Ухвала
від 20.11.2023 по справі 308/19316/23
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/19316/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 листопада 2023 року м. Ужгород

Суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Дегтяренко К.С., ознайомившись із матеріали позовної заяви представник позивача Товариства з обмеженою відповідальністю «Інтеркеш Україна» адвокат Ковач Іван Васильович до ОСОБА_1 про стягнення кредитної заборгованості, -

встановив:

08листопада 2023 року представник позивачаТовариства зобмеженою відповідальністю«Інтеркеш Україна»адвокат КовачІван Васильович звернувся до суду з позовом до ОСОБА_1 про стягнення кредитної заборгованості.

Нормами статей 175 та 177 ЦПК України регламентовано вимоги до форми і змісту позовної заяви.

Згідно ч.1 ст.4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Згідно ч.3 ст.175 ЦПК України, позовна повинна містити виклад обставин. якими позивач обґрунтовує свої вимоги, зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

При цьому, в порушення зазначеної вимоги ЦПК України, до позовної заяви додано неякісно виготовлені (нечитабельні) ксерокопії документів (доказів), а саме копії паспорту, копію свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу через їх нечитабельність, суд позбавлений можливості встановити обставини зазначені у них та відповідно у позовній заяві.

Разом з тим, відповідно до ст.76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

При зверненні до суду із заявою до неї додаються оригінали або належним чином засвідчені копії документів, які підтверджують матеріально-правову вимогу позивача. На такі документи поширюються вимоги статей 77 і 78 ЦПК України щодо належності та допустимості доказів.

Вказані недоліки заяви перешкоджають прийняттю судом рішення про відкриття провадження у справі.

У відповідності до ст.185 ЦПК Українисуддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175і177цьогоКодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Виходячи з наведеного та враховуючи, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175і177 ЦПК України, то таку слід залишити без руху і надати позивачу строк, три дні, з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху для їх усунення.

Керуючись ст.ст.175,177,185 ЦПК України,

постановив:

Позовну заяву представник позивача Товариства з обмеженою відповідальністю «Інтеркеш Україна» адвокатf Ковач Івана Васильович до ОСОБА_1 про стягнення кредитної заборгованості - залишити без руху.

Надати позивачу строк, для усунення вказаних недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Роз`яснити позивачу, якщо ним відповідно до ухвали суду у встановлений строк буде виконано вимоги, визначені статтями175і177цьогоКодексу, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду.

Якщо не будуть усунуті недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя К.С. Дегтяренко

СудУжгородський міськрайонний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення20.11.2023
Оприлюднено27.11.2023
Номер документу115133456
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них позики, кредиту, банківського вкладу

Судовий реєстр по справі —308/19316/23

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Дегтяренко К. С.

Рішення від 25.03.2024

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Дегтяренко К. С.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Дегтяренко К. С.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Дегтяренко К. С.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Дегтяренко К. С.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Дегтяренко К. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні