Ухвала
від 21.11.2023 по справі 598/2485/23
ЗБАРАЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 598/2485/23

провадження № 2/598/486/2023

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження

"21" листопада 2023 р. м.Збараж Тернопільської області

Суддя Збаразького районного суду Тернопільської області Олещук Б.Т. ознайомившись із позовною заявою Тернопільської окружної прокуратури, в інтересах держави в особі Національної служби здоров`я України, Тернопільської обласної ради до ОСОБА_1 про відшкодування витрат, понесених закладом охорони здоров`я на стаціонарне лікування потерпілого від злочину, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивачів Комунальне некомерційне підприємство «Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня» Тернопільської обласної ради, -

встановив:

До Збаразькогорайонного судузвернулись Тернопільськаокружна прокуратура,в інтересахдержави вособі Національнаслужба здоров`яУкраїни,Тернопільська обласнарада,із позовноюзаявою, зареєстрованою через канцелярію суду 27.10.2023, до ОСОБА_1 про відшкодування витрат, понесених закладом охорони здоров`я на стаціонарне лікування потерпілого від злочину, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивачів Комунальне некомерційне підприємство «Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня» Тернопільської обласної ради. В якій просять:

1.Прийняти позов до розгляду та відкрити провадження у справі.

2.Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивачів: Комунальне некомерційне підприємство «Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня» Тернопільської обласної ради.

3.Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м.Тернопіль, проживаюча у АДРЕСА_1 , зареєстрованої у АДРЕСА_2 , на користь держави в особі Національної служби здоров`я України кошти, витрачені на лікування потерпілого від злочину ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , в сумі 15984,26 грн, які перерахувати в дохід державного бюджету на рахунок: UA458999980313010115000019001; код ЄДРПОУ 37977599, отримувач ГУК у Терн.обл./Терн.обл./24060300, банк отримувача Казначейство України, код класифікації доходів бюджету «Інші надходження», витрати на лікування ОСОБА_2 ..

4.Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м.Тернопіль, проживаюча у АДРЕСА_1 , зареєстрованої у АДРЕСА_2 , на користь держави в особі Тернопільської обласної ради кошти, витрачені на лікування потерпілого від злочину ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 в сумі 1298,64 грн в дохід обласного бюджету на рахунок UA268999980314000535000019001, код бюджетної класифікації 21080500 «Інші надходження»; код ЄДРПОУ 37977599, отримувач ГУ Державної казначейської служби в Тернопільській області, витрати на лікування ОСОБА_2 ..

5.Судові витрати покласти на відповідача.

6.Про день та час слухання справи повідомити сторони та Тернопільську окружну прокуратуру, яка буду забезпечувати участь в розгляді справи судом.

В обґрунтуванняпозовних вимогпозивач посилаєтьсяна те,що вироком Тернопільського міськрайонного суду від 23 травня 2023 року ОСОБА_1 засуджено за ч.2 ст.286 КК України та призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі, із позбавлення права керування транспортними засобами. На підставі ст.75 КК України звільнено від відбування покарання із встановленням іспитового строку терміном 2 роки. Встановлено, що ОСОБА_1 26 березня 2023 року приблизно о 18 годині 50 хвилин, керуючи технічно справним автомобілем марки «Volkswagen» моделі «Passat», р.н. НОМЕР_1 , порушила вимоги п.2.3б, д Правил дорожнього руху, під час руху не була достатньо уважною, належно не стежила за дорожньою обстановкою, не обрала такі прийоми керування транспортним засобом щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно керувати ним, і в такий спосіб своїми діями не створювати небезпеку чи перешкоду для інших учасників дорожнього руху, через проявлену під час керування автомобілем неуважність та унаслідок порушення вимог п.10.1 ПДР, на автодорозі, що в межах с.Петриків Тернопільського району, а саме навпроти домогосподарства №81, що по вул. В.Стефаника, здійснила з`їзд на праве узбіччя, де допустила наїзд на неповнолітнього пішохода ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , який рухався у попутному напрямку вул.Л.Українки, що в с.Петриків Тернопільського району. В результаті дорожньо-транспортної пригоди потерпілий ОСОБА_2 отримав тілесні ушкодження у вигляді: відкритої черепно-мозкової травми із переломом кісток склепіння і основи черепа права та забиття головного мозку, що супроводжувалось отогематоліквореєю справа та накопиченням повітря над скроневою і тім`яною частинами правої півкулі головного мозку. Із зовнішніх ушкоджень в ділянці голови садно справа на лобі, зліва на скорі, синець лобової ділянки голови справа, рвана рана правого зовнішнього слухового ходу, які за ступенем тяжкості належать до тяжких тілесних ушкоджень.

Потерпілий ОСОБА_2 перебував на стаціонарному лікуванні в КНП «Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня» з 26.03.2023 по 04.04.2023, внаслідок чого лікарнею витрачено на лікування потерпілого 17282,90 грн., які засудженою ОСОБА_1 не відшкодовані.

Дана позовна заява зареєстрована в суді і справі присвоєно єдиний унікальний номер 598/2485/23.

Підстав для відмови у відкритті провадження у справі або для повернення позовної заяви з наданих суду матеріалів не вбачається.

Справа підсудна Збаразькому районному суду Тернопільської області, а тому слід прийняти до розгляду дану позовну заяву та відкрити провадження у цивільній справі.

Враховуючи малозначність справи, ціну позову, значення справи для сторін, обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, кількість сторін, те, що розгляд справине становитьзначний суспільнийінтерес,а томувважаю, що дану справу слід розглядати за правилами спрощеного позовного провадження з повідомлення (викликом) сторін.

Керуючись ст.ст.187, 274, 277, 278, 279 ЦПК України, суддя, -

постановив:

Прийняти до розгляду позовну заяву Тернопільської окружної прокуратури, в інтересах держави в особі Національної служби здоров`я України, Тернопільської обласної ради до ОСОБА_1 про відшкодування витрат, понесених закладом охорони здоров`я на стаціонарне лікування потерпілого від злочину, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивачів Комунальне некомерційне підприємство «Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня» Тернопільської обласної ради та відкрити провадження у цивільній справі.

Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження з повідомлення (викликом) сторін.

Призначити судове засідання справи в приміщенні Збаразького районного суду Тернопільської області (м.Збараж, вул.Грушевського, 13) о 09 годині 30 хвилин 20 грудня 2023 року.

У судове засідання викликати сторони.

Копію даноїухвали надіслатиучасникам справипротягом двохднів здня їїскладення рекомендованимлистом зповідомленням провручення. Одночасно відповідачу направити копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Відповідач ОСОБА_1 вправі подати до суду відзив на позов протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана одночасно з надісланням відзиву до суду.

Позивачі Тернопільська окружнапрокуратура,в інтересахдержави вособі Національнаслужба Тернопільськоїокружної прокуратури,в інтересахдержави вособі Національноїслужби здоров`яУкраїни,Тернопільської обласноїрада здоров`яУкраїни,Тернопільська обласнарада вправіподати відповідь на відзив в десятиденний строк з дня отримання відзиву на позов. Копія відповіді на відзив та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана одночасно з надсиланням відповіді на відзив до суду.

Третя особа, Комунальне некомерційне підприємство «Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня» Тернопільської обласної ради, вправі у строк, що не перевищує п`ятнадцяти днів з дня отримання копії даної ухвали суду, подати пояснення щодо позову, які повинні відповідати правилам, встановленим частиною третьою шостою ст.178 ЦПК України. Копія пояснень та доданих до них документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана одночасно з надісланням пояснень до суду.

Відповідач вправі подати заперечення в десятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив. Копія заперечень та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана одночасно з надсиланням заперечень до суду.

Відповідно до ст.193 ЦПК України, відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається - http://zbz.te.court.gov.ua

Дана ухвала суду оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання. Заперечення на дану ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Дана ухваласуду складенауповному обсязі іпідписана суддею21листопада2023 року.

Позивач: Тернопільська окружна прокуратура, місце знаходження: бульвар Шевченка, 7, м.Тернопіль, 46001, е-mail: ternopil@tern.gp.gov.ua.

Позивач:в інтересахдержави вособі Національнаслужба здоров`яУкраїни,місце знаходження:просп.СтеранаБандери,19,м.Київ,04073, унікальний ідентифікаційний номер юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України 42032422.

Позивач: Тернопільська обласна рада, місце знаходження: вул.Грушевського, 8, м.Тернопіль, 46021, унікальний ідентифікаційний номер юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України 24630220.

Відповідач: ОСОБА_1 , місце реєстрації: АДРЕСА_3 , номер і серія паспорта, реєстраційний номер облікової картки платника податків невідомий.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивачів:Комунальне некомерційнепідприємство «Тернопільськаобласна дитячаклінічна лікарня»Тернопільської обласноїради,місце знаходженнявул.АкадемікаСахарова,25,м.Тернопіль,46023, унікальний ідентифікаційний номерюридичної особив Єдиномудержавному реєстріпідприємств іорганізацій України02001305.

Суддя Богдан Олещук

Дата ухвалення рішення21.11.2023
Оприлюднено27.11.2023
Номер документу115136812
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування витрат, понесених закладом охорони здоров`я на стаціонарне лікування потерпілого від злочину,

Судовий реєстр по справі —598/2485/23

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Збаразький районний суд Тернопільської області

Олещук Б. Т.

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Збаразький районний суд Тернопільської області

Олещук Б. Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні