Ухвала
від 21.11.2023 по справі 240/25932/23
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

21 листопада 2023 року м. Житомир справа № 240/25932/23

категорія 111030600

Житомирський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Єфіменко Ольга Володимирівна, розглянувши у письмовому провадженні клопотання представника Головного управління ДПС у Житомирській області про розгляд справи за правилами загального позовного провадження з викликом сторін у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Статтрейдкомпанія" до Головного управління ДПС у Житомирській області, Державної податкової служби України про визнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити дії,

встановив:

У провадженні Житомирського окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за Товариства з обмеженою відповідальністю "Статтрейдкомпанія" до Головного управління ДПС у Житомирській області, Державної податкової служби України визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії.

Ухвалою судді від 11.09.2023 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрите провадження в адміністративній справі за правилами спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання та виклику учасників справи. Встановлено відповідачу строк для подачі відзиву на позовну заяву.

13.11.2023 від представника Головного управління ДПС у Житомирській області надійшло до суду клопотання про розгляд справи за правилами загального позовного провадження з викликом сторін. Пояснює, що спрощене позовне провадження позбавляє Головне управління ДПС у Житомирській області користуватися наданим правом визначеним ст. 44 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), в тому числі, подавати докази; брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом; брати участь у дослідженні доказів; ставити питання іншим учасникам. Вважає, що рівність усіх учасників справи судового процесу, змагальність сторін та свобода в надані ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливість, забезпечення доведеності вини може бути вирішена виключно в загальному позовному провадженні.

Розглянувши клопотання представника відповідача, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до частини першої статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) за правилами спрощеного позовного провадження розглядаються справи незначної складності.

Згідно з частиною п`ятою статті 262 КАС України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

При цьому, частиною шостою зазначеної статті встановлено, що суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін у випадках, визначених статтею 263 цього Кодексу або якщо характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі незначної складності не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Так, предметом розгляду даної справи є оскарження рішення ГУ ДПС у Житомирській області в особі Комісії регіонального рівня з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.

При цьому слід відмітити, що дана справа є незначної складності, характер якої не вимагає проведення судового засідання, а її розгляд можливий за наявними в матеріалах справи доказами та заявами по суті, в тому числі відзивом на позов та письмовими доказами в його обґрунтування.

На момент вирішення поданого клопотання від представника відповідача надійшов до суду відзив на позов.

Враховуючи відсутність підставного обґрунтування доводів, поданого представником відповідача клопотання, та з огляду на те, що дана категорія справ є справою незначної складності для якої пріоритетним є швидке вирішення, суд дійшов висновку щодо відмови у задоволенні такого клопотання.

З огляду на викладене, суд вважає, що розгляд справи можливо продовжувати здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні), згідно з приписами статті 263 КАС України, а тому подане до суду представником відповідача клопотання про перехід зі спрощеного позовного провадження у загальне позовне провадження задоволенню не підлягають.

Керуючись статтями 248, 250, 256 КАС України,

ухвалив:

У задоволенні клопотання представника Головного управління ДПС у Житомирській області про розгляд справи за правилами загального позовного провадження з викликом сторін у справі №240/25932/23 відмовити.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її підписання.

Ухвала оскарженню не підлягає

Суддя О.В. Єфіменко

Дата ухвалення рішення21.11.2023
Оприлюднено24.11.2023
Номер документу115105859
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —240/25932/23

Ухвала від 19.04.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Курко О. П.

Ухвала від 19.04.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Курко О. П.

Рішення від 18.03.2024

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Єфіменко Ольга Володимирівна

Ухвала від 21.11.2023

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Єфіменко Ольга Володимирівна

Ухвала від 11.09.2023

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Єфіменко Ольга Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні