Ухвала
від 22.11.2023 по справі 584/1754/23
ПУТИВЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 584/1754/23

Провадження № 2/584/446/23

УХВАЛА

22.11.2023 м.Путивль

Путивльський районний суд Сумської області в складі судді Данік Я.І. розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (місце реєстрації: АДРЕСА_1 ) до Конотопського ВП ГУНП в Сумській області (місцезнаходження: просп.Миру, 14, м.Конотоп, Сумська область), третя особа Конотопське управління державної казначейської служби України Сумської області (місцезнаходження: вул.Братів Лузанів, 48, м.Конотоп, Сумська область), про відшкодування моральної шкоди,

встановив:

21 листопада 2023 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Конотопського ВП ГУНП в Сумській області, в якому просить стягнути з Державного бюджету України на користь позивача 10000 грн. спричиненої моральної шкоди, заподіяної внаслідок дій посадових осіб ВП №2 (м.Путивль) Конотопського ВП ГУНП в Сумській області, оскільки його незаконно було притягнуто до адміністративної відповідальності на підставі постанови про адміністративне правопорушення серії БАД №310131 від 25 червня 2023 року, яка була скасована на підставі рішення Путивльського районного суду Сумської області від 9 серпня 2023 року, а справу про адміністративне правопорушення закрито, і у зв`язку з захистом своїх прав він зазнав душевних страждань, відбулося порушення сну, знервованість, підвищення артеріального тиску, з`явилось відчуття зневіри до правоохоронних органів.

Позовну заявуслід прийнятидо розглядута відкрити провадження у справі, оскільки вона відповідає вимогам ст.ст.175-177 ЦПК України, подана за місцем реєстрації відповідача, тому в силу ст.27 ЦПК України підсудна Путивльському районному суду Сумської області.

При подачі позову позивачем заявлено клопотання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження, яке на підставі ст.277 ЦПК України підлягає задоволенню з наданням строку відповідачу для подання заяви із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Керуючись ст.ст.19, 175-177, 187, 189, 274, ЦПК України,

ухвалив:

1.Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 доКонотопського ВПГУНП вСумській області,третя особа Конотопськеуправління державноїказначейської службиУкраїни Сумськоїобласті,про відшкодуванняморальної шкодита відкрити провадження у справі.

2.Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження, без повідомлення сторін.

3.Призначити судове засідання у даній справі на 09год.00хв.21грудня 2023року в залі суду за адресою: м. Путивль, просп. Іоанна Путивльського, 54.

4.Встановити відповідачу строк п`ятнадцять днів з дня вручення йому цієї ухвали, протягом якого він має право подати суду відзив на позов, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, разом з доказами, на яких ґрунтуються заперечення.

Копія відзиву та доданих до нього документів позивачу повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ч.1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

5.Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

6.Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

7.Роз`яснити, що копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

8.Встановити третій особі строк п`ять днів з дня вручення їм копії цієї ухвали, протягом якого вони мають право подати суду пояснення щодо позову, які повинні відповідати вимогам ч.ч.3-6 ст.178 ЦПК України. Одночасно з надісланням (наданням) пояснень щодо позову треті особи зобов`язані надіслати іншим учасникам справи копію пояснень та доданих до них документів.

9.Копію ухвали надіслати учасникам справи.

10.Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud1814/.

Відповідно до вимог ст.353 ЦПК України ухвала оскарженню не підлягає, але заперечення на неї включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Я.І.Данік

СудПутивльський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення22.11.2023
Оприлюднено24.11.2023
Номер документу115117068
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —584/1754/23

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Путивльський районний суд Сумської області

Данік Я. І.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Путивльський районний суд Сумської області

Данік Я. І.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Путивльський районний суд Сумської області

Данік Я. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні