Ухвала
від 20.11.2023 по справі 125/1911/23
БАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

125/1911/23

1-кс/125/216/2023

У Х В А Л А

про надання тимчасового доступу до речей і документів

20.11.2023 м. Бар Вінницької області

Слідча суддя Барського районного суду Вінницької області ОСОБА_1 , секретар судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого СВ Відділення поліції № 1 Жмеринського РВП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів,

УСТАНОВИЛА:

Слідчий СВ Відділення поліції № 1 Жмеринського РВП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 за погодженням з прокурором звернувся до слідчого судді з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів, а саме: оригіналу історії хвороби стаціонарного хворого ОСОБА_4 , яка перебуває у володінні Комунального некомерційного підприємства " ІНФОРМАЦІЯ_1 ". Обґрунтовуючи внесене клопотання, слідчий вказує, що СВ Відділення поліції № 1 Жмеринського РВП ГУНП у Вінницькій області здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні, зареєстрованому у Єдиному реєстрі досудових розслідувань за №12023020140000305 від 19.09.2023, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України. Відповідно до обставин, що встановлені у ході досудового розслідування, 18.09.2023 до ЧЧ ВП № 1 Жмеринського РВП ГУНП у Вінницькій області надійшла письмова заява від ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 , про те, що 18.09.2023 близько 19:00 поблизу місцевого ставка у с. Гармаки Жмеринського району Вінницької області, невідомі йому особи під час конфлікту нанесли тілесні ушкодження у вигляді перелому кісток щелепи. Встановлено, що ОСОБА_4 у період з 02.10.2023 по 10.10.2023 перебував на стаціонарному лікуванні у КНП " ІНФОРМАЦІЯ_1 ". Для всебічного та неупередженого дослідження обставин кримінального провадження виникла необхідність у проведенні судово-медичної експертизи для вирішення питання про встановлення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень у потерпілого. У зв`язку з тим, що необхідно використати як докази відомості, що містяться в історії хвороби стаціонарного хворого ОСОБА_4 , слідчий просить надати тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні Комунального некомерційного підприємства " ІНФОРМАЦІЯ_1 ".

Слідчий СВ Відділення поліції № 1 Жмеринського РВП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 у судове засідання не прибув, про дату, час та місце розгляду клопотання був повідомлений належним чином, подав заяву про неможливість явки на розгляд клопотання, просив клопотання задовольнити.

Представник особи, у володінні якої перебуває документ, зазначений у клопотанні, у судове засідання не прибув, про дату, час та місце розгляду клопотання був повідомлений належним чином.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась, у зв`язку з неприбуттям в судове засідання осіб, які беруть участь у судовому провадженні.

Згідно з ч. 4 ст. 163 КПК України, неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Дослідивши клопотання та документи, що долучені до нього, слідча суддя дійшла висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню з таких підстав.

Статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Клопотання слідчого СВ Відділення поліції № 1 Жмеринського РВП ГУНП у Вінницькій області, що надійшло до суду, відповідає вимогам КПК України.

Згідно з ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

Згідно з ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

CВ Відділення поліції № 1 Жмеринського РВП ГУНП у Вінницькій області здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні, зареєстрованому у Єдиному реєстрі досудових розслідувань за №12023020140000305 від 19.09.2023, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України.

Відповідно до даних копії виписки з медичної карти стаціонарного хворого № 22803 Комунального некомерційного підприємства " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", ОСОБА_4 у період з 02.10.2023 по 10.10.2023 перебував на лікуванні у Комунальному некомерційному підприємстві " ІНФОРМАЦІЯ_1 ".

Крім того, обставини, які викладені у клопотанні, підтверджуються даними копій документів досудового розслідування, які були досліджені у судовому засіданні.

Таким чином, у судовому засіданні було доведено, що документ, про який йдеться у клопотанні (історія хвороби), перебуває у володінні КНП " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", сам по собі та у сукупності з іншими речами та документами має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, оскільки дозволить провести експертизу з метою встановлення ступеня тяжкості отриманих потерпілим тілесних ушкоджень.

На підставі викладеного, слідча суддя дійшла висновку, що клопотання слідчого CВ Відділення поліції № 1 Жмеринського РВП ГУНП у Вінницькій області обґрунтоване та підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 159, 160, 162, 163, 164, 166, 309 КПК України, слідча суддя

ПОСТАНОВИЛА:

Клопотання слідчого СВ Відділення поліції № 1 Жмеринського РВП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити.

Надати слідчому СВ Відділення поліції № 1 Жмеринського РВП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до оригіналу історії хвороби стаціонарного хворого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , що перебуває у володінні Комунального некомерційного підприємства " ІНФОРМАЦІЯ_1 " за адресою: АДРЕСА_2 з можливістю її вилучення.

Визначити строк дії ухвали десять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Роз`яснити Комунальному некомерційному підприємству " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", що відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідча суддя

Виготовлено у двох оригінальних примірниках:

Перший для матеріалів провадження

Другий для особи, якій надано тимчасовий доступ до документів

Дата ухвалення рішення20.11.2023
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу115115018
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —125/1911/23

Ухвала від 20.11.2023

Кримінальне

Барський районний суд Вінницької області

Питель О. В.

Ухвала від 20.11.2023

Кримінальне

Барський районний суд Вінницької області

Питель О. В.

Ухвала від 11.10.2023

Кримінальне

Барський районний суд Вінницької області

Питель О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні