового відправлення з поіменним переліком документів та документ, що підтверджує надання поштових послуг (касовий чек, розрахункова квитанція тощо) на адресу відповідача Чигиринської міської ради: 20921, м. Чигирин, Черкаська область, вул. Богдана Хмельницького, 26.

Роз`яснити позивачу, що якщо позивач усуне недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду. Якщо позивач не усуне недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і не може бути оскаржена окремо від рішення суду.

Суддя А.І.Гладун

Дата ухвалення рішення20.11.2023
Оприлюднено24.11.2023
Номер документу115103324
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання укладеними додаткових угод

Судовий реєстр по справі —925/1550/23

Ухвала від 12.12.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гладун А. І.

Ухвала від 20.11.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гладун А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні